Urfalıların,Çağrı Ciğeri tercih etmesinin nedeninden biri şeffaf bir işletme olması (video)

Şanlıurfa Gazetesi muhabiri Çağrı Ciğer işletmesi sahibi Müslüm Deveci ile röportaj yaptı.

Deveci; İş yerimizin açılış saatleri sabah saat 7 ile gece saat 4’ kadar hizmet veriyoruz, bu süre zarfında sadece temizlik ve ürün tedariğini sağlıyoruz. Bu yüzden müşterilerimiz  buraya geldiği zaman bir şikayette bulunmuyorlar, paket yolladığımız zaman bir şikayette bulunmuyorlar.

Her gün akşam saat 7 – 8 arası bu işi toptancısı olan bir firma bize getiriyor, tabi ürünleri fazla almıyoruz günlük kullanabileceğimiz miktar da örneğin gece saat 12’de olsa, 1’de olsa ürünümüz bittiği zaman biz müşterimize yok diyoruz, burda bekletmiyoruz. Genel de kullandığımız düzeyde, kg ağırlığında ürünlerimiz var onların dışına çıkmıyoruz. Günlük olarak baktığımız zaman 2 şube olarak gün de 1500 kişiye hitap ediyoruz, bu 1500 kişi içerisinde gerek masalarımız da servis yaparak hem de istediği yere kapısına kadar paket servisi yaparak müşterilerimize ulaşmaya çalışıyoruz.

Urfa pul biberi sepiyoruz. Diyarbakır’da diyelim, Antep’te diyelim soslama yapılırken ciğerin sosu olmaz, onların ciğerin üstüne kimyon vuruyor, baharatlarını vuruyor ve o ciğeri tanınmaz bir hale getiriyor.

Şanlıurfa’da kullanılan ciğerin yüzde 70 – 80’i kuzu ciğeridir. Bazı kesimlerin dana ciğeri kullanması ya da karıştırması onların bileceği bir şey biz kendimiz dükkanı açtığımız ilk günden itibaren hep kuzu ciğeri kullandık, kuzu ürünleri satmaya çalıştık, hiçbir şekilde dükkanımıza büyük baş hayvan ürünleri girmemiştir.

KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

 

 Müslüm Deveci, Çağrı Ciğerin sahibiyim 2 tane şubemiz bulunmaktadır, ilk şubemiz Karaköprü’de diş hastanesinin yanında bulunuyor, ikinci şubemiz Haliliye şubesi olarak emniyet caddesinde bulunuyor. 2 şube olarak her gün düzenli olarak günlük kuzu ciğer olarak satışımız devam etmektedir, ürün tedariğine gelince biz ürünlerimizi günlük olarak en iyi yerlerden tedariğini sağlıyoruz. Ve müşterilerimize hem lezzetli hemde taze günlük ürünlerimizin uygun fiyatlarla müşterilerimize sunuyoruz. Firmamız 2019 yılında çağrı ciğer olarak Karaköprü’de hizmete başladı ve o yıldan itibaren sürekli kendimizi yenileyerek, lezzetimizi bozmadan, fiyatlarımızı sabit tutmaya çalışarak, aşırı derece de artış yapmadan müşterilerimize hizmeti sunuyoruz. Biz öncelikle müşterilerimize para kazancı olarak bakmadık, sürekli müşterilerimizle bir aile içerisinde çalıştık, buraya gelen müşterilerimizin öncelikle buradan memnun ayrılması lazım. Müşterilerimiz buradan aldığı hizmeti, aldığı lezzeti, hesabı öderken onu göze almıyor, adam burada yapılan hizmete bakıyor ve biz bunu en iyi düzeyler de sağlamaya çalışıyoruz. Gıda sektörü en zor sektörlerden biri aynı zamanda hizmet sektörüdür, biz genel de müşterilerimize kalan ürünlerimizi satmıyoruz, her gün günlük olarak çalışıyoruz. İş yerimizin açılış saatleri sabah saat 7 ile gece saat 4’ kadar hizmet veriyoruz, bu süre zarfında sadece temizlik ve ürün tedariğini sağlıyoruz. Bu yüzden müşterilerimiz  buraya geldiği zaman bir şikayette bulunmuyorlar, paket yolladığımız zaman bir şikayette bulunmuyorlar. Biz bu süre zarfı içerisinde bütün müşterilerimizle bir aile şeklinde bütünleşip çalışmalarımızı sürdürüyoruz en iyi şekilde.

