Şanlıurfa'da Mitingi gibi açılış (Video)

''Büyükşehir Büyük Sevda İster'' sloganıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Şanlıurfa'ya kazandırdığı 100 projenin toplu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa binlerce kişi katıldı.

Şanlıurfa il genelinde parklar, kır bahçeleri, Millet bahçeleri, alt ve üst geçitler, yollar,  Güneş Erenjisi santralleri, mezbahaneler, Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri, Katı Atık Aktarma İstasyonları, Gençlik merkezleri. Spor salonları, Kadın Destek Merkezleri, Dershaneler, Çay bahçeleri, Hacı Kâmil Konağı, Sakıbın Köşkü, 17 Sokak Sağlıklaştırma, Birecik Kâmil Kankılıç Evi, Eyyüp Peygamber Yolu Sundurmaları, Kale Yürüyüş Yolu ve Fotoğraf Sahnesi, Hilvan İtfaiye İstasyonu, Suruç İtfaiye İstasyonu, Halk Ekmek Fabrikası, Millet Bahçesi Gastronomi, Akçakale Çiçek Üretim Serası, Zeytin Dalı Spor Tesisi, Akıllı Tarım Merkezi, 5 İlçede Sıcak Asfalt yollar, , Bozova Bungalov Evleri ve 11 İlçede Beton Yollar olmak üzere 100 tesis hizmete açıldı.            Hobi bahçeleri, Bilim Merkezi, Fabrikalar,Asfalt şantiyesi, gıda bankası, araç parkının yenilenmesi, fidan üretme tesisi, biber üretimi gibi tesisleri  de yapmıştı.

           

Cumhuriyetin ‘’Yüzüncü yılında 100 Proje’ toplu açılış töreni festival havasında geçti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Şanlıurfa’nın Ulusal ve Uluslararası platformlarda hak ettiği yerde olması için çaba harcadıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreni festival havasında geçti. ‘’Büyükşehir, Büyük Sevda İster’’ sloganıyla kentte yapılan projeler düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Ulaşımdan yeni yol ağlarına, parklardan Gençlik ve Kadın Merkezlerine kadar birçok projenin hayata geçirildiği toplu açılış törenine binlerce vatandaş katıldı.

          Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında 100 projenin toplu açılışını Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ,  Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak, Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, AK Parti Kadın kolları Başkanı Demet Saatçı Güven, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Kurt, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci. Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanılurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, ilçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Siyasiler, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreni Grup Dergah’ın seslendirdiği ilahi konseri ile başladı. Alanı dolduran binlerce kişi ilahilere eşlik etti. Programda sahne alan Engelliler Koordinasyon Merkezi Engelsiz Mehteran Takımı tarafından sunulan gösteri izleyenleri mest etti.

BEYAZGÜL, ‘’TARİHİ GÜZELLİKLERİ KORUYARAK MODERN ŞANLIURFA’YI İNŞA EDECEĞİZ’’

Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu koruyarak yeni Şanlıurfa’yı inşa ettiklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen bu muhteşem törenle, açılışını yaptığımız hizmet ve eserlerin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. ‘’Büyükşehir Büyük Sevda ister" diyerek; bilgiyle, deneyimle, hayallerimizle; ete kemiğe bürünmüş yatırımlardır. Şehrimizin hizmetine sunduğumuz bu projeler; Ulaşımdan-altyapıya, çevreden-kültür sanata, kentsel dönüşümden-park bahçeye, modern caddelerden - sosyal hizmetlere, kırsal hizmetlerden-tarım ve hayvancılığa, imar faaliyetlerinden-fen işlerine kadar birçok alanı kapsıyor.

Şanlıurfa'nın tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini daha da öne çıkaran bu projeler, gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakma hedefimizin bir parçasıdır. Şanlıurfa tarihi ve doğal güzelliklerin şekillendirdiği, hemen her karışından tarihi eserlerin fışkırdığı bir şehirdir.

Bir yandan geçmişi muhafaza etmek, bir yandan da, geçmişin birikimi üzerine geleceği, inşa etmek gibi ağır bir yükün altına girdik. Tarihi yapı ve sokaklarımızı restore ettik, şehrin kalbine yeşil alanlarla nefes aldırdık. Geçmiş ile geleceğin, tarih ile modernin, yeşil ile şehrin adeta kucaklaştığı yeni bir Şanlıurfa inşa ettik. Kültür ve sanata, Kadın ve Aile hizmetlerine, gençlik spor ve eğitim faaliyetlerine de azami önem vererek bu alanlarda da nitelikli hizmetler gerçekleştirdik. Bize emanet edilen bu şehrin Belediye Başkanı olarak;

Şanlıurfa'mızı layık olduğu şekilde geleceğe taşımayı sorumluluk kabul ediyorum.

