Ulucan, 1 yılda Şanlıurfa'da başarılı hizmetler yaptı

11.08.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mehmet Murat ULUCAN 02 Ağustos 2023 tarihli Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

Kamil GÜLER'in haberi

11.08.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü olarak atanan Mehmet Murat ULUCAN 02 Ağustos 2023 tarihli Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat ULUCAN Şanlıurfa’da devlet –halk kaynaşmasını sağlayarak vatandaşın polise güvenini artırdı.  Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe durdu. Şanlıurfa’da huzur uygulamaları, kökünü kurutma operasyonları başladı. Şanlıurfa ili ruhsatsız silah taşımanın oranın hemen hemen olmadığı il durumuna geldi. Uygulamalar ile Suçlular yakalandı. Hırsızlık azaldı. Şanlıurfa’da teröre geçit verilmedi. Faali meçhul olaylar çözüldü. En son 31 yıl önceki katiller yakalanarak adalete teslim edildi.  Kanunsuz ve izinsiz gösterilere izin verilmedi. Şanlıurfa’da geçmiş yıllarda şehit olan polis ve bekçilerin geride kalanları ziyaret edilerek yalnız olmadıkları hissedildi. Yine bu bayrak için ve bu vatan için gazi olanlardan hayatta olan ziyaret edildi. Hayatta olmayanların ise yakınları ziyaret edilerek sorunları ve sıkıntılar ve talepleri tespit edilerek giderildi. Deprem ve Sel afetinde gece gündüz halkın yaralarının sarılması için Tüm emniyet teşkilatı çalıştı ve Halkın takdiri kazandı.Kamu kurum ve Kuruluşları, Sivil toplum örgütleri ve Polis-Medya ilişkileri de en üst düzeyde gerçekleşti. Polisin etkili olması ile Devlete güven arttı. Şanlıurfa’da terörün olmaması, mafyanın etkili olamaması ile halk huzur içinde yaşamı sürdürdü ve halende sürdürüyor.

Mehmet Murat ULUCAN ; 1969 yılında dünyaya geldi. aslen Kayserili olup Ankara’da doğdu. 1987 senesinde Ankara Polis Koleji’nden, 1991 yılında Polis Akademisi’nden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle 1991 yılında mesleğe başlayan  Mehmet Murat ULUCAN, sırasıyla; 1991-2004 yılları arasında Ankara İl Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünde, 2004-2008 tarihleri arasında Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk şube Müdürlüğünde, 2008-2012 tarihleri arasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi ve Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde, 2012-2013 yılı tarihleri arasında İstanbul Adile Sadullah Mermerci (Kilyos) Arnavutköy Polis Okulu Müdürlüğünde, 2013-2016 tarihleri arasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevinde ve 2016-2018 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanı, 2018-2022 tarihleri arasında Antalya İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.  Çalışma yaşamı süresinde başarılı projelerinden dolayı farklı zamanlarda TBMM Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Valilik makamlarınca çok sayıda taltif ve takdirname ile ödüllendirildi..11.08.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü olarak atandı.Ulucan evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Murat Ulucan;.2 ağustos 2023 tarihli kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.