Kanser Tedavisi için Şanlıurfalılar civar illere gitmeyecek.(video)

Özel Nev Hospital Hastanesi Kanser Hastalıkları ( onkoloji ) birimi açıldı. Şanlıurfalılar artık civar illere kanser tedavisi için gitmeyecek.

Özel Nev Hospital Hastanesi Genel Koordinatörü Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr Orhan Yanar yaptığı açıklamada;  