Ofluoğlu; 3 yıl sonra çok farklı bir turizm konuşacağız (video)

Ofluoğlu, Konsept oteller gruplar için daha uygun, münferid misafirler için butik otel evet uygun ama biraz daha arttırılması gerekiyor,

Ofluoğlu;Bizim aslında şuan temel problemimiz, evet konuk evleri açılsın, butik oteller açılsın ama bizim yıldızlı yapılara ihtiyacımız var. Biliyorsunuz bu yıl açılan yıldızlı otelimiz daha var ki Urfa’nın şeklini bile değiştirdi, çok insanın aslında spa olarak gidebilecekleri ya da yemek yiyebilecekleri, kahve içebilecekleri bir alan oluştu, bizim içinde iyi oldu. 

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı ve Harran Üniversitesi Turizm Yüksekokulu Turist Rehberleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Merve Ofluoğlu ; Son dönemde biliyorsunuz ki butik otel açmak, tabi güzel şöyle, tarihi yapılar Urfa evleri ve bunları boş bıraktığımız zaman yıkılıyorlar, zarar veriyorlar ama birisi bunu hayata geçirdiği zaman, faaliyete geçirdiği zaman bir yerde aslında koruma dengesinin sürdürülebiliriğini de arttırmış oluyoruz. Bizim aslında şuan temel problemimiz, evet konuk evleri açılsın, butik oteller açılsın ama bizim yıldızlı yapılara ihtiyacımız var. Biliyorsunuz bu yıl açılan yıldızlı otelimiz daha var ki Urfa’nın şeklini bile değiştirdi, çok insanın aslında spa olarak gidebilecekleri ya da yemek yiyebilecekleri, kahve içebilecekleri bir alan oluştu, bizim içinde iyi oldu. İlla 5 yıldızlı otel demiyorum ama 3  - 4 yıldızlı özellikle kültür turistler için 5 yıldız çok zorunlu bir ihtiyaç değil, 3 yıldız, 4 yıldız statüsünde konsept otellere Şanlıurfa’nın ihtiyacı var. Çünkü bu böyle devam etmeyecek, taş tepeler projesi ile dünyaya açılıyoruz daha fazla turist gelecek, biz 2 – 3 yıl sonra çok farklı bir turizm konuşacağız Şanlıurfa için o yüzden alt yapısını hazırlamak anlamında otellere, günü kurtarmak anlamında değil. Çünkü butik otellere biz grup sokamıyoruz çünkü 3 odası, 4 odası en fazla 8 – 10 odası var bizim grubu sokabilmemiz için en azından 15 odanın olması gerekiyor. O yüzden de bizlere konsept oteller gruplar için daha uygun, münferid misafirler için butik otel evet uygun ama biraz daha arttırılması gerekiyor, bölgeye baktığınız zaman Antep ve Diyarbakır’da o sayı daha fazladır. Orada sanayinin olmasından da kaynaklı aynı zamanda, burada yatırımcıların desteklenmesi gerekiyor bu konuda.dedi.