Şanlıurfa'da Hız Tespit Sistemleri kuruldu ve aktif hale getirildiği belirtildi.

Şanlıurfa'da İl Emniyet Müdürlüğünce Şanlıurfa il genelinde; Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla; Ortalama Hız Tespit Sistemleri kuruldu ve aktif hale getirildiği belirtildi.

 

Şanlıurfa'da İl Emniyet Müdürlüğünce Şanlıurfa il  genelinde; Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla; İl Merkezi ,Birecik, Bozova, Hilvan,  Siverek,  Viranşehir İlçelerinde Ortalama Hız Tespit Sistemleri kuruldu ve aktif hale getirildiği belirtildi.

Tüm ilçelerde iki yönlü olarak kurulan sistemlerde;  Şanlıurfa- Birecik 67 Km, Şanlıurfa -Bozova 24 Km  ,Şanlıurfa - Hilvan 39 Km , Hilvan- Siverek 31 Km,  Şanlıurfa-Viranşehir 78 Km , Diyarbakır-Siverek 69 Km aralıklı mesafelerde,  Hız Sınırı  110 KM. olarak belirlenmiştir.  Sürücülerin can güvenlikleri ve olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için belirtilen hız limitlerine riayet etmeleri istendi.