Şakak, Türkiye'de ki lokantalar da fiyat listeleri asma zorunluluğu getirilmesi bizim istediğimiz bir uygulamadır (video)

Şakak;Türkiye'de ki lokantalar da fiyat listeleri asma zorunluluğu getirilmesi bizim istediğimiz bir uygulamadır, özellikle turizm şehri Şanlıurfa'da biz çok zaman bunu dile getirdik, Türkiye'nin geneline yansıması bizi mutlu etti.

 Şanlıurfa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Şakak www.sanliurfagazetesi.com'a yaptığı açıklamada;  Türkiye’de ki lokantalar da fiyat listeleri asma zorunluluğu getirilmesi bizim istediğimiz bir uygulamadır, özellikle turizm şehri Şanlıurfa’da biz çok zaman bunu dile getirdik, Türkiye’nin geneline yansıması bizi mutlu etti. Bu saatten sonra sadece turizm alanları değil bütün Urfa’nın ilçeleri, merkezi ve Türkiye’nin her tarafında herkes yemek istediği yemeğin, tatlının fiyatını camdan görmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu yüzden bu çok güzel bir uygulamadır, ben param kadar yemek yerim, tatlımı yerim, belki cebimde param azdır en azından fiyatları görünce lokanta da sıkıntı çekmem. Urfa’ya gelen yabancı misafirlerimiz için de bu şekilde çok iyi oldu, çünkü daha önceden tur rehberleri için biz Vali beye de söylemiştik. Adam misafirleri en ücra lokantaya götürüyor ve lokanta sahibine hakkın 300 lira ise 300 lira da benim komisyonumu ekle diyor. Ben sermayemle, işimle 300 lira kazanıyorum ama sen 10 dakika bir grup müşteri getirip 300 lira kazanıyorsun. Adam da memleketine geri dönünce sosyal medyadan Şanlıurfa’da bir yemek yedim çok pahalı diyor. Ama çok şükür bununla ilgili valiliğimiz, Ticaret Bakanlığımız çalışma yaptı, Ticaret müdürümüze de teşekkür ediyorum geçen gün görüştüm biz turizm alanlarını bitirdik, normal alanları da takip edeceğiz dedi. Bizde herkese TESK’in bize verdiği fiyat listesini veriyoruz, ıslak imzalı teslim ediyoruz.dedi.