Şanlıurfa'nın minimum seferlerine hiçbir şekilde dokunmayın ve iptal etmeyin (video)

Türk Hava Yollarından talebimiz şu oluyor; Çevre illerimizden Gaziantep, Diyarbakır örnek olarak gösterelim günde 20 – 25 tane sefer olmakta, siz bunlardan 1 veya 2 seferi iptal ettiğiniz de yüzde 10 sefer azaltımı, yüzde 10 kapasite azaltımına gitmiş olursunuz.Ama Şanlıurfa'dan 2 tane sefer iptal ettiğiniz de yüzde 50 kapasite azaltımına girmiş olursunuz.

Raya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Haftalık şuan 48'i Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet’in seferleri var, günlük 4 tane İstanbul yeni havalimanı, her gün Sabiha Gökçen, her gün Ankara, hafta da 3 gün İzmir  seferi olduğunu,  Ayrıca haftanın 3 günü de akşam Ankara seferi olmak üzere toplamda 48 seferimiz var.  Buna ek olarak da Pegasus’un haftada 3 yada 4 ,bazen ise 5 Sabiha Gökçen havaalanına seferi bulunduğunu belirten Yaşar;  Bu bizim rutin de olan tarifemizdir.

 

Aktarmalı uçuşu hiçbir grup istemez.

 

Yaşar ; Haziran ayının 20’sine doğru Türk Hava Yolları sefer azaltma uygulamasına girdi. Bizim Türk Hava Yollarından her zaman talebimiz şu oluyor çünkü çoğunluk olarak yüzde 95 oranında Türk Hava Yollarının ve Anadolu Jet’in seferleri oluyor. Bizim Türk Hava Yollarından talebimiz şu oluyor; geçenlerde ki Şanlıurfa Kültür ve Turizm buluşmalarında da THY Genel Müdür Yardımcımıza da ben aynı konuyu izah ettim. Şunu söyledim, siz çevre illerimizden Gaziantep, Diyarbakır örnek olarak gösterelim günde 20 – 25 tane sefer olmakta, siz bunlardan 1 veya 2 seferi iptal ettiğiniz de yüzde 10 sefer azaltımı, yüzde 10 kapasite azaltımına gitmiş olursunuz. Ama Şanlıurfa’dan 2 tane sefer iptal ettiğiniz de yüzde 50 kapasite azaltımına girmiş olursunuz. Dolayısıyla bu noktaları göz önünde bulundurarak siz tarifeyi planlamak durumundasınız. Bizim başından beri hep söylediğimiz konu bu, bize günde 4 tane İstanbul yeni havalimanı, hatta 2 tane Sabiha Gökçen,  Ankara’mız günde çift olsun, İzmir’imiz de her gün olsun. Bizim bu tarifemize dokunmayın çünkü Ege,  Akdeniz bölgesine biz hiçbir şekilde ulaşamıyoruz, orada ki turizm potansiyelini Şanlıurfa’mıza, bölgemize getirme konusunda hiçbir çalışmanın sonucunu alamıyoruz aktarmalı uçuşu hiçbir grup istemez. Direk uçuş neredeyse onun mutlaka o istasyona değerlendirir hem fiyat açısından hem konfor açısından hem ulaşılabilirlik açısından direk uçuşlar her zaman gruplar açısından tercih edilen seferlerdir.

 

Şanlıurfa, her zaman bu seferleri doldurabilecek kapasite de bir şehirdir

 

Yaşar; Dolayısıyla bizim kendilerinden her zaman talebimiz bizim bu seferlerimize dokunmayın. Şanlıurfa, her zaman bu seferleri doldurabilecek kapasite de bir şehirdir dolayısıyla siz sefer azaltıp sonrasında tekrar koyduğunuz da biz turları 1 gün öncesinden, 2 gün öncesinden, 10 veya 15 gün öncesinden değil aylar öncesinden planlıyoruz. Eylül ayında olan organizasyonların hepsi Mart, Nisan aylarında karar veriliyor, minimum 5 – 6 aylık periyot öncesinden biz bu planlamalı yapıyoruz. Siz o dönemde olmayan uçağı satma şansınız olmuyor. Dolayısıyla net uçak neredeyse yolcunun konforu fiyat açısından iyiliği, avantajı hangi istasyondaysa siz onu yönlendirmek durumunda kalıyorsunuz, bu da Şanlıurfa’ya negatif yönde etki ediyor. Bizim her zaman kendilerine söylediğimiz budur, bizim minimum seferlerimize hiçbir şekilde dokunmayın ve iptal etmeyinki biz bunu dolduralım. Çünkü hava yollarının her zaman bizden talepleri şu;  uçakları doldurun biz size yenilerini verelim.  Ama uçakları doldurmamıza fırsat vermiyorsunuz, karşılıklı, siz bunu yapın biz bunu yapalım var ama biz bunu yapıyoruz, siz bunu yapmıyorsunuz. Ya da yapmamıza fırsat vermiyorsunuz gibi böyle bir ortam oluşuyor o yüzden bizim kendilerinden talebimiz, ricamız, arzumuz lütfen az önce saydığımız uçak seferlerine hiçbir şekilde dokunulmaması gerektiğini belirtti

Grup rezervasyonlarının girilmesi  bir süreç istiyor.

Yaşar;  Çünkü biz, bir program yapabilmemiz için minimum 4 – 5 aylık bir sürece ihtiyacımız var bunun hazırlanması, pazarlanması, teklifin kabul edilmesi, grup rezervasyonlarının girilmesi  bunlar hep bir süreç istiyor. Çünkü münferit olarak siz hareket edemiyorsunuz, münferit yolcular da bakıyor sisteme uçak yok ya Gaziantep ya Diyarbakır ya da başka bir yer ile karar verip oradan devam etmek durumunda kalıyor. Uçak seferlerinde böyle bir durum var, bize değişmeyen bir plan sunmaları lazım ki biz onun üzerinde çalışmalarımızı devam ettirebilelim.dedi.