Yabancı turist sayısını Urfa'da arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz.(video)

Ofluoğlu, ülkemize sağlık amacıyla gelen bir kişinin aynı zamanda turistik faaliyette bulunması oluyor. Bizim için önemli bir şey sağlık turizmi çünkü döviz girişi çok önemli, yabancı turist sayısını Urfa'da arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Ofluoğlu,Kongre turizmi için üniversitenin aslında kampüsünde anfi alanları var, kongre turizmi için geniş alanlara ihtiyaç var, bizim için aslında dünya da ses getirecek bir kongremiz olacaktı 2023 yılında ilk kez yapılacaktı ve Şanlıurfa’da yapılacaktı. Yaşadığımız olağanüstü doğal afetler sebebiyle 2024 yılına ertelendi.

ağlık turizmi açısından da Şanlıurfa’da şuan bildiğim kadarıyla sadece 1 tane seyahat acentası sağlık turizmi faaliyeti yürütüyor belgeli bir şekilde. Çok kolay değil bu bölgeye sağlık amaçlı getirmek, daha çok ülkemiz de şuan İstanbul bunun meyvesini topluyor çünkü sağlık denince sadece ameliyat olarak düşünülüyor ama saç ekimi bile bunun içerisine girebiliyor, diş bunun içerisine girebiliyor. Bu konuda da acentaların çalışmaları var,

Bizim için önemli bir şey sağlık turizmi çünkü döviz girişi çok önemli, yabancı turist sayısını Urfa’da arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllar da Karahantepe ile Göbeklitepe ile beraber zaten bir artış gözlemleniyor, gezdiğiniz zaman mutlaka bireysel de olsa insanları görüyorsunuz gruplarla gelmeye başladı.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı ve Harran Üniversitesi Turizm Yüksekokulu Turist Rehberleri Anabilim dalı Öğretim Üyesi Merve Ofluoğlu ;Kongre turizmi için üniversitenin aslında kampüsünde anfi alanları var, kongre turizmi için geniş alanlara ihtiyaç var, bizim için aslında dünya da ses getirecek bir kongremiz olacaktı 2023 yılında ilk kez yapılacaktı ve Şanlıurfa’da yapılacaktı. Yaşadığımız olağanüstü doğal afetler sebebiyle 2024 yılına ertelendi ama diğer daha küçük çaplı kongreler üniversite de anfi alanları olduğu için üniversitenin kampüsünün içerisinde gerçekleşiyor, oteller büyük çaplı kongreler için müsait olamıyor. Sağlık turizmi açısından da Şanlıurfa’da şuan bildiğim kadarıyla sadece 1 tane seyahat acentası sağlık turizmi faaliyeti yürütüyor belgeli bir şekilde. Çok kolay değil bu bölgeye sağlık amaçlı getirmek, daha çok ülkemiz de şuan İstanbul bunun meyvesini topluyor çünkü sağlık denince sadece ameliyat olarak düşünülüyor ama saç ekimi bile bunun içerisine girebiliyor, diş bunun içerisine girebiliyor. Bu konuda da acentaların çalışmaları var, hastanelerle anlaşmaları var, bazı hastanelerin bu konuda belgeleri var, her şey bir anda olmuyor maalesef ama adımlar atılmış bir şekilde ilerleye süreç de inşallah onlarla ilgili de yabancı turist getiriyor çünkü daha güzel faaliyetler göreceğiz.

Ofluoğlu, Hayır yok, turistik olarak gelip de Karaali Kaplıcalarına gideni hiç duymadım, yerel halk gidiyor ama turistik olarak yok. Daha çok sağlık turizmi denince kaplıca diye düşünüyoruz ama bu belki yerel halk için böyle bir şey, daha çok yabancı turistler estetik olabilir, kadınların detoks programları olabilir, erkeklerin saç ektirme programları olabilir bunlarla beraber aldıkları bir paket. Aslında bütün transfer süreçlerini de içerisine alacak hastene masrafları, otel, gezi hepsini içerisine alacak bir faaliyet, bunun içerisinde İstanbul’da sağlık turizmi yapan bir acenta günü birlik o kişiye Urfa turu satabilir. Bunun kapsamına giriyor, ülkemize sağlık amacıyla gelen bir kişinin aynı zamanda turistik faaliyette bulunması oluyor. Bizim için önemli bir şey sağlık turizmi çünkü döviz girişi çok önemli, yabancı turist sayısını Urfa’da arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllar da Karahantepe ile Göbeklitepe ile beraber zaten bir artış gözlemleniyor, gezdiğiniz zaman mutlaka bireysel de olsa insanları görüyorsunuz gruplarla gelmeye başladı, bu da ilin katma değerini arttıracağı için çok önemlidir.