Urfa'nın göbeğinde bulunan karakoyun deresi bakım bekliyor (video)

Serçek; Karakoyun deresi evinden balkona bir bayan ablamız, bacımız çıkamıyor. Bir çocuk çıkıp da parkta oynayamıyor, gecenin haricinde gündüz de polis kontrolü yapılmıyor, belediye tarafından bakım yapılmıyor, bu derenin pisliğine bakarsak, pisliği günü gününden var, aslında içine temiz su verseler tüm pisliği kapatacak.

Serçek;Buranın pisliğine bakın, gece özellikle buralar da madde bağımlıları her türlü insan burada yatıyor. Gece 11’den sonra buradan bir aile geçemiyor, insanlarımız evlerinde rahat yatamıyorlar, evinden balkona bir bayan ablamız, bacımız çıkamıyor.

Selden sonra kanalizasyon borularının patlamasından dolayı ve tamir edilmemesinden dolayı orada ki evler de bulunan lavabo ve banyoda ki sular dereye geliyor ve bu da çevreye pis bir görüntü veriyor. Yaz aylarında ise sivrisinekten geçilmez bir hal alıyor buralar, karakoyun deresi yüzünden.

Seydi Serçek Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Karakoyun deresi özellikle selden sonra berbat bir hale geldi, resmen yıkık bir şekilde bırakıldı, karakoyun deresi İbrahim Paşa döneminden kalmadır buradan Suriye’ye kadar gidiyor. Buranın pisliğine bakın, gece özellikle buralar da madde bağımlıları her türlü insan burada yatıyor. Gece 11’den sonra buradan bir aile geçemiyor, insanlarımız evlerinde rahat yatamıyorlar, evinden balkona bir bayan ablamız, bacımız çıkamıyor. Bir çocuk çıkıp da parkta oynayamıyor, gecenin haricinde gündüz de polis kontrolü yapılmıyor, belediye tarafından bakım yapılmıyor, bu derenin pisliğine bakarsak, pisliği günü gününden var, aslında içine temiz su verseler tüm pisliği kapatacak. İçinden su da geçmiyor, kendi haline bırakılmış bir karakoyun. Baktığınız zaman tarihi canlandırıyor, Urfa’nın eski kapılarından biri, turistlerin en yoğun geçtiği yer burası, Balıklıgöl’e giden yol, insanlarımız dışarıdan gelip burayı ziyaret ediyorlar, yerli turistlerimizin gelip burayı bu halde görmesi hoş değil. Şehrin göbeğinde bulunan bir yerin pis koku yayması, pislik olması bizleri rahatsız ediyor, biz Urfalılar olarak karakoyun deresinin temizlenmesini istiyoruz. Selden sonra kanalizasyon borularının patlamasından dolayı ve tamir edilmemesinden dolayı oradaki evler de bulunan lavabo ve banyoda ki sular dereye geliyor ve bu da çevreye pis bir görüntü veriyor. Yaz aylarında ise sivrisinekten geçilmez bir hal alıyor buralar, karakoyun deresi yüzünden. Urfa’nın göbeğinde bulunan temiz ve bakımlı olması gereken şu derenin turistik amaçlı açılması, esnaf amaçlı açılmasını istiyoruz veya esnafa ver burayı esnaf çalıştırsın. Buraya tonlarca masraf yapıldı, ben sayın büyüklerimden buranın yapılmasını, çevreye, millete, vatandaşa gelip oturmaları için güzel bir düzenleme olabilir.dedi.