Menzet, Allah korkusu olmayınca bize bu tür şeyler çok olur (video)

Menzet;İnsanlar motosiklet almakta mecbur kalıyorlar çünkü onların yakıt fiyatları az, onun dışında bir de elektrikli motosikletler çıkmış onu kullanıyorlar.

 

Menzet; Mümkün mertebe toplu taşımayı kullanmalıyız, en mantıklısı toplu taşımadır zaten baktığınız zaman motosiklete de benzin koyuyoruz, şarj ediyoruz otobüse de binsek aynısı, en azından 5 lira fazla verirsiniz en azından kaza olmaz. Şimdi ekonomik kriz çıktı her şey yükseldi, insanlarımızda da tabi merhamet yok o kadar deprem oldu ve Allah bize yaptıklarımızın bedelini ödetti, pandemi oldu aklımız başımıza gelmedi, deprem oldu yine aynı şekilde her şey kalpte bitiyor.

Önce kendimizi düzeltelim sonradan da doğru mu yanlış mı diye düşünelim, Allahın emrettiklerine uyacaksınız emretmediği şeylerden de kaçacaksınız, örneğin benim gücüm var olunca benim sana zulüm etmem mi gerekiyor, bunun olmaması lazım

Mahmut Menzet Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; İnsanlar motosiklet almakta mecbur kalıyorlar çünkü onların yakıt fiyatları az, onun dışında bir de elektrikli motosikletler çıkmış onu kullanıyorlar, insanlar bir çıkış yolu arıyorlar, kemerlerini sıkıyorlar, araba binseler 100 lira motosiklete binseler 10 lira, tasarruf yapıyorlar. İnsanların normalde toplu taşımayı kullanmaları gerekiyor ama bakıyorsunuz ki hanımını bindirmiş, çocuğunu bindirmiş, bir de kendisi binince tehlike arz ediyor. O yüzden mümkün mertebe toplu taşımayı kullanmalıyız, en mantıklısı toplu taşımadır zaten baktığınız zaman motosiklete de benzin koyuyoruz, şarj ediyoruz otobüse de binsek aynısı, en azından 5 lira fazla verirsiniz en azından kaza olmaz. Şimdi ekonomik kriz çıktı her şey yükseldi, insanlarımızda da tabi merhamet yok o kadar deprem oldu ve Allah bize yaptıklarımızın bedelini ödetti, pandemi oldu aklımız başımıza gelmedi, deprem oldu yine aynı şekilde her şey kalpte bitiyor. Merhamet olmadı mı bu millete ne yapsanız boştur elinizi vicdanınıza koyun ev kiranız 1 liraysa 2 lira yapın ama 10 lira yapmayın, bu insanlar ne yapsın çadır da mı yaşasınlar, nereye gitsinler. İnsanda vicdan, merhamet, Allah korkusu olmayınca bize bu tür şeyler çok olur, bu felaketler artık bitti sanmayın çünkü bizden öncekilere de gelmişti, zaten kuranı kerimde geçiyor, zamanında HZ Nuh’un kavminin başına da felaket gelmiş ve kavimleri yok olmuş, gökyüzünde duran bir bulutun gölgesine sığınmak istemişler fakat üstlerine ateş yağmış. Demem o ki önce kendimizi düzeltelim sonradan da doğru mu yanlış mı diye düşünelim, Allahın emrettiklerine uyacaksınız emretmediği şeylerden de kaçacaksınız, örneğin benim gücüm var olunca benim sana zulüm etmem mi gerekiyor, bunun olmaması lazım.dedi.