Rektör Prof.Dr.Güllüoğlu ile Harran Üniversitesi hedef büyüttü

Harran Üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu ;Rektörlük görevine gelmesinin 100 gününde yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya geldi.

Harran Üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu ;Rektörlük görevine gelmesinin 100 gününde yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya geldi.

Harran Üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu’nun basın toplantısına;  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nihat Denek, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cenap Cevheri, Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İdris Kırıkhan, Üniversite yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ BÖLGE HASTANESİ OLUYOR

Hastane acil servisi en üst düzey olan 3.seviye dereceye yükseldi. Onkoloji bölümü açılıyor. Şanlıurfa’da ilk ve tek olan yeni doğan polikliniği  halkın Hizmetine açıldı. Göğüs hastalıkları servis hizmeti 2. Basamaktan, üst seviye Olan 3. Basamağa çıkarıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Tahir Güllüoğlu; Sağlık alanında;  22 doktor, 10 hemşire, 8 eczacı, 5 diş hekimi, 3 veteriner, 2 beden eğitimi, Sağlık alanında yeni bir ordu daha 50 akademik personel ilanımız, Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. Yoğun bakım ünitemize ek 24 yatak ekliyoruz. Ayrıca 2 yeni doktorumuzla Birlikte göğüs hastalıkları servis hizmetimizi 2. Basamaktan, üst seviye Olan 3. Basamağa çıkardık. Sağlık hizmetimizde önemli bir gelişme sağladık. Hastalarımızın şehir dışına gitmesi artık azalacak.. Hastane acil servisimiz en üst düzey olan 3.seviye dereceye yükseldi. SGK ile üniversitemiz arasında imzalanan protokol ile diş hekimliği Fakültesi hastanemiz, bireysel olarak hastane statüsü kazanmış oldu. Hizmet kapsamı genişleyen hastanemiz, özel ve SGK’lı tüm hastalara Hizmet veriyor. Sağlık hizmetimizde önemli bir gelişme sağladık. Tıp hastanesine bağlı olan diş hastanemizin ruhsatını Ankara'daki imza töreni ile aktardık. Onkoloji bölümümüz açılıyor. Tıbbi onkoloji uzmanı hocamız ile görüşmelerimiz tamamlandı. Kadromuzda görevine başlayacak. Sağlık bakanlığı ile yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde Hastanemize plastik ve estetik cerrahi uzman doktoru ataması yapıldı. Hastanemize 3 uzman doktor geliyor. Nefroloji, yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım sağlık bakanlığı tarafından ilan edildi. hastanemizde çocuk sağlığı ve hastalıkları ABD'da ve radyoloji ABD'da Hocalarımız hasta kabulü ve görevlerine başladılar.Başarılı doktor genel Cerrah Doçent hocamız üniversite hastanemizde başladı. tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinde doktor, hocalarımızın Üniversitemizden ayrılmasına sebep olan tüm maddeleri yeniden düzenledik. Şanlıurfa’da ilk ve tek olan yeni doğan polikliniğimiz  halkımızın Hizmetine açıldı.Hastane kadrolarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.dedi.

YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Güllüoğlu; YÖK ile yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde; Turizm ve otel işletmeciliği  Yüksekokulumuzda turizm İşletmeciliği, Ceylanpınar MYO’da tohumculuk teknolojisi

Bölümlerimiz açıldı ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak. Teknik bilimler MYO’da web tasarımı ve kodlama bölümümüzü açtık.Mühendislik fakültemizde yazılım mühendisliği de bu yıl ilk

Kez öğrenci alacak.Tüm bölümlerimizde de olduğu gibi yazılım mühendisliği Bölümümüzün altyapı çalışmalarına büyük heyecan ve Motivasyonla başladık.Bu konuda yeni bir bilgisayar laboratuvarımız hizmete girdi.dedi.

Teknokent ve teknolojik yenilikler

Güllüoğlu; Göbeklitepe otonom sürüş algoritmaları takımı bilişim vadisi'nde düzenlenen robotaksi binek otonom araç yarışması'nda destek sağlayarak büyük bir başarıya imza attık.Yaptığımız görüşmeler sonucunda havelsan yazılım ar-ge merkezi Şanlıurfa'mızda. Havelsan yazılım ar-ge merkezi Şanlıurfa’mıza ve Teknokentimize çok yakıştı. Savunma sanayinin kalbi artık Şanlıurfa’da da atacak.Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren, Şanlıurfa ve bölge illerinde Teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini destekleyen Şanlıurfa Teknokent, tübitak tarafından hazırlanan bir program kapsamında bireysel genç girişimcilere hibe desteği sağlayacağız.Aranılan eleman yetiştirme adına mesleki ve teknik eğitimin kalitesini  arttırıyoruz. Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında yenilikçi Teknolojilerin öğrenileceği ve sektörel eğitimlerin verileceği Uluslararası laboratuarı gapyenev 'de kuruyoruz.Ziraat Fakültemiz tarafından geliştirilmeye başlanan ve çiftlik hayvanlarının genetik değerlendirmesini yapabilen buga yazılımı,Türkiye bilimsel ve teknik araştırma kurumu (TÜBİTAK) tarafından

Desteklenmeye hak kazandı.Üniversitemizde; Üniversite 4.0, dijitalleşme, dijital dönüşüm hedeflerine adım adım İlerliyoruz.dedi.

ORGANİZE SANAYİDEKİ FİRMALAR VESTK’LARLA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

Güllüoğlu; Sanayiye yönelik işbirliklerimiz devam ediyor. Organize sanayi bölgesinde yer alan firmalarımızla işbirliği Protokollerimizi gerçekleştirdik. Şanlıurfa Vakfı ve üniversitemiz arasında toplumsal katkı amaçlı Faaliyet ve uygulamalara ilişkin işbirliği amaçlı protokol imzalandı.

AKREDİTASYON BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN 30 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLDU

Harran üniversitesi yükseköğretim kalite Kurulu’ndan kurumsal Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu.

Güllüoğlu; Üniversitemiz, yüksek öğretim kalite kurulu tarafından yürütülen Kurumsal akreditasyon programının kalite yönetim sistemi kapsamında Yapılan değerlendirmelerden başarılı bir şekilde geçti. Kurumsal Akreditasyon belgesi’ni almaya hak kazandık.Harran üniversitesi yükseköğretim kalite Kurulu’ndan kurumsal Akreditasyon belgesi almaya hak kazanan 30 üniversiteden biri oldu. Eğitim-öğretim, Ar-Ge, toplumsal katkı gibi temel faaliyetlerimiz bu belge İle tescil edilmiştir. Üniversitemizin akademik birimlerinde, ilgili mevzuat kapsamında ilana çıkılabilecek unvan ve alanlara ilişkin ‘Harran üniversitesi akademik personel kadro ön başvuru sistemi’ hizmete girdi. Harran üniversitesi olarak, bizimle çalışmayı düşünen değerli akademisyenlerden ön başvurularını dijital bir ortamda almaya

başladık. Öğretim üyelerimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz için büyük öneme sahip Bilimsel araştırma projeleri (HÜBAP)'ın "yeni bir bakış açısıyla" daha Verimli ve sürdürülebilir olması gibi yenilik kararlarını birlikte Alabilmek amacıyla bir danışma kurulu oluşturduk.dedi.

SENATO KARARIYLA ; YÖK'TEN YURTLARDA EK KONTENJAN İSTENDİ.

Güllüoğlu; Üniversite senatomuzda uzun zamandır beklediğiniz bütünleme sınavlarınızı geri getirme kararını aldık.Üniversitemizin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı final (yarıyıl sonu) sınavları ile yaz okulu uygulamasını hayata geçirdik.Eyyübiye kampüsündeki yeni kütüphaneye depremde kaybettiğimiz arkadaşlarınızın anısını yaşatmak için "vefa" adını verdik. Fotoğrafları

İle "vefa köşesi" oluşturduk. Osmanbey yerleşkemizde El-Battani Kütüphanesini ve Eyyübiye

Yerleşkemizde vefa kütüphanesini sınav zamanlarında 24 saat açık kalmasını sağladık.Şehrimizde yaşanan afetler nedeniyle final sınavlarınızı uzaktan Çevrimiçi (online) veya çevrimdışı (ödevlendirme) şeklinde yapılmasına Karar verdik. Yurtlarımız için yoğun çalışıyoruz. Senato kararımızla; YÖK'ten Yurtlarda ek kontenjan istedik. Resim-iş eğitimi resim sergisine katılım sağlandı. Öğrencilerimizi ve fikirlerini önemsiyor, alacağımız ortak kararlarda onlarla birlikte hareket etmek istiyorum.dedi.