Şanlıurfa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 610 bin 116 oy ve yüzde 64.86 ile destek verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Şanlıurfa'da 13 ilçenin 10'u Recep Tayyip Erdoğan'ı, 3 ilçe ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu en fazla oy vererek destekledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Şanlıurfa’da 13 ilçenin 10’u Recep Tayyip Erdoğan’ı, 3 ilçe ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu en fazla oy vererek destekledi.

Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran,Hilvan,Karaköprü ve Siverek ilçelerinde Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oy veren ilçeler oldu. Halfeti, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ise Kemal kılıçdaroğlu’na en fazla oy veren ilçeler oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 610 bin 116 oy ve yüzde 64.86 ile destek verdi. Kemal kılıçdaroğllu’na ise 330 bin 565 oy ve yüzde 35,14 oy verdi.

Şanlıurfa’da 1.221.484 seçmenden 951.445 kişi oy kullandı. 10.764 oyun geçersiz olduğu Şanlıurfa’da seçime katılım oranı yüzde 77.89’da kaldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün il genelinde yaptığı çalışmalar Şanlıurfa halkı tarafından takdir görüyor. Göreve geldiğinden bu yana Şanlıurfa değişime uğradı. Yeni yollar, Tarihi eserler restorasyonları, ulaşım, sosyal belediyecilik, gençlerin spora kazandırılması başta olmak üzere projeleri halk tarafından takdir edildi.

Şanlıurfa Büyükşehire bağlı ilçelerden Eyübiye ilçesinde yüzde 79,33 oy oranı ile rekor kırdı. Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un Eyübiye ilçesine yaptığı yatırımlar ve halk tarafından sevilmesi oy oranın artmasına neden oldu.

Şanlıurfa Büyükşehire bağlı ilçelerden Haliliye ilçesinde de yüzde 70.67 gibi bir oy oranı ile ikinci rekor kıran ilçe oldu. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yaptığı yatırımlar ve çalışmalar ilçe halkı tarafından takdir görüyor. Sevilen ve sayılan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın seçimde yoğun çalışmaları meyvesini verdi.

Şanlıurfa Büyükşehire bağlı ilçelerden Karaköprü ilçesinde yüzde 62.25 gibi oy oranı ile üçüncü rekor kıran ilçe oldu. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli  yaptığı yatırım ve çalışmalar ile halkın takdirini kazanmış durumda. Memurların yoğun yaşadığı merkez ve kırsalda büyük destek gelmesi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin katkısı büyük ölçüde oldu.