Kirasını ödeyemeyen engelli vatandaş eşi ile parkta yaşıyor (video)

Çalışkan,Yüzde 90 engelli kirasını ödeyemediği için 3 gündür Ali Şelli parkının köşelerinde sürünüyorum benden kimsenin haberi bile yok.

Çalışkan;Sayın Valimize de sesleniyorum, buraya çağırmak istiyorum, Sayın Kaymakam Bey’i de buraya çağırmak istiyorum gelip kendi gözleriyle beni görsünler ben onlar gelmeden de buradan kalkmıyorum.

Halil Çalışkan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ; Ben yüzde 90 engelliyim, tabi yüzde 90 engelli olduğum halde, elimde raporum olduğu halde ben nereye başvursam, hangi kapıyı çalsam o kapı yüzüme kapanıyor. Ev sahibim benden kira parasını istiyor, kira bedelimi ödeyemiyorum, geçimimi yapamıyorum sadece engelli maaşım var. Ben engelli maaşımla ne yapabilirim? Ben elektrik parasını mı vereyim? Ben su faturasını mı yatırayım? Ben kira bedelini mi vereyim yoksa geçimimi mi yapayım? Benim aldığım aylık 2 bin 400 lira ve evimin kira bedeli 15 bin lira ama peki ben 15 bin lirayı nereden getireceğim? Benim tek isteğim devletimin bana el uzatmasını bekliyorum. Vatandaşlarımızdan, hayır severlerimizden bana el uzatmalarını bekliyorum, halimizi görüyorlar ben yüzde 90 engelliyim, çalışan kimsem de yok. Bize el uzatan kimsem yok, ben ve hanımım yaşıyoruz, ayda 2 bin 400 lira ile ben ne yapabilirim? Şuan da 1 kilo çay 300 lira olmuş. Ben 3 gündür Ali Şelli parkının köşelerinde sürünüyorum benden kimsenin haberi bile yok. Sosyal yardımı aradım bana buraya gel dediler, ben bu halimle nasıl sizin yanına geleyim? 1 ekip gönderin dedim gelip halimi görsünler diye, yok dediler engelli kurumuna git dediler. Peki ben bu halimle nasıl engelli kurumuna gideyim? Zaten görüyorsunuz raporum var, yüzde 90 engelliyim, bize bakan kimse yok neden bana el uzatmıyorlar? Depremden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız 10 bin lira dağıttı ama biz onu da alamadık, neden vermediler dediğim de senin hakkın değil dediler. Ben kiracıyım, benim evim yok, ben engelliyim neden benim hakkım yok? Benim kiramı kim ödeyecek, gidip hırsızlık mı yapayım, ben bu yaştan sonra ne yapabilirim? Benim tek ricam budur, Sayın Valimize de sesleniyorum, buraya çağırmak istiyorum, Sayın Kaymakam Bey’i de buraya çağırmak istiyorum gelip kendi gözleriyle beni görsünler ben onlar gelmeden de buradan kalkmıyorum. Ben burada mücadelemi yapacağım ben 3 gündür buradayım ve bekleyeceğim, aç ve susuz burada bekleyeceğim. dedi.