Karakuş; Şanlıurfa'da 10.000 öğretmen açığımız var (video)

Karakuş; Şanlıurfa'da derslik ve öğretmen sayılarının azlığında da ikili öğretim, öğrenci sayısı fazla. Gelişi güzel olarak köylere büyük okullar yapılmış, merkezde derslik sayımız yetersiz.

Karakuş; Şanlıurfa’da derslik ve öğretmen sayılarının azlığında da ikili öğretim, öğrenci sayısı fazla. Gelişi güzel olarak köylere büyük okullar yapılmış, merkezde derslik sayımız yetersiz.

Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye’de şubat ayında 100.000 öğretmenin atanmasını talep ediyoruz. Tabi eğitim fakültesi çıkışlı şuanda 600 civarında atanamayan eğitim fakültesi mezunları da bekliyor

Türk Kamu Sen İl Başkanı ve Türk eğitim Sen şube Başkanı Hikmet Karakuş; Malumunuz şuanda Şanlıurfa’da 33.000 eğitim çalışanı var ve Şanlıurfa’da 10.000’e yakın öğretmen açığımız var, Türkiye genelini de baz aldığımızda elimizde ki veriler ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesi bugün itibariyle 85.000’dir. Elimizde olan bu veri demek ki resmi bir rakam, demek istediğim şuanda Türkiye’de 85.000 öğretmen açığı var, bununda Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye’de şubat ayında 100.000 öğretmenin atanmasını talep ediyoruz. Tabi eğitim fakültesi çıkışlı şuanda 600 civarında atanamayan eğitim fakültesi mezunları da bekliyor. Bu konuda öğretmen arkadaşlarımız, uzmanlar üniversitede ki büyük eğitimcilerle bir araya gelip ileriye dönük 100 yıllık eğitim programı hazırlayıp yolumuza devam etmek bence bizi daha güzel bir başarıya ulaştırır diye düşünüyorum.   

Türkiye geneline bakıldığında Şanlıurfa eğitim konusunda sonlardadır

              Karakuş; Şanlıurfa’da geldiğimiz sürede şuan 10.000 öğretmen açığımız var, tabi bu son 2019’da normal eğitime geçmemiz planlanmıştı ama bugün gezip gözlemlediğimde Şanlıurfa’da derslik ve öğretmen sayılarının azlığında da ikili öğretim, öğrenci sayısı fazla. Gelişi güzel olarak köylere büyük okullar yapılmış, merkezde derslik sayımız yetersiz, şuanda yaptığım bazı incelemeler sonunda bazı sınıflarda 60 öğrenci bulunmakta ve bu da bizi üzüyor, tekrar 2023 yılında ikili öğretime geçmesi bu da ayrı bir sıkıntı çünkü öğretmen ve derslik sayısının az olduğunun göstergesidir. Geldiğimiz süreçte de her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye geneline bakıldığında Şanlıurfa eğitim konusunda sonlardadır, bir eğitimci olarak, bir eğitim sendikası olarak ve Türk Eğitim-Sen olarak bu durum bizi üzüyor, yıllardır milli olan bir bakanlığa siyasetin karışmaması, orada ki bürokratlarımızın devleti temsil etmesi bizim en büyük dileğimizdir. Fakat ben yine gözlemlerimde vakıflar, dernekler işbirliği yapıp da o branşlarda kurs açmaları öğretmenlerimize hakarettir, bununda devlet eliyle bürokratlarımızı ilimizde ki eğitimi kendileri daha güzel bir şekilde değerlendirmesi benim en büyük önceliğimdir fakat maalesef siyasetle beraber yürüdüğümüz için eğitimde basit de olsa yaralarla yolumuza devam ediyoruz ve bununda çözüm yolları siyasetten uzak durulmasıdır. Dedi.