Şanlıurfa'nın tarihi yapıları kayıt altına alınıyor.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.

Şanlıurfa Valiliği’nin Proje Sahipliği yaptığı ve Batman Üniversitesi ile Harran Üniversitesi’nin ortaklığını üstlendiği Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi’nde tescilli/tescilsiz bütün taşınmaz kültür varlıkları, sit alanları ve ören yerlerinin envanteri çıkarılarak kültürel mirasın beşerî ve doğal tahribata karşı korunması amaçlanıyor.
18 aylık bir süreçte tamamlanması planlanan çalışmanın bütçesi ise Şanlıurfa Valiliği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından tesis edilen bütçeler doğrultusunda destekleniyor.
Projeye Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) iştirak ederken, çalışma Batman Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr. Gülriz Kozbe’nin Bilimsel Koordinatörlüğü ve Sorumluluğu altında yürütülüyor.