Şanlıurfa'da Taziye evleri cep yakıyor

Kenanoğlu, , taziye yemekleri genellikle taziye ahalisine yapılan bir yemek ve ikramdır. Maalesef ki yemek masrafları hat safhaya çıktı pahalılıktan dolayı, özellikle de taziye yemek saatlerini takip edip orada yemek yiyen insanlar var ve buda bizim bir ayıbımızdır.

Şanlıurfalı esnaf Mahmut KENANOĞLU Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;Fatih elektriğin sahibiyim, burada toptan ve perakende iş yapıyoruz.Taziye sünnettir, taziye evine insanlar acılı ailelerin dert ve kederlerine ortak olmak için giderler ama taziye yemekleri insanların üzerine külfet oluyor, taziye yemekleri genellikle taziye ahalisine yapılan bir yemek ve ikramdır. Maalesef ki yemek masrafları hat safhaya çıktı pahalılıktan dolayı, özellikle de taziye yemek saatlerini takip edip orada yemek yiyen insanlar var ve buda bizim bir ayıbımızdır, İslami değerlerimize ve örf adetlerimize uymayan tabiatlardır, bazen dikkat ediyorum insanlar sadece gelip yemek yiyip gidiyorlar. Taziye yemekleri sahiplerine helaldir ama yemek saatini takip edip yedikten sonra gidenlere haramdır ve lütfen helali haramı birbirinden ayıralım. Taziyeler eskiden normal evlerde olurdu sonra bir fikir ortaya atıldı ve taziye evleri kuruldu, bu fikri ortaya atanlardan Allah razı olsun çok güzel bir proje çünkü gerçekten insanlar evlerinde taziye yükünü kaldıramıyorlar.  Geçenlerde bir tanıdığım zor bela 3000 liraya bir taziye evi kiralamıştı, Allah var demem o ki bu kadar da olmaz, bazı taziye evi sahipleri kendi anne babalarının hayrına hiçbir ücret talep etmeden insanlara evi sunuyorlar. İnanın başımıza gelen bu musibetler ve geçirdiğimiz bu zor zamanlar hükümetten kaynaklanmıyor her şey bizim yüzümüzden, bizlerde vicdan merhamet yok Allah korkusu yok ve insanlar Allah’ı unutur oldular.

vatandaşın birisi 24 metre’de bir camiye taziye için 2400 lira ödediğini söylüyor

Geçenlerde yine vatandaşın birisi 24 metre’de bir camiye taziye için 2400 lira ödediğini söylüyor, iki gün içerisinde bu vatandaş ne kadar elektrik kullanabilir ki. Zaten havalar serinledi, orada iki tane çalışan var ve ücretleri 250 lira olsa 500 lira yapar, 500 lira da elektrik tüketseler 1000 lira yapar, ekstradan 500 lira da öylesine verseler 1500 lira yapıyor. Demem o ki 2400 lira ne diye vatandaştan alınıyor, orası ticarethane değil bir vakıftır, o camilerin taziye evlerinin yapılması insanlar içindir.   dedi.