 

ÜRÜN TEDARİĞİNİ NASIL SAĞLIYORSUNUZ?

 

Urfa ciğerinin en büyük özelliği küçük olmasıdır ve günlük taze olmasıdır.

 

Her gün akşam saat 7 – 8 arası bu işi toptancısı olan bir firma bize getiriyor, tabi ürünleri fazla almıyoruz günlük kullanabileceğimiz miktar da örneğin gece saat 12’de olsa, 1’de olsa ürünümüz bittiği zaman biz müşterimize yok diyoruz, burda bekletmiyoruz. Genel de kullandığımız düzeyde, kg ağırlığında ürünlerimiz var onların dışına çıkmıyoruz. Günlük olarak baktığımız zaman 2 şube olarak gün de 1500 kişiye hitap ediyoruz, bu 1500 kişi içerisinde gerek masalarımız da servis yaparak hem de istediği yere kapısına kadar paket servisi yaparak müşterilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Biz burada bütün personellerimize işe başlarken ilk dediğimiz şey, biz kendi yemediğimizi başkasına yerdirmiyoruz, bizim yediklerimizle birlikte müşterilerimize sunuyoruz. Bu yüzden hijyen anlamında çok kontrollü olarak devam ediyoruz, kamera ile izlemelerimizi yapıyoruz, tüm personellerimize, ustalarımıza, burada çalışan tüm elemanlarımıza bizim söylediğimiz tek şey hijyene dikkat etmeleridir. Paketleme konusunda çok hassas olmaları, temiz ve hijyenik bir şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz. Sabah saat 7 itibariyle günlük taze gelen kuzu ciğerlerimiz temizlenerek, doğramaya başlanıyor, doğrandıktan sonra hijyenik bir şekilde şişlere saplanıyor. Şişlere saplanırken bunun bir özelliği vardır, Urfa ciğerinin en büyük özelliği küçük olmasıdır ve günlük taze olmasıdır. Bunu sağladığınız zaman o lezzeti alabiliyorsunuz ve biz dışarıdan hiçbir şey tedarik etmiyoruz, bizim fırınımız var ekmeği bile kendimiz çıkartıp müşterilerimize sunuyoruz. Sadece bizim saplama yapıldığı zaman genelde saat olarak gidiyoruz ve saatlik olarak taze bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Genel olarak bizim burada saplama işlemi günlük ortalama 12 saat sürüyor, 2 vardiya şeklinde çalışıyorlar, ustalarımız da o özenle en güzel ateşte pişirip, müşterilerimize servisini sağlıyoruz.

KALİTELİ BİR CİĞER NASIL OLMALI?

Urfa ciğerini ön plana çıkaran küçük doğranması ve aralarında kuyruğun olmasıdır.

Zaten bir yere gittiğiniz zaman, ciğer söylediyseniz eğer bilmediğiniz bir yerse gidip tezgahında, vitrininde ciğere bakarsınız ciğerin parlak olması lazım, üzerinde zarının olmaması lazım, diri durması lazım ciğerin. Ama bunlara baktığınız zaman eğer ciğer solmuşsa, kararmışsa o ciğerin bayat olduğu anlaşılır ve kuzu olmadığı nettir. Özellikle söylüyorum aralarında ki kuyruğun renginin beyaz olması lazım, eğer on da renk kararması varsa ciğer iyi bir ciğer değildir. Urfa ciğerini ön plana çıkaran, bizim Urfa’ya has ciğerimizin küçük doğranması ve aralarında kuyruğun olmasıdır ve soslama yapılırken biz sadece Urfa pul biberi sepiyoruz. Diyarbakır’da diyelim, Antep’te diyelim soslama yapılırken ciğerin sosu olmaz, onların ciğerin üstüne kimyon vuruyor, baharatlarını vuruyor ve o ciğeri tanınmaz bir hale getiriyor. Şanlıurfa’nın kendine has olan ciğeri sade olması, sadece pişirilirken üzerine pul biberin vurulmasıdır. Yan komşu illerimizden gelen Adıyaman olsun, Diyarbakır olsun, Gaziantep olsun, Mardin olsun buraya gelen müşterilerimizin çoğundan aldığımız tepkilerin hep olumlu olması, onların asıl ciğeri burada yediklerini kendi ağızlarıyla belirtmesidir. Biz de zaten 2 şube olarak Şanlıurfa’da en iyi ciğeri biz satıyoruz ve biz bunu iddia ediyoruz, gelen müşterilerimiz her zaman bizi beğeniyor, taktir ediyor inşallah bu şekilde de devam edeceğiz ve her zaman en iyi yerlere gelmeye devam edeceğiz. Şuan da Şanlıurfa’da 2 tane büyük ilçemiz de Karaköprü ve Haliliye olmak üzere 2 tane şubemizin olması bunların arasında 1 tane daha şube düşünüyoruz, şuan da yer araştırmalarını yapıyoruz. Dışarılara da çok talep var, inşallah kısmet olursa İstanbul’da, Ankara’da veya Antalya’da eğer yapabilirsek, kalitemizi bozmadan devam edebilirsek çok talep olduğu için oralara da şube açmayı düşünüyoruz.

DİYARBAKIR’LI USTA URFA CİĞERİ DANA DİYARBAKIR’IN İSE KUZU DEDİ SİZ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Şanlıurfa’da kullanılan ciğerin yüzde 70 – 80’i kuzu ciğeridir.

Biz ustamıza saygı duyarız ama Şanlıurfa’da tüketilen kuzu ciğeri resmi rakamlarla hiçbir yerde tüketilmiyor genel olarak Şanlıurfa’da kullanılan ciğerin yüzde 70 – 80’i kuzu ciğeridir. Bazı kesimlerin dana ciğeri kullanması ya da karıştırması onların bileceği bir şey biz kendimiz dükkanı açtığımız ilk günden itibaren hep kuzu ciğeri kullandık, kuzu ürünleri satmaya çalıştık, hiçbir şekilde dükkanımıza büyük baş hayvan ürünleri girmemiştir. Ve bunu da iddia ederek söylüyoruz gelip iş yerimizi görüp bunun kendileri farkına varması lazım. Bizim çok şeffaf bir işletmemiz var, ilk olarak fiyata çok dikkat edilmesi lazım, biz de ciğer, ayran, su şuanda 110 liraya veriyoruz ve bu fiyat şuan da en uygun fiyatlardan biridir. Not olarak düşelim ama kuzu ciğer olarak en uygun fiyatlardan birisi,  ve yanında verdiğimiz ikramlar soğan salatalar, normal salatalar hepsi içinde hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, müşterimiz yemeği yedikten sonra çay ikramımız var. Müşterimizin bize olan güveninden dolayı biz de bu şekilde devam ediyoruz, Urfa halkının bizi tercih etmesinin en büyük sebeplerinden biri şeffaf bir işletme olmamız ve müşterimizi her zaman ön planda bir kazanç olarak düşünmeyip aile olarak görmemizin sebebidir.  Çağrı Ciğer, Karaköprü Merkez şubemiz Atakent mahallesinde diş hastanesinin 50 metre aşağısında zaten geldikleri zaman tabelalarımızı görebilirler, Haliliye şubemiz Emniyet Caddesinde Arap Hoca parkının hemen yanında sabah saat 7 itibariyle gece 4 itibariyle sürekli çalışmaya devam ediyoruz, gelemedikleri zaman bize 1 telefon kadar uzaktalar. Biz telefon da gerekli açıklamayı yapıp paketlerini yolluyoruz.

BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Ben teşekkürederim.