Seçimler. memleketimiz ve vatanımız için her şeyin hayırlısı olsun

Yalçın: Bana göre seçim sonuçları sürprizlere açık bir şekilde olur, halkımız bu konuda kendi geleceğini ve kendi umutlarını çocuklarımızın geleceği açısından güzel bir karar vereceklerine inanıyorum.

İbrahim Halil Yalçın www.sanlıurfagazetesi.com’a  yaptığı açıklamada: Bana göre seçim sonuçları sürprizlere açık bir şekilde olur, halkımız bu konuda kendi geleceğini ve kendi umutlarını çocuklarımızın geleceği açısından güzel bir karar vereceklerine inanıyorum. Düşüncem o dur ki memleketimizin, vatanımızın ekonomik ve sosyal kültürel anlamda hayat şartlarına karşı daha iyi bir yaşam sürmesini istiyorum, bunun içinde üzerimize düşen neyse gidip oyumuzu kullanmamız gerekir. Türkiye’de 6 ay bilemediniz 2 yıl içinde geçmişe dönüp baktığımız zaman bazı travmalar yaşandı, en başta COVİD, deprem felaketi, sel felaketleri tabi ki Türkiye’nin bu durumlardan etkilenmemesi mümkün değildir. Türkiye ekonomik anlamda büyük bir etkiye uğradı tabi seçim açısından bunu değerlendirdiğimiz zaman halkımız da bu konuda duyarlı olduğu için sağlıklı ve güzel bir seçim olacağını düşünüyorum, memleketimiz ve vatanımız için her şeyin hayırlısı olsun diyorum.

Türkiye Doğalgaz’dan Sonra Şırnak Gabar’da Günlük 100 Bin Varil Kaliteli Petrol Bulundu.  Bu Türkiye’nin ekonomisi açısından çok değerli bir durum çünkü sanayinin ana kaynağı petroldür. Bugün bütün ülkeler kendilerini ekonomik olarak yenileme açısından yeni hammadde arayışındalar, bu hammaddenin kaynağı da petroldür, petrol bütün sanayinin ana sermayesi ve kaynağıdır. Ben bunu çok güzel ve mutlu değerlendiriyorum, halkımıza ve ekonomimize büyük bir katkı sunar çünkü bugün ekonomik olarak zor bir zamandan geçiyoruz ve bu zor süreçte ekonomimizin düzelmesi açısından, yeni sermaye arayışları açısından gerçekten petrolün büyük bir önemi vardır. Bugün petrolün ana kaynağı yine baktığımız zaman benzin, motorin gibi ürünlerin temel kaynağı petrolden geliyor. Nereden baksanız 15 – 20 TL bandında geziyor ve bu yakında düşüşe sebep olabilir, bütün ekonomiye yansır, en basit örneği tarıma yansır, araba alım satımına yansır, elektrikli eşyalara yansıyabilir, bunun ekonomiye katkısı pozitiftir. Petrol açısından dışa bağımlı olarak değerlendirmemek lazım, dışa bağımlı olarak sosyal, kültürel anlamda ve bilim teknoloji olarak dışa bağımlı olmak güzel bir şeydir. Bugün Avrupa’nın sanayisi ya da teknolojik gelişimini takip ettiğimiz zaman dışa bağımlı olarak değerlendirmemek lazım, tabi petrol konusunda dışa bağımlı bir ülkeyiz, üretim konusunda yetersiziz ama bugün petrol bulunduğunda tam anlamıyla dışa bağımlı olacağımız anlamına gelmez. Belki önceden %80 dışa bağımlıysak bundan sonra %50 dışa bağımlı olarak değerlendirebiliriz.

AVRUPA ÜLKELERİ VE TERÖR ÖRGÜTLERİ CUMHUR İTTİFAKININ DEVRİLMESİNİ İSTİYORLAR.

Öyle bir düşüncenin olması doğaldır çünkü bugün Avrupa’nın bazı ülkeleri Fransa, Almanya, İngiltere Türkiye’nin siyasetine ve ekonomisine yön vermek açısından, bugün Türkiye’de hangi taraf ağırlıklıysa kendi çıkarlarına uygun hareket etmedikleri zaman güçlü olan tarafı devirmek için muhalefeti destekleyebilirler, benim kişisel kanaatim budur. Dedi.

HABER: MENDUH KİRLİ