Şanlıurfa aslında su kültürünün ve suyun kullanımının en doğru bilindiği şehir (video)

Aksoy; Şuan da sahada bizim yaptığımız tespitler DSİ'miz gerçekten mükemmel işler yapmış bununla beraber biz verimi hızlı bir şekilde katlayarak arttırmaya çalışıyoruz.

Aksoy; Şuan da sahada bizim yaptığımız tespitler DSİ’miz gerçekten mükemmel işler yapmış bununla beraber biz verimi hızlı bir şekilde katlayarak arttırmaya çalışıyoruz.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ;Bu panelin ilimizde yapılmasının aslında en büyük sebebi bizim şehrimizin adının su şehri olması, edessa olması, ruha olması ve özellikle Göbeklitepe’den sonra Adem’in şehri olarak tescil edilmesi. Dolayısıyla Şanlıurfa aslında su kültürünün ve suyun kullanımının en doğru bilindiği şehir olarak tarihe geçmiş. Göreve başladığımızın herhalde 3. Ayındayız ve bütün ilçelerimi gezdim, tüm alanı gözlemledim, gerçekten devletimiz burada büyük yatırımlar yapmış özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın tarımı stratejik alan ilan etmesinin bu tarafa su kullanımı, toprak kullanımı, gıda kullanımı ve dijital enerji ile beraber elinde bulunduracak olan toplumların veya milletlerin dünyaya meydan okuyacağını bilerek bu görevi aldık ve çalışmaya başladık. Şuan da sahada bizim yaptığımız tespitler DSİ’miz gerçekten mükemmel işler yapmış bununla beraber biz verimi hızlı bir şekilde katlayarak arttırmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa şuan da 3 – 4 tane üründe Türkiye’de birinci  dolayısıyla bizim bu alanlar da üretimi arttırmamız, bu alanlarda ki verimliliği arttırmamız yine burada ki öğrencilerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve diğer paydaşların beraber çalışmasıyla olacak. İnşallah bundan sonra Tarım Orman İl Müdürlüğü olarak biz Şanlıurfa’nın gelişmesi için, Şanlıurfa’nın Türkiye’de birinci, dünya da sayılı il olması için hedeflerimizi koyduk böyle de çalışmaya devam edeceğiz.dedi.