Öğütçü Köyü; Büyükşehir Belediyesinden yol ve su sorununun çözümünü bekliyor (VİDEO)

Karaköprü ilçesine bağlı Öğütçü Köyü Muhtarı Vedat DEDECAN, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi ile beraber köyümüzün Esemkulu köyüne bağlanan ana yolu,sel ve taşkınlardan kaynaklı kullanılamaz hale geldi.Köyün içme suyu olmamasından dolayı ŞUSKİ'ye dilekçe vermemize rağmen çözüm bulunmadı.

Karaköprü ilçesine bağlı Öğütçü Köyü Muhtarı Vedat DEDECAN, Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi ile beraber köyümüzün Esemkulu köyüne bağlanan ana yolu,sel ve taşkınlardan kaynaklı kullanılamaz hale geldi.Köyün içme suyu olmamasından dolayı ŞUSKİ’ye dilekçe vermemize rağmen çözüm bulunmadı.

      Karaköprü ilçesine bağlı Öğütçü Köyü Muhtarı Vedat DEDECAN www.sanliurfagazetesi.com’a yaptığı açıklamada; 15 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi ile beraber köyümüzün Esemkulu köyüne bağlanan ana yolu,sel ve taşkınlardan kaynaklı kullanılamaz hale geldi.  Olayın ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vermiş olduğumuz dilekçelerle kırsal daire başkanlığının köy yolumuzu yapacağına dair görüşmemizin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Bu geçen süre içerisinde bir ekip gönderilerek yolun tamamı asfalttan arındırılarak toprak yola dönüştürüldü.Kırsal kalkınma dairesi başkanlığına defalarca müracaat etmemize rağmen bugüne kadar yolumuzla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.Köyümüzde hayat yaşanmaz hale getirildi..

Dedecan; Köylülerimizin kırsal kalkınma daire başkanlığına bağlı 0 (414) 3185100 telefon numarasını defalarca aramasına rağmen sonuç alınmadı. Yaklaşık 25 adet  dilekçe vermemize rağmen bugüne kadar yollarımız yapılmamış,siyaseten etkili köylerin yolları asfaltlanmış bizim köyümüz üvey evlat muamelesi görmüştür.

Köyümüzün bir diğer sorunu içecek suyumuzun dahi olmamasıdır. Bu durumu da defalarca ŞUSKİ’ye bildirip dilekçe vermemize rağmen çözüm bulunmamış köyümüzde bu nedenden dolayı hayvancılık dahi yapılamaz hale gelmiştir.

Öğütçü Köyünün sorunlarının giderilmesi köylülerimizin yaşam kalitesinin arttırılması Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi  sorumluluğundadır.  Köyümüzün yol ve su sorununu bir an önce yapılmasını bekliyoruz.dedi.