Suyun alanda akması yeterli olmuyor bunun yönetilmesi de önemli (video)

Özkaldı; GAP Eylem planı ile 1 milyon 58 bin hektar arazi sulanacaktır. Tabi büyük bir alan Şanlıurfa'ya 460 bin 677 hektar düşmektedir.Bugün itibari ile 339 bin hektarı tamamlanmıştır. Halk sulaması ile birlikte 537 bin 155 hektar alan sulanmaktadır.

Özkaldı; GAP Eylem planı ile 1 milyon 58 bin hektar arazi sulanacaktır. Tabi büyük bir alan Şanlıurfa’ya 460 bin 677 hektar düşmektedir.Bugün itibari ile 339 bin hektarı tamamlanmıştır. Halk sulaması ile birlikte 537 bin 155  hektar alan sulanmaktadır.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI ; Şu dünyada olduğu gibi dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün kendi değerini artırmaya devam ediyor.Bütün canlıların hareketleri  suya göre  in sanlarda da son zamanlarda yaşadığımız gıdaya erişim, tatlı suya erişim konularında  tüm hareket suya  doğru olmaktadır.Tabii dünyada ilk hareket su kaynakları üzerindeki baskının oluşması  sanayi devrimleri ile başlıyor.Bununla birlikte iklim değişikliği  su kaynakları üzerinde olumsuz etkisi ile birlikte  maalesef su kaynakları hem miktar olarak  hemde kalite olarak  her geçen gün olumsuz  etkileniyor.Peki ülkemizde suyu nasıl yönetiyoruz.GAP Eylem planı ile 1 milyon 58 bin hektar arazi sulanacaktır. Tabi büyük bir alan Şanlıurfa’ya 460 bin 677 hektar düşmektedir.Bugün itibari ile 339 bin hektarı tamamlanmıştır. Halk sulaması ile birlikte 537 bin 155  hektar alan sulanmaktadır.2024 yılında 56 bin hektar  sulanması ile Şanlıurfa GAP Eylem planına göre yüzde 91 oranında sulanmış olacak. Suyun alanda akması yeterli olmuyor bunun yönetilmesi de önemli dedi.