Şanlıurfalı sanatçılarımıza imkan sağlandı (video)

Tatar; O yüzden Şanlıurfa sıra gecesini vur patlasın çal oynasın olarak tekrar söylüyorum bütün müzisyen kardeşlerimden ricam bunu layıkıyla yerine getirelim.

Tekin Tatar MÜZSAN Federasyonu Şanlıurfa İl Başkanı, Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; sizlerin de şahit olduğu gibi büyükşehir belediyemizin katkılarıyla, Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ün destekleriyle, Kültür ve Daire Başkanımız Niyazi Kocadağ’ın destekleriyle Şanlıurfalı sanatçılarımıza imkan sağlandı. Hem halkımız hem sanatçılarımız bu işte çok üst düzeye geldi. Bundan sonra da inşallah daha da farklı ortamlar da Şanlıurfalı sanatçı kardeşlerimiz, ağabeylerimizi daha güzel yerler de inşallah göreceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Ben zaten Şanlıurfa müziği kültürünün içerisinde büyüdüm, değerli hocalarım Tenekeci Mahmut, Seyfettin Sucu, Kepekçi, Şükrü Hafız, Zeynolu Ahmet Ağabey biz bunları dinleyerek büyüdük. Bende Şurkav’da Necati Aydınlı hocamın öğrencisiyim, biz bu üstadları dinleyerek büyüdük, yıllardır da bu işin içerisindeyiz. Yalnızca ben şuan da Urfa sıra gecesi kültürünü bütün müzisyen kardeşlerimizden tek ricam layıkıyla temsil edelim çünkü bu kültür çok farklı bir kültür. Müzik vardır ama bizim müziğimiz bile farklıdır çünkü Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtulmasının başlıca sebeplerinden biridir sıra gecesi. Çünkü o dönem askeri güçlerimizle halkımız çok yan yana gelemezler, bir plan yapılır o gece, sıra gecesi adı altında toplanılır ve savaşa gireriz ve Şanlıurfa’mızı düşman işgalinden kurtarırız. O yüzden Şanlıurfa sıra gecesini vur patlasın çal oynasın olarak tekrar söylüyorum bütün müzisyen kardeşlerimden ricam bunu layıkıyla yerine getirelim.

Bizim projelerimizden biri keşfedilmeyi bekleyen gençlerimiz, değerli başkanlarımızla biz bunun sohbetini yaptık. Biz Urfa’da ki kaybolan değerlerimizi tekrar gün yüzüne çıkarabilmek, belediyemizin konser vermesi sanatçı kardeşlerimizi, ağabeylerimizi ön plana çıkarmamızda ki sebep gelen gençlerimize bir kapı açabilmek. Bu kapıyı da inşaallah bu saatten sonra açtık, daha da farklı projelerle daha da açacağız inşallah. Urfa sıra gecemizi, Urfa kültürümüzü, Şanlıurfa’mızı en güzel şekilde temsil edeceğiz ve bizden sonra gelenler de temsil edecek. Çünkü bize bırakılan bayrak çok değerli bir bayrak biz de o bayrağı layıkıyla taşımaya çalışacağız.