Tarım işçilerini taşıyan minibüs istinad duvarına çarptı: 3 ölü, 17 yaralı (Video)

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüsün lastiğinin patlaması sonucu devrilerek istinat duvarına çarpmasıyla meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

Şanlıurfa’nın Suruç ile Akçakale ilçelerini birbirine bağlayan Beğendi kırsal mahallesi yakınlarında yaşandı. Mehmet Ali Kasap yönetimindeki  53 ABY 505 plakalı minibüs, iddiaya göre lastiğinin patlaması sonucu yoldan çıkarak devrildikten sonra istinat duvarına çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 5’i ağır 17 kişi ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.  Olay yerine giden sağlık ekipleri,  yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra  ambulanslarla Şanlıurfa merkez,  Suruç ve Akçakale’deki hastanelere kaldırdı.  Kazada, araçtaki Fethiye Kasap (35), Bahar Akkuş (20) ve Ayşe Özçakır (23) yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.  Kazada hayatını kaybedenlerin cenazesi Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, yaralılar sağlık ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Yaralılardan 3'ünün daha hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İşçilerin kaza yaptıkları bölgeye yakın pamuk tarlasında çapa yapmaya gittikleri belirlenirken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şildak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Akçakale ilçemizde tarım işçilerini taşıyan bir minibüsün trafik kazası yapması sonucunda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 17 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Bu elim kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.dedi.