Şanlıurfa'da Yeşillik fiyatları her zaman sabit oluyor

Kurt; Yeşillik fiyatları her zaman sabit oluyor örneğin sürekli 1 lira ile 5 lira arasında değişiyor, eskiden çiftli yapar 2 liraya verirdik ama şuan tekli satıp 2,5 liraya veriyoruz.

Kurt,İnsanlar mecburiyetten gelip alışveriş yapıyorlar, zaten yeşillik Şanlıurfalıların vazgeçilmezi, o yüzden talep sürekli artıyor. Yeşillik fiyatları her zaman sabit oluyor örneğin sürekli 1 lira ile 5 lira arasında değişiyor, eskiden çiftli yapar 2 liraya verirdik ama şuan tekli satıp 2,5 liraya veriyoruz.

Mehmet Kurt Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Bu mesleği 6 – 7 yıldır yapıyorum, ürünlerimizi hal pazarından sabit çalıştığımız yerlerden getirtiyoruz ama yakıt bize çok etki ediyor örneğin bizim pazarda 5 – 10 tur atmamız 5- 6 litre yakıtın gitmesi demek. İnsanlar mecburiyetten gelip alışveriş yapıyorlar, zaten yeşillik Şanlıurfalıların vazgeçilmezi, o yüzden talep sürekli artıyor. Yeşillik fiyatları her zaman sabit oluyor örneğin sürekli 1 lira ile 5 lira arasında değişiyor, eskiden çiftli yapar 2 liraya verirdik ama şuan tekli satıp 2,5 liraya veriyoruz. Diğer ürünlerimiz de zaten her zaman fiyat olarak değişiyor, çeşit olarak nane maydanoz, limon, havuç, lahana ve köyden getirttiğimiz ürünlerde var örneğin fasulye, su kabağı, salatalık bunları satıyoruz. Fasulye kilosu 30 – 35 lira, limon 18 lira, havuç 20 lira, marul 15 lira, su kabağı 17 lira, semizotunun kilosu 15 lira, demem o ki ucuz bir şey kalmamış. Satışlarımız günümüzü kurtarıyor ama bizim milletimiz açısından zor bir durum, bunun da bir çözümü yok ekonomi düzelmez, fiyatlar da zaten yılbaşına kadar artış gösterecektir. Yakıta zam gelecek 45 lira olacak diyorlarsa bu ürünler de artar ve zaten bir pazarcının dışarıya gidip ürün getirmesi yakıt açısından 4 – 5 bin liraysa getirdiği ürünlere de zam yapacak çünkü o adam da haklı.dedi.