Şimşek, dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz (video)

Şimşek, Öncelikle Türkiye'nin dışa bağımlılığının temel sebeplerini konuşmamız lazım, Türkiye'nin yer altı zenginlikleri yok mu? Yer üstü zenginlikleri mi yok? Ya da Türkiye'de sanayi kurulamaz mı? Bunların hepsi yapılabilir.

 

Şimşek, ürkiye’nin yer altı zenginlikleri yok mu? Yer üstü zenginlikleri mi yok? Ya da Türkiye’de sanayi kurulamaz mı? Bunların hepsi yapılabilir. Lakin bunu yapacak, bunu gözetecek, burada ki Müslümanların her türlü refahını gözetecek bir nizam yok.

Ahmet Şimşek www.sanliurfagazetesi.com'a yaptığı açıklamada; Öncelikle Türkiye’nin dışa bağımlılığının temel sebeplerini konuşmamız lazım, Türkiye’nin yer altı zenginlikleri yok mu? Yer üstü zenginlikleri mi yok? Ya da Türkiye’de sanayi kurulamaz mı? Bunların hepsi yapılabilir. Lakin bunu yapacak, bunu gözetecek, burada ki Müslümanların her türlü refahını gözetecek bir nizam yok. Cumhuriyet 100 yaşında aslında 100 yıldır biz dışa bağımlıyız, bunun öncesine baktığımız da dışarı bize bağımlıydı. Biz bugün dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz, nasıl? Ne zaman tekrar özümüze dönüp bir hilafet nizamını tesis edersek o zaman dışa bağımlı olmaktan kurtuluruz ve Türkiye dışında yaşayan tüm devletler ya da nizamlar bize bağımlı olacak hale gelecektir. Bu nizamda ki ekonomik olsun, teknolojik olsun, ahlaki olsun her anlam da dışa bağımlılıktan kurtulup kendi düşünce ve özgürlüğüyle bir siyaset içerisinde insanları siyaset edecektir. dedi.