Bizler, dur durak bilmeden, yaptıklarımızla yetinmeden koşuyoruz, koşacağız..

Büyük projelerimizi sürdüreceğiz, yeni projelere başlayacağız’’ dedi.

 

BEYAZGÜL, ‘’ŞANLIURFA BİR DÜNYA MARKASIDIR’’

Ulusal ve uluslararası arenada Şanlıurfa’nın hak ettiği yerde olmasını sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’Tıpkı geçtiğimiz günlerde UNESCO tarafından MÜZİK ŞEHRİ seçilmemiz gibi, İlimizde turizmi canlandıran ''2023 İSLAM DÜNYASI TURİZM BAŞKENTİ'' seçilmemiz gibi, Bu kazanımlar, şehrimizi dünya gündeminde tutmaya devam edecek, Şanlıurfa'mız 2024 yılında da Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Hemşehrilerimizin talepleri ve paydaşlarımızın görüşleri doğrultusunda katılımcı belediye anlayışını benimsiyoruz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehirler imar etmek için, tam kadro milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

BOZDAĞ, “TEK DERDİMİZ ŞANLIURFA”

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Projenin Açılışı" programında, böylesine hayırlı ve yararlı eserlerin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Şanlıurfa'nın hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade etti.
AK Parti iktidarları döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Şanlıurfa'ya sayısız eser kazandırıldığını dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:
"Her geçen gün Şanlıurfa değişti, gelişti, farklı bir noktaya geldik. Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak bizim ana vazifemizdir. Var olan sorunlarına çözüm bulmak bizim ana vazifemizdir. Talepleri için koşmak, koşuşturmak bizim ana vazifemizdir. İnşallah bundan sonra da Şanlıurfa'nın her ihtiyacı için Şanlıurfalı hemşehrilerimizin her bir talebi için ve sorunlarının çözümü için gece gündüz demeden milletvekillerimizle, valimiz başta olmak üzere ilimizin bürokratlarıyla, Ankara'da bakanlarımızla ve bütün birimlerle el ele koşmaya gayret edeceğiz. Eser siyasetiyle Türkiye'nin dört bir yanını dev projelerle, devasa eserlerle donattık. Türkiye'nin her yandan değişmesine, gelişmesine büyük katkı verdik. 20 yıl önceki Türkiye'nin sahip olduğu yollarla 20 yıl önce Urfa'nın sahip olduklarıyla bugünü yan yana koyduğumuzda aradaki mesafeyi daha iyi görüyoruz. Allah'ın izniyle önümüzdeki yerel seçimlerde Urfalı hemşehrilerimizden Urfa'nın yerelde de emanetini daha güçlü bir dua ve destekle ele aldığımızda Şanlıurfa'yı Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, onun gösterdiği istikamette daha ileri hep beraber taşıyacağız."
AK Parti'li belediyelerin eserde de hizmette de hizmetkarlıkta da milletin derdine derman olmada da bir numara olduğunu ve en önde yarıştığını ifade eden Bozdağ, "Ankara'yı Ankara yapan AK Parti'dir. İstanbul'u İstanbul yapan AK Parti'dir. Şanlıurfaı bugün geldiği noktaya taşıyan AK Parti'dir. Türkiye'nin imkanlarını adil bir şekilde dağıtan her ile, her yere ulaştıran AK Parti'dir. Biz bu memleketin sahip olduğu kaynakları dosdoğru toplayıp ihtiyacı olanlara dosdoğru aktaran bir anlayışla, devasa projeleri hayata geçiren adımlarla yolumuza devam ettik." dedi.
- "Sesini yükselten devlet Türkiye devletidir"
Bozdağ, İsrail'in Filistin'de yaptıklarına işaret ederek, dünyanın bu feryatları duymadığını, olan biten karşısında hakkı söylemekten, hakkı teslim etmekten imtina ettiğini dile getirdi.
İsrail'in yaptığı zulüm, katliamlar ve soykırım karşısında susan uluslararası örgütlerin varlığını kendi elleriyle yok ettiğini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:
"Çok net söylüyorum; İsrail'in attığı bombalarla, yaptığı zulüm, katliam ve saldırı, soykırımla esasında öldürdüğü Birleşmiş Milletlerin meşruiyetidir. Allah'ın izniyle Rabbimin de inayetiyle bütün bu vicdanı kurumuşlara vicdanı hatırlatacak ve o masumların ölümüne 'dur' diyecek yine azim ve kararlılık içinde mücadele eden yegane ülke Türkiye'dir. Sesini yükselten halk Türk halkıdır. Sesini yükselten devlet Türkiye devletidir. Sesini yükselten lider Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz yalnız kalsak da hakkın ve haklının hür ve cesur sesi olmaya, dünyanın dört bir yanında zalime zalim demeye ve mazlumların hak ve hukukunu savunmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Rabbim bu yolda vereceğimiz her mücadelede bizlerin yardımcısıdır. Ben ona yürekten inanıyorum. İsrail, yaptığı zulümle, katliamla, soykırımla kendi sonunu hazırlıyor."dedi.

VALİ ŞILDAK, “ŞANLIURFA’YA KAZANDIRILAN ESERLER HAYIRLI OLSUN”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise Şanlıurfa’ya kazandırılan ve Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında toplu açılışı yapılan 100 eserin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın okuduğu duanın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek 100 eserin açılışı yapıldı.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPIMI TAMAMLANAN PROJELER

 

Mehmetçik Parkı, Sukay Tıbbi Aromatik Parkı, Kızılay Parkı, Millet Bahçesi, Kır Düğün Bahçesi, Viranşehir Eyyüp Nebi Parkı, Viranşehir Tren Yolu Parkı, Siverek Bağlar Parkı, Siverek Esmer Çayı Parkı, Siverek Şirin Kuyu Parkı, Siverek Ayvanat Parkı, Siverek Vadi Parkı, Halfeti Yukarı Göklü Parkı, Harran 1. Etap Kent Parkı, Harran 2. Etap Kent Parkı, Hilvan Kent Parkı, Suruç Meydan Parkı, Suruç Yanal Oba Parkı, Bozova Bungalov Evleri, Akabe Mesire Alanı, Akçakale Mesire Alanı, Akçakale Kır Düğün Salonu, Akçakale Üst Geçidi, Bozova Üst Geçidi, Buhara Üst Geçidi, Karaköprü Üst Geçidi, Uçaksavar Üst Geçidi, Eyyübiye Üst Geçidi, Otogar Üst Geçidi, Trafik Kontrol Merkezi, Buluntu Hoca Bulvarı, Osmanlı Mahallesi, Akçakale Caddesi, Açıksu Caddesi, Suruç Bedel Yolu, Sadun Paşa Bulvarı, Osmanbey Hastanesi Yolu, 18 bin 600 KW GES, 900 KW Arıtma Tesisi Çatı GES, Akçakale Arıtma Tesisi 1000 KW GES, Ceylanpınar Arıtma Tesisi 500 KW GES, Akçakale İçme Suyu Şebekesi, Harran İçme Suyu Şebekesi, Hilvan Mezbahanesi, Halfeti Mezbahanesi, Suruç Mezbahanesi, Ceylanpınar Mezbahanesi, Merkez hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Viranşehir Hayvan Pazarı, Birecik Hayvan Pazarı, Hilvan Katı Atık Aktarma İstasyonu, Halfeti Katı Atık Aktarma İstasyonu, Eyyübiye Osmanlı Spor Tesisi, Ceylanpınar Gençlik Merkezi, Birecik Karşıyaka Gençlik Merkezi, Birecik Merkez Gençlik Merkezi, Suruç Bostancı Gençlik Merkezi, Karaköprü Esentepe Gençlik Merkezi, Haliliye Süleymaniye Seyit Hışırlı Gençlik Merkezi, Haliliye Osmanlı Gençlik Merkezi, Eyyübiye Süleyman Şah Spor Salonu, Eyyübiye Sigorta Spor Salonu, Haliliye Bağlarbaşı Spor Salonu, Haliliye Paşabağı Spor Salonu, Haliliye Valikonağı Spor Salonu, Haliliye Devteşti Spor Salonu, Karaköprü Balıkayağı Spor Salonu, Karaköprü Atakent Spor Salonu, Bozova Spor Salonu, Siverek Spor Salonu, Direkli Üreten Eller Merkezi, Sırrın Kadın Destek Merkezi, Mehmet Akif Kadın Destek Merkezi, Karaköprü Narlıkuyu Kadın Destek Merkezi, Maşuk Seyrantepe Kadın Destek Merkezi, ŞANMEK Dershanesi, Belediye Çay Bahçesi, Birecik Kadın Destek Merkezi, Harran Kadın Destek Merkezi, Karakoyunlu Destek Merkezi, Hacı Kâmil Konağı, Sakıbın Köşkü, 17 Sokak Sağlıklaştırma, Birecik Kâmil Kankılıç Evi,

Eyyüp Peygamber Yolu Sundurmaları, Kale Yürüyüş Yolu ve Fotoğraf Sahnesi, Hilvan İtfaiye İstasyonu, Suruç İtfaiye İstasyonu, Halk Ekmek Fabrikası, Millet Bahçesi Gastronomi, Akçakale Çiçek Üretim Serası, Zeytin Dalı Spor Tesisi, Akıllı Tarım Merkezi, 5 İlçede Sıcak Asfalt yollar ve 11 İlçede Beton Yollar