Karakuş: ''Eğitim de şiddet yasası çıkarılsın'' (Video)

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan,bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürülmesini kınadı.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan,bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürülmesini kınadı.

Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş; İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan,bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin ,yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilmemesi nedeni ile maalesef had safhaya ulaşmıştır. Eğitim de şiddet yasasının çıkarılmamasının yanı sora Meclis komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanununda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi de Türk Eğitim senin öncelikli taleplerindendir. Eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur.Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz.şiddete müsamaha göstermeyeceğiz.Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.Vandallara teslim alamayacak. Bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi gerekli tedbirlerin alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürrlüğü önünde yapılan basın açıklamasına Türk Kamu Sen'e bağlı Sendikaların Başkan ve Yöneticileri de katıldı.