Şanlıurfa'da Çocuklar birileri tarafından zorla dilendiriliyor

İbrahim Erkek Şanlıurfa'da otopark sorunu, dilenciler ve araçların hız yapmaları konularındaki görüşlerini Şanlıurfa Gazetesine açıkladı.

Trafiğe baktığımız zaman araçların sel gibi aktığını görüyoruz, bu araçların nerede duracağı soru işareti. İkincisi de araçların sağlı sollu ve uygun olmayan yerlere park etmeleridir

İbrahim Erkek Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;  Şanlıurfa’da otopark sorunu ciddi anlamda var, bunun iki sebebi var.  Herhangi bir otopark göremiyorum örneğin Rabia meydanında otopark var ve onun dışında, AVM otoparkı var başka büyük bir otopark yok ama trafiğe baktığımız zaman araçların sel gibi aktığını görüyoruz, bu araçların nerede duracağı soru işareti. İkincisi de araçların sağlı sollu ve uygun olmayan yerlere park etmeleridir, bu da halkın eğitimsiz olduğunun bir göstergesidir, ne kadar uyarırsanız uyarın bu böyle devam edecektir, bu bir zaruretten doğuyor ama herkesin kurallara uyarak park ettiklerini söylemek güç. Bilinçli olmak gerekiyor, örneğin herkes kendi evini nasıl temiz tutuyorsa, kapısını hızlı çarpmıyorsa, odasına girerken eşyalarını düzenli yerleştiriyorsa, şehir de hepimizin evidir buna bu şekilde bakmamız lazım ve yere bir çöp dahi atmamamız lazım, bunların hepsi eğitimden geçiyor.

Trafik ekipleri yeterli denetimleri yaparak sürücü ehliyetine sahip olmayan birçok sürücüyü tespit etmeli.

Erkek, Bu konuda yine trafik eğitimi önemli, trafikte ahlaklı olmak önemli, bunu sınava girdiğinizde soru olarak soruyorlar ama bunu ne kadar hayatımıza yansıtabiliyoruz bilmek lazım. Yine eğitimle alakalı ama hep aynı şeyleri söylemiş olmayayım, burada bir başka unsurda şudur trafik ekipleri yeterli denetimleri yaparak sürücü ehliyetine sahip olmayan birçok sürücüyü tespit etmeli. Ben tespitini yapmadım ama kazaya sebebiyet verenlerin çoğu da bunlardır diye düşünüyorum, tabi ki bazı gençler duygularını tatmin etmek için olur olmaz şeyler yapabiliyorlar, bunlarla ilgili gerekli uyarıları yapmak ve denetimleri sağlamak yerel yönetime ve emniyete düşüyor.  

Dilenen çocuklara para veya başka bir yardım yapılmamasını doğru buluyorum çünkü bu çocuklar birileri tarafından zorla dilendiriliyorlar

Erkek; Bu konu aslında çok hassas bir konu baktığınız zaman toplumsal duyarlılığımızı da yitirdik, eskiden bir dilenci gördüğünüz zaman açıkça dilenemiyordu, burada bir kültürel değişim de söz konusudur, çok fazla dilenci var ve insanları rahatsız ediyorlar. Dilenen çocuklara para veya başka bir yardım yapılmamasını doğru buluyorum çünkü bu çocuklar birileri tarafından zorla dilendiriliyorlar, çocuklar buradan ödül olarak gördükleri paraları eve götürdükçe sokaklar mahkûm kalıyorlar ve okullarına gidemiyorlar. Bu bilinçle hareket etmek lazım, tamam vicdanen hareket edelim ama bu büyük bir zarardır ve bizim büyük resmi görmemiz gerekiyor, tabi ki devletimiz sosyal devlet anlayışını ortaya koyarak yoksul insanlara da sahip çıkmalıdır. Şanlıurfa bazı noktalarda gerçekten öne çıkıyor ama olumsuz yönde öne çıkıyor, deprem oldu ve bu istemediğimiz bir durum birçok yerde işyerleri, aş evleri ücretsiz yemek çıkardılar ama ihtiyacı olan olmayan herkes saldırdı, demek ki dilencilik bu tür insanların ruhunda var. Dışarıdan buraya gelenlerin burada dilenmesi söz konusu ise Şanlıurfa’yı dilencilik konusunda cazibe merkezi haline getiren ne bilmiyorum, Şanlıurfalılar her zaman muhafazakâr, dindar ve vicdanlı olduğunu söylerler herhalde bu sebepten dolayı bu kadar dilenci çoğaldı.dedi.