Telefon nedeniyle bayramlarda insanlar ziyaretlere gitmiyorlar

İnci; Araçların hız yapması ,glikoz kullanımı ve cep telefonun aşırı kullanımı ile ilgili görüşlerini Şanlıurfa Gazetesine açıkladı.

İnci; Emniyetten özellikle rica ediyorum trafik konusunda ağır cezalar getirilsin, kaza yapanın ehliyetine ve arabasına el koyulsun, idam cezası verilmese de müebbet hapis cezasına çarptırılsın. Kalkıp sarhoşken arabaya biniyorlar ölümlere sebep oluyorlar ve sonra avukat tutup mahkemede serbest bırakılıyorlar.

Glikoz şurubu böbreği çürütüyor, bedeni eritiyor, o yüzden tek çare glikozun ülkemizden kaldırılması onun dışında bir çözüm olmaz, örneğin adam bugün tatlıyı 400 liraya yapıyor şeker kullanıyor faydalı ama kimisi de 50 – 60 liraya yapıyor glikoz kullanıyor bu da insana zarar veriyor.

Telefonu iyiye kullanırsak çok iyi bir icat, kötüye de kullanırsak çok kötü bir şey, örneğin telefon nedeniyle bayramlarda insanlar ziyaretlere gitmiyorlar, bayramlaşmak istedikleri kişiyi arayıp öyle bayramlarını kutluyorlar, geçen gün bir adam kulaklıkla telefonla konuştuğu için korna sesini duymadı araba çarptı.

Baktığımız zaman 100 yaşında ki adam bile Tiktok ile zamanını geçiriyor, bıraksınlar böyle uygulamaları çünkü bunlar bize yakışmaz, gençlerimiz ve çocuklarımız bu uygulamadan uzak dursunlar, ülkemizden kaldırılsa ne kadar iyi olur.

Kadir İnci Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; izmir'de 18 yaşındaki sürücü insanların ölümüne neden oldu. Dünya âleme ibret olsun diye devlet bu gibi kazalara sebebiyet verenleri idam edecek, bakalım idamdan sonra da kalkıp bu tür kazaları yapabiliyorlar mı? Kimin ne hakkı var başkasının canını almaya,  alkol alıyorlar ve sarhoşken arabaya biniyorlar sonra da 5 – 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyorlar, gerekirse kurşuna dizmek lazım. Emniyetten özellikle rica ediyorum trafik konusunda ağır cezalar getirilsin, kaza yapanın ehliyetine ve arabasına el koyulsun, idam cezası verilmese de müebbet hapis cezasına çarptırılsın. Kalkıp sarhoşken arabaya biniyorlar ölümlere sebep oluyorlar ve sonra avukat tutup mahkemede serbest bırakılıyorlar, ölen kişinin çoluk çocuğu yetim kalıyor demem o ki yazık günah ateş düştüğü yeri yakar o yüzden ben buna çok karşıyım, devlet yetkililerinden isteğim makas atan magandalara ve benzeri suçlara ağır cezalar verilsin.

Glikozun Türkiye’den kaldırılması gerekiyor

İnci; Tatlılarda glikoz kullanıması ile ilgli Bu konuda yapılması gereken tek bir şey var o da glikozun Türkiye’den kaldırılması gerekiyor, tatlılar şeker ile yapılsın 100 lira değil de 200 lira olsun ama orijinal olsun, adam yediği zaman temiz ve öz bir şey yesin, yediği zaman en azından faydalı olsun. Glikoz şurubu böbreği çürütüyor, bedeni eritiyor, o yüzden tek çare glikozun ülkemizden kaldırılması onun dışında bir çözüm olmaz, örneğin adam bugün tatlıyı 400 liraya yapıyor şeker kullanıyor faydalı ama kimisi de 50 – 60 liraya yapıyor glikoz kullanıyor bu da insana zarar veriyor.

Telefondan dolayı eskisi gibi insanların birbirlerine gidip gelmeleri kalktı, dostluk bitti.

İnci; Telefonu iyiye kullanırsak çok iyi bir icat, kötüye de kullanırsak çok kötü bir şey, örneğin telefon nedeniyle bayramlarda insanlar ziyaretlere gitmiyorlar, bayramlaşmak istedikleri kişiyi arayıp öyle bayramlarını kutluyorlar, geçen gün bir adam kulaklıkla telefonla konuştuğu için korna sesini duymadı araba çarptı. Geçenlerde de otobüse bindim ve 30 kişiden 20 kişi telefona dalmıştı, kimisi mesajlaşıyor, kimisi sosyal medyada geziniyor demem o ki dünyadan haberleri yok. İnsanlara diyeceğim telefona ve sosyal medyalara fazla dalmasınlar çünkü beyinleri gelişmez, telefondan dolayı eskisi gibi insanların birbirlerine gidip gelmeleri kalktı, dostluk bitti. Özellikle küçük çocuklar ağladığı zaman anne ve baba hemen al çocuğum sana telefon ağlama diyorlar, o küçücük çocuk internete giriyor ve beyni yıkanıyor, gençlerimiz internete giriyorlar beyinleri yıkanıyor, aslında bu Tiktok uygulamasının da ülkemizden kaldırılması lazım. Eskiden hat şirketleri ilk kurulduğu zamanlar dakika fiyatları pahalı olduğundan dolayı insanlar telefonla konuştukları zaman hızlıca hal hatır sorup telefonu hemen kapatırlardı, o zamanlar güzeldi ama şimdi dakika çok konuşun konuştuğunuz kadar. Bu soruna da tek çare dakikaları kısıtlamaları lazım, özellikle de Tiktok uygulaması yuva dağıtıyor, milleti yoldan çıkarıyorlar, insanlarımız neden Tiktok’ta uygunsuz hareketler yapıyorlar, bunlara aldanmasınlar uzak dursunlar. Ne güzel benim telefonum tuşlu içerisinde herhangi bir uygulama yok, sosyal medya yok, zaten en güzeli de budur. Baktığımız zaman 100 yaşında ki adam bile Tiktok ile zamanını geçiriyor, bıraksınlar böyle uygulamaları çünkü bunlar bize yakışmaz, gençlerimiz ve çocuklarımız bu uygulamadan uzak dursunlar, ülkemizden kaldırılsa ne kadar iyi olur.dedi.