Satmış olduğum 2. el ürünleri terziler bana İstanbul'dan getiriyorlar

Çubuk,Eskiden günde 10 tane ceket satardım şimdi ise günde sadece 1 – 2 tane satabiliyorum, durum iyi değil her şey pahalı oldu gün geçtikçe kötüye gidiyoruz.

Çubuk;Eskiden 2. el ürünler Avrupa’dan gemilerle Suriye’ye oradan da Türkiye’ye gelir sonra da Şanlıurfa’ya getirilirdi ama şimdi öyle bir şey yok, şimdi sadece bazı şehirlerden ürünleri getirtiyoruz.

Biz de pardösü ve palto da var bunları mevsimi geldiğinden getirtiyoruz, getirttiğimiz pardösü ve paltolar da diğerleri gibi daha önceden giyilmiş, kullanılmış ürünlerdir.

Gün oluyor siftah etmiyoruz boş oturuyoruz, gün de oluyor sadece 1 – 2 tane satıyoruz kısmet.

Mehmet Çubuk Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Ben bu mesleği 44 yıldır yapıyorum, 36 yaşında başladım bugüne kadar da devam ettirdim yaşım şuan 80 oldu diyebilirim, mesleğimde de eğer az eğer çok Allah kısmetimi gönderiyor memnun kalıyorum, ekmeğimiz bir şekilde çıkıyor. Satmış olduğum 2. el ürünleri terziler bana İstanbul’dan getiriyorlar, oradan toplayıp Şanlıurfa’ya getirip ütülüyorlar, tamir ediyorlar ve biz de gidip onlardan alıyoruz, buraya getirip satıyoruz. İnsanlar artık eskisi gibi pek de gelip 2. el kıyafet almıyorlar, birkaç yıl önce satışlarım daha iyiydi ama şimdi öyle değil, alıyorlar fakat çok fazla almıyorlar. Eskiden günde 10 tane ceket satardım şimdi ise günde sadece 1 – 2 tane satabiliyorum, durum iyi değil her şey pahalı oldu gün geçtikçe kötüye gidiyoruz. Örneğin satmak için gidip şalvar alıyorum dükkâna getiriyorum 1 hafta sonra 30 lira kar ediyorum sonra üzerine ekleyip tekrardan gidip alıyorum, kar olarak da bana bir şey kalmıyor. Her yerde benim gibi bu mesleği yapan insanlar var, İstanbul’dan ve Adana’dan ürünleri getirip burada satıyorlar, getirdikleri malzemeler de hep eski atılmaya yakın malzemeler, arkadaşım da burada sabahtan akşama kadar oturup eski gömlek, pantolon satıyor, alışveriş oluyor ama az oluyor. Zaten buraya gelenler hep fakir kesimden olan insanlar, zenginler buraya gelmezler. Eski ürünler dışında yeni takım elbiseler de satıyorum, örneğin ben de olan takım elbiseler alışveriş merkezlerinde 1000 lira ise ben de 300 – 400 lira, burada hep ucuz ürünler var. Eskiden 2. el ürünler Avrupa’dan gemilerle Suriye’ye oradan da Türkiye’ye gelir sonra da Şanlıurfa’ya getirilirdi ama şimdi öyle bir şey yok, şimdi sadece bazı şehirlerden ürünleri getirtiyoruz. Biz de pardösü ve palto da var bunları mevsimi geldiğinden getirtiyoruz, getirttiğimiz pardösü ve paltolar da diğerleri gibi daha önceden giyilmiş, kullanılmış ürünlerdir. Eskiden her şey daha iyiydi her şey getirip satıyorlardı ama şimdi sadece İstanbul’dan geliyor ve hep eski ürünler bir faydasını göremiyoruz, kazancımız olmuyor. Gün oluyor siftah etmiyoruz boş oturuyoruz, gün de oluyor sadece 1 – 2 tane satıyoruz kısmet. Ben artık eskisi gibi çalışamıyorum eski gücüm kalmadı sadece evde sıkıldığım zaman gelip burada zaman geçiriyorum, zaten artık para kazanmak zor oldu, fiyatlar cekete göre değişiyor 50 – 100 lira arasında farklı fiyatlar var, eski takım elbiseler de 200 – 300 lira değerinde elbiseye göre değişiyor.dedi.