Turistlerimiz Şanlıurfa'ya rahatlıkla gelebilir (video)

İçlek;Şanlıurfa, turist yoğunluğu beklerken yaşadığımız olaylardan dolayı turistler gelmeye çekiniyorlar ama gelsinler, gelebilirler gelmeye çekinmelerine gerek yok.

Hasret İçlek Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;  Normal de 2023 yılı İslam dünyası turizm başkenti seçilmişti Şanlıurfa, turist yoğunluğu beklerken yaşadığımız olaylardan dolayı turistler gelmeye çekiniyorlar ama gelsinler, gelebilirler gelmeye çekinmelerine gerek yok. Baktığımız zaman zaten Şanlıurfa’da fazla bir hasar yok, bazı yıkık evler var ama fazla bir hasar yok baktığımız zaman Hatay gibi değiliz, Gaziantep gibi değiliz, Adıyaman gibi değiliz, Şanlıurfa’da fazla hasar yok bu yüzden turistler rahatlıkla gelebilirler. Deprem sonrası birkaç gün biz de hiç iş yoktu, otelimiz boştu sonra hasar tespit ekipleri gelip baktılar herhangi bir sorun, hasar yok dediler. Ondan sonra müşterilerimiz gelmeye başladılar, artık geliyorlar, kalıyorlar çok şükür, otelimiz de bir hasar olmadığını öğrendikleri zaman artık rahatlıkla geliyorlar. Bazıları gelip soruyorlar biz kalmak istiyoruz ama acaba oteliniz de bir şey var mı diye, biz de herhangi bir hasar yok, ekipler incelediler deyince gönül rahatlığıyla gelip kalıyorlar. Özellikle yabancı turistlere bakarsak baya geliyorlar, kalıyorlar.dedi.

         ŞANLIURFA; Şanlıurfa, kültür ve medeniyetin dünyaya yayıldığı bölge olarak kabul edilen ve ar­keoloji literatüründe "Bereketli Hilal " olarak adlandırılan topraklar üzerinde yer almaktadır.Arkeolojik kazılardan elde edilen buluntular, Şehir merkezindeki Balıklıgöl civarının günü­müzden 11.000 yıl önce, Neolotik Çağ insanları tarafından iskân edildiğini kanıtlamıştır.Bu çağ, insanların avcı ve göçebe yaşamdan kurtulup, ilk mimari eserleri meydana getirerek yerle­şik düzene geçtikleri, böylece ilk köyleri kurdukları ve ilk defa tarım yaparak üretir hale gel­dikleri bir çağdır.Tüm bunlar dikkate alındığında, Şanlıurfa'nın mimarlık tarihi ve tarım tarihi yönünden dünyanın en eski Şehirlerinden biri olduğu anlaşılacaktır. Mimarlik tarihi bu kadar eskilere dayanan Şanlıurfa, günümüzde de mimari eserlerinin zenginliği bakımından yurdumuzun önde gelen illeri arasında yer almakta ve bu özelliğinden do­layı "Müze Şehir" adıyla tanınmaktadır.Şehir merkezi yakınındaki "Göbeklitepe"de yapılan arkeolojik kazılarda, günümüzden 11.000 yıl öncesine tarihlenen dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunmuş olması; Assur, Babil dönemlerinde ay, güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı Pagan dininin tapınaklarının il sınır­ları içersindeki Harran ve Soğmatar'da yer alması, Musevi, Hıristiyan ve islam peygamberle­rinin atası olan ibrahim Peygamber'in doğduğu, Yakub, Eyyub, Elyesa‘, Şu‘ayb ve Musa peygam­berlerin yaşadığı şehir olduğuna inanılmış olması, Urfa'ya "inançlar Diyarı" ve "Peygamberler Şehri" de­nilmesine sebep olmuştur.Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tarım ve sanayi merkezi olma yolunda önemli atı­lım­lar ya­pan Şanlıurfa, binlerce yıllık birikim sonucu olu­şan tarih ve kül­tür değerleriyle, yerli ve yabancıların  dikkatini çekmektedir.