Şanlıurfa 11.Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı devam ediyor

Şanlıurfa Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarına Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar alanında 15 Eylül tarihinde açılan ve Saat:10:00-22:00 arası açık olan, Geleneksel fuara Türkiye`nin dört bir yanından coğrafi işaretli ürünler sergileniyor.  Trabzon Peyniri, Kayseri Pastırması, Çorum Leblebisi, Malatya Kaysısı, Bursa Zeytini ve bunun gibi birçok ürün stantlarda yerini alırken, Fuar alanı kültür şölenine de ev sahipliği yapıyor.

Türkiye`nin 81 ilinden ürünlerin sergilendiği fuar da 110 firma çeşitli ürünlerle yer aldı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Medya Trend Fuarcılık yönetim kurulu Başkanı Mustafa Gül; Yılın son çeyreğinde Şanlıurfa Fuar merkezinde Gelenekselleşen ve 11. sini düzenlediğimiz Gıda Yöresel Ürünler Fuarını Şanlıurfa halkıyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kültürün Başkenti kadim şehir Adına yakışır, kültür ve yöresel lezzetlerin buluşma noktası haline geldi.

 Türkiye Odalar ve Borsalar birliğinin denetim ve himayelerinde, KOSGEP desteği ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde gerçekleşen fuarımız 24 Eylül Pazar günü sona erecek. Bu süreçte Fuarımızı ziyaret eden kıymetli Şanlıurfa Halkına, Katılımcı Firmalarımıza, Destek veren Kurum ve kuruluşlarımıza, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine Teşekkür ederiz. Dedi

Özcan; Şanlıurfa’ya her geldiğimiz de hiç düşüşü yaşamadan hep artış yaşayarak devam ediyoruz bu yıl 7. yılımız, 7 yıldır talepler artıyor bu anlam da Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum.

Yılmaz Özcan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Malatyalıyım, Şanlıurfa fuarına ortalama 5 yıldır katılıyorum ürünlerimiz taş değirmen, tahin, çörek otu vs. her fuara geliyoruz. Şanlıurfa’ya her geldiğimiz de hiç düşüşü yaşamadan hep artış yaşayarak devam ediyoruz bu yıl 7. yılımız, 7 yıldır talepler artıyor bu anlam da Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Türkiye genel olarak alım gücü yüksek, potansiyeli yüksek, ürünlere talebi daha yoğun olarak buluyoruz. Bizim açımızdan gerçekten iyi, daha da artmasını bekliyoruz. Ürün satışı yaptığımız müşterilerimiz bizleri arıyor daha sonra bir sonra ki fuar ne zaman diye soruyorlar, kargo ile gönderiyor musunuz diye soruyorlar. İlk gün satış yaptığımız müşteriler memnun kalınca sonra ki günlerde de gelip yine onlar alıyorlar. Ürünlerimiz her zaman fuar tarihinden bir hafta önce hazırlanır, fuar başladığı gün hemen tezgâha konulur hem tazelik açısından çok tazedir hem de kalitelidir. Bu yüzden özellikle tazelik isteyen Şanlıurfa halkını fuarımıza bekliyoruz.dedi.

Kizir; Lezzetli ve kaliteli bal getirdik, Urfalı hemşerilerimize tattırmak için kendi balımızı sergiliyoruz umarım Urfalı hemşerilerimiz balımızı beğeneceklerdir. Kendi balımız olduğu için güvenle satıyoruz, beğenmeyen hemşerilerimize para iadeli satıyoruz, 3 – 4 çeşit balımız mevcut Karakovan, süzme, petek ballarımız mevcut.

Zeynal Kizir Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; , Adıyaman’dan geldim Şanlıurfa Gıda ve Yöresel ürünler fuarına katıldım, 30 yıldır arıcılık yapmaktayım, kendi ürünümüzü getirdik. Lezzetli ve kaliteli bal getirdik, Urfalı hemşerilerimize tattırmak için kendi balımızı sergiliyoruz umarım Urfalı hemşerilerimiz balımızı beğeneceklerdir. Kendi balımız olduğu için güvenle satıyoruz, beğenmeyen hemşerilerimize para iadeli satıyoruz, 3 – 4 çeşit balımız mevcut Karakovan, süzme, petek ballarımız mevcut. Arı sütü, polen 30 yıldır bu işi yaptığımız için işimi de severek yapıyorum, sevmemde ki sebep bizden bal alan müşterilerimizin memnuniyetidir. Şanlıurfa halkı için bir parantez açmak istiyorum, Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum, asrın felaketi olan depremden dolayı bize çok büyük yardım da bulundular, destek de bulundular, bir tas çorba, bir ekmek bize onlar yetiştiler. Şanlıurfalı kardeşlerime bu vesileyle teşekkür ediyorum, Urfalıların fuara ilgileri de yoğun bir şekilde, fuarı yöneten arkadaşlara da teşekkür ederim, çok güzel bir organizasyon yaptılar onlara da teşekkür ediyorum.dedi.

Aksoy; Her türlü ürünü bulabiliyoruz zaten fuar da bulunan tüm ürünler de tazeydi, fuara katılım da baya yoğun herkes gelmiş, biz de geldik, gezdik gerçekten de çok güzel bir fuar olmuş. Urfa’nın kendi yetiştirdiği ürünleri burada görebiliyoruz.

Ziya Aksoy, fuara geldim gezmek için gerçekten de baya çeşitliliği olan bir fuar baya güzel ve verimli bir fuar. Her türlü ürünü bulabiliyoruz zaten fuar da bulunan tüm ürünler de tazeydi, fuara katılım da baya yoğun herkes gelmiş, biz de geldik, gezdik gerçekten de çok güzel bir fuar olmuş. Urfa’nın kendi yetiştirdiği ürünleri burada görebiliyoruz, bulabiliyoruz Urfa halkı buraya gelip kendi ürünlerini direk olarak birinci elden alabiliyor. Gerçekten çok güzel bir fuar olmuş, ben gezdim ve beğendim herkesi de fuara davet ediyorum.dedi.

Şanlıurfalılar fuarın düzenlenmesinden memnunlar;

              Ömer Aktar, ziraat mühendisiyim fuarı gezdim, dolaştım gerçekten çok bir fuar olmuş, herkesi de davet ediyorum, herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Baya gezdim, eşya da aldım, alışveriş yaptım, gerçekten çok güzel bir fuar olmuş. Çok fazla ürün çeşitliliği var gerçekten gıdadan giyime kadar her şey var bu konuda gerçekten çok güzel bir fuar olmuş. Bir ziraat mühendisi olarak gerçekten zeytinlerin özellikle tatlarına baktım gerçekten çok güzel herkesin gelip görmesi gereken bir yer. dedi.

              Ahmet Gezenli, Şanlıurfa'da düzenlenen gıda fuarlarına her yıl geliyorum. Fuarı gezdim katılan firma sayısı fazla. Zeytin, fıstık, badem, leblebi, her türlü çekirdek, nar ekşisi, kuru incir, kaysı başta olmak fuarda ürün çeşitliliği fazla. Özellikle kayseri'den gelen et sucuklar çok kaliteli ve güzel. Kuruyemişler taze ve kaliteli. Kaşar peynirleri ilgi görüyor. Ancak, fuarda fiyatlar piyasaya göre normal. Şanılurfa'da bu gibi fuarların yılda bir defa değil, 2-3 defa düzenlenmelidir.