Un fabrikaları denetlenmediği sürece sürekli ekmeğe zam gelir

Altun; Bizim zam için söyleyecek bir şeyimiz yok ama fakir fukara ekmek alamıyor, biz de mecburen yapıyoruz una, oduna, mayaya her gün zam geliyor.

Altun;una, oduna, mayaya her gün zam geliyor. Devletin bunun önünü alması lazım, ekmek gerçekten çok pahalı vatandaş alamıyor, devletin zamların önünü alması lazım. Sürekli un fiyatları yükseliyor, adam gözünü üfeleyince bugün una 20 lira zam yaptım diyor, bunun önünü alan yok.

Ekmeğe zam geldi şimdi işçiye zam gelecek, uncu sabah gözünü açınca diyecek ekmeğe zam geldi una zam yapacak, oduncu da aynısını yapacak, maliye, vergi, muhasebe hepsine zam gelecek. Bana zam lazım değil bana aldığımız ürünlerin zamlarının durdurulması lazım, bizim devletten istediğimiz tek şey zamların önünü alsın, una, oduna gelen zamların önünü alsın.

Ekmeğe zam geldi, adam başı 50 lira yevmiye artacak yine bana bir şey kalmadı, uncu diyecek ekmeğe zam gelmiş torba başı 30 lira vereyim, oduncu diyecek ton başı 100 lira vereyim peki fırıncı nasıl para kazanacak?

Devlet promosyon buğday verdi ben 20 torbadan başka ben ucuz un almadım ki ben 30 – 35 yıldır bu işi yapıyorum, bu civar da 4 tane fırın çalıştırdım.

Fırın İşletmecisi Ahmet Altun Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Bizim zam için söyleyecek bir şeyimiz yok ama fakir fukara ekmek alamıyor, biz de mecburen yapıyoruz una, oduna, mayaya her gün zam geliyor. Devletin bunun önünü alması lazım, ekmek gerçekten çok pahalı vatandaş alamıyor, devletin zamların önünü alması lazım. Sürekli un fiyatları yükseliyor, adam gözünü üfeleyince bugün una 20 lira zam yaptım diyor, bunun önünü alan yok. Ekmeğe zam geldi şimdi işçiye zam gelecek, uncu sabah gözünü açınca diyecek ekmeğe zam geldi una zam yapacak, oduncu da aynısını yapacak, maliye, vergi, muhasebe hepsine zam gelecek. Bana zam lazım değil bana aldığımız ürünlerin zamlarının durdurulması lazım, bizim devletten istediğimiz tek şey zamların önünü alsın, una, oduna gelen zamların önünü alsın. Ekmeğe zam geldi, adam başı 50 lira yevmiye artacak yine bana bir şey kalmadı, uncu diyecek ekmeğe zam gelmiş torba başı 30 lira vereyim, oduncu diyecek ton başı 100 lira vereyim peki fırıncı nasıl para kazanacak? Yapılacak tek şey devletin bunun önünü alması lazım. Zam neden geliyor, ekmek maliyetini kurtarmadığı için geliyor biz şuan da zorla yevmiyemizi kurtarıyoruz o da alnımızın teriyle, yapılacak bir şey yok devletin zamların önüne geçmesi lazım. Un fabrikalarını denetlemesi lazım, un fabrikaları denetlenmediği sürece sürekli ekmeğe zam gelir. Devlet promosyon buğday verdi ben 20 torbadan başka ben ucuz un almadım ki ben 30 – 35 yıldır bu işi yapıyorum, bu civar da 4 tane fırın çalıştırdım. Yapılacak bir şey yok vatandaş bize tepki göstermekte haklı.dedi.