Şanlıurfa Valiliği himayelerinde bir pamuk komisyonu kurulmalı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (ŞUTSO) aralarında bulunduğu, paydaş kurum ve kuruluşların katılımıyla çalışma grubu oluşturuldu.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (ŞUTSO) aralarında bulunduğu, paydaş kurum ve kuruluşların katılımıyla çalışma grubu oluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nıntalimatıylaŞanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Ömer Faruk YILDIRIM ve Şube Müdürü Mehmet KIZILDEMİR, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman ÇOPUR, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa ZAHİT, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mahmut AKARSLAN, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi Müdürü İbrahim Halil AL, Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel Sekreter YardımcısıAhmet KAYAGap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje koordinatörleri Bünyamin ASLAN ve Ethem ÖZDEMİR, Gap Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdal ERBİL, Ürün Güvenliği Denetimleri Şanlıurfa Servisi Denetmen Elif EKİNCİ katıldı.
Şanlıurfa pamuğunun markalaşması, katma değerinin ve kalitesinin artırılması için kurulan pamuk çalışma grubu faaliyetlerini sürdürürken,bu alanda bir yol haritası oluşturmak üzere girişimlere başladı. Programın ilk etabında kentteki çırçır sanayicilerinin makine ve ekipmanlarını modernize edilmesini sağlayacak teşvik projelerinin hayata geçirilmesi konuşuldu. Çalışma grubunun ilk Toplantısı, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zahit toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“ İlimizde uzun yıllardır pamuğumuzun daha da geliştirilmesi için hem tarla hem de endüstriyel üretim düzeyinde çalışmalar yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Ancak bu çalışmaları uygulamaya dökecek bir komisyon olmadığı için alınan kararlar rapor düzeyinde kalıyor. Çalışma grubumuz tarafından oluşturulacak yeni nesil stratejilerin hayata geçebilmesi için Şanlıurfa Valiliği himayelerinde bir pamuk komisyonu kurulması elzemdir. Bu komisyon oluşturulan stratejilerin uygulanmasını sağlarken aynı zamanda denetim misyonu ile hem tarladaki hem de endüstrideki faaliyetlere de bir hareket kazandıracaktır. Ancak kalitede sürdürülebilirliği sağlamak için sanayi ve lojistik süreçlerdeki olumsuz etmenlerin de ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için de bir AR-GE çalışma grubunun oluşturulması şarttır.” Dedi.