Hükümetin memurlara verdiği gibi emeklilere de yüksek maaş vermesi lazım

Fidan; Hükümetin ileriye dönük aldığı kararlar doğrultusunda ekonominin düzeleceğine inanıyoruz, inancımız olmasa zaten hayatımız biter bizim, inancımız doğrultusunda inşallah diyoruz.

Fidan; Bugün aldığımızı yarın yerine koyamıyoruz, bugün çocuğumuza verdiğimiz harçlığı yarın veremiyoruz, bu sıkıntıları genel olarak özellikle emekliler yaşıyorlar, emeklilerin durumu gerçekten bu ülkede vahim ve durumları içler acısı, bir an önce bu duruma el atılmalı.

Çünkü çocuk iş bulamıyor ve aldığı ücret asgari ücret kendisine yetmiyor, bugün asgari ücretle geçinen bir genci düşünün, evli olsa ve kira parası verse evini nasıl geçindirecek? Kiralar 7500 – 8000 liradan aşağı değil. Gerçekten çok zor durumdayız ve emeklilerimiz zor durumda, hükümetimizin de bir an önce bu duruma el atmasını diliyoruz,

Cumali Fidan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Herkesin bildiği üzere şuan ülkemizin ekonomisi hiç iyi değil Allah sonumuzu iyi etsin, iyiye gider gibi görünmüyor. Doğru dürüst alışveriş yapamıyoruz az önce işportacıdan ucuz peyniri gördüm hemen aldım, marketten alsam 200 lira ama burada 100 lira, gücümüz yettiği kadar uygun olan ürünleri almaya çalışıyoruz. Ben emekli bir insanım benim aldığım maaşın altında maaş alan emekliler var yine halime hamd olsun durumum iyi ama 7500 lira maaş alan emeklileri düşünemiyorum. Artık çarşıya pazara çıkmaya mecalimiz kalmadı diyebiliriz, zar zor anca boğazımıza yetiştiriyoruz, bunun dışında bir de Allahtan kiracı değiliz, kiracı olduğumu düşünürsem bu maaşla bu ülkede geçinmem mümkün değil. Hükümetin ileriye dönük aldığı kararlar doğrultusunda ekonominin düzeleceğine inanıyoruz, inancımız olmasa zaten hayatımız biter bizim, inancımız doğrultusunda inşallah diyoruz. Hadi bu yıl bu sıkıntıları çekelim gelecek yıl biraz düzelelim ekonominin ağırlığı biraz hafiflesin diyoruz ama bu gidişle düzeleceğini tahmin etmiyoruz çünkü fiyatlar hiç yerinde durmuyor. Bugün aldığımızı yarın yerine koyamıyoruz, bugün çocuğumuza verdiğimiz harçlığı yarın veremiyoruz, bu sıkıntıları genel olarak özellikle emekliler yaşıyorlar, emeklilerin durumu gerçekten bu ülkede vahim ve durumları içler acısı, bir an önce bu duruma el atılmalı. Hükümetin memurlara verdiği gibi emeklilere de yüksek maaş vermesi lazım, yapılan bu zamlar ülkede 2. planı yarattı, daha önce emekli çalışan ayrımı olmazdı ama gelen bu son zamlarla birlikte ayrım yapıldı demem o ki yasal olarak olmaması gereken bir durumdayız, gerçekten ülkemizin ekonomisi iyi görünmüyor. İnşallah temennimiz alınan bu kararlar doğrultusunda insanların biraz daha kemer sıkma politikası olacak, bütçede zorlanacaklar, alım gücü belki daha da düşecek ama ilerde eğer bunlar düzelecekse, bu sorunlar ortadan kalkacaksa biz şuan kemer sıkmaya da razıyız. Temennimiz gelecekte ki yavrularımızın bu sıkıntıları yaşamamasıdır, artık çocuklarımız dahi bu ülkede yaşamak istemiyorlar, yurt dışına çıkmak istiyorlar, neden? Çünkü çocuk iş bulamıyor ve aldığı ücret asgari ücret kendisine yetmiyor, bugün asgari ücretle geçinen bir genci düşünün, evli olsa ve kira parası verse evini nasıl geçindirecek? Kiralar 7500 – 8000 liradan aşağı değil. Gerçekten çok zor durumdayız ve emeklilerimiz zor durumda, hükümetimizin de bir an önce bu duruma el atmasını diliyoruz, inşallah düzelir.dedi.