Şanlıurfa'da bayram günlerinde fırınlar açık olmalı

Yılmaz;En son 2 hafta önce alışverişe çıktım, o zamanlar fiyatlar biraz daha uygundu ama şimdi bayram üzeri olduğu için fiyatlar çok pahalı, alınacak gibi değil ve sadece bakakalıyoruz

Yılmaz; Bayram için kolonya şeker gibi malzemeleri aldık ama kıyafet alamadık, biz normalde bayram alışverişi yaparken ne alırsak fazlasıyla alıyoruz çünkü kalabalık bir aileyiz ve gelen gidenlerimiz çok oluyor ama bu sadece kendimize yetecek kadar alabildik, baktığınız zaman gerçekten hiçbir şey alınmıyor.

Bütün fırınların kapalı olması insanların mağduriyetine sebep oluyor en azından birkaç tane fırının açık olması ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için daha iyi olacak çünkü bayramlarda ekmek almakta fazlasıyla zorluk çekiyoruz. Normalde Şanlıurfa’da insanlar evlerinde ekmeklerini yapabilirler ve bu bayram için hazırlıktır, yapmadığımız zaman çok fazla sıkıntı çekiyoruz.

En önemli konulardan biri de zaten fırınların bayramlarda açık olmamasıdır çünkü bayramda evler kalabalık oluyor, ziyaretler oluyor ve ekmeğe ihtiyacımız oluyor, normalde doğal afetlerde bile açık olan fırınların bayramlarda da açık olması gerekiyor.

Zeliha Yılmaz, Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Şuan bayram alışverişi için dışarıya çıktım ama daha hiçbir şey alamadım çünkü gerçekten fiyatlar aşırı pahalı, bayram üstü olduğundan mı başka bir şeyden dolayı mı bilmiyorum ama alınacak gibi değil. En son 2 hafta önce alışverişe çıktım, o zamanlar fiyatlar biraz daha uygundu ama şimdi bayram üzeri olduğu için fiyatlar çok pahalı, alınacak gibi değil ve sadece bakakalıyoruz. Fiyatlar geçen yıllarda daha uygundu, o zamanla bu zaman arasında fark var, ailem de alışveriş yapmış değil daha doğrusu yapamadılar çünkü fiyatlardan dolayı çıktılar sadece bakmakla yetindiler. Bayram için kolonya şeker gibi malzemeleri aldık ama kıyafet alamadık, biz normalde bayram alışverişi yaparken ne alırsak fazlasıyla alıyoruz çünkü kalabalık bir aileyiz ve gelen gidenlerimiz çok oluyor ama bu sadece kendimize yetecek kadar alabildik, baktığınız zaman gerçekten hiçbir şey alınmıyor.

Yılmaz;Bence bayram günlerinde fırınların açık olması gerekiyor, zaten normal günlerde de ihtiyacımız varken özellikle bayramlarda daha çok ihtiyacımız oluyor, bu yüzden açık olmalarını isteriz. Hiç olmasa dahi eczaneler gibi nöbetleşerek açık olması lazım, yetkililerin bu konuda bir liste oluşturmaları ve bayramın 4 günü yakın olan fırınların açık olmasını sağlamaları lazım. Bütün fırınların kapalı olması insanların mağduriyetine sebep oluyor en azından birkaç tane fırının açık olması ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için daha iyi olacak çünkü bayramlarda ekmek almakta fazlasıyla zorluk çekiyoruz. Normalde Şanlıurfa’da insanlar evlerinde ekmeklerini yapabilirler ve bu bayram için hazırlıktır, yapmadığımız zaman çok fazla sıkıntı çekiyoruz, örneğin geçen bayram çok sıkıntı çektik ve açık fırın bulamadık ilçeye kadar gitmek zorunda kaldık, orada bulduk. En önemli konulardan biri de zaten fırınların bayramlarda açık olmamasıdır çünkü bayramda evler kalabalık oluyor, ziyaretler oluyor ve ekmeğe ihtiyacımız oluyor, normalde doğal afetlerde bile açık olan fırınların bayramlarda da açık olması gerekiyor. dedi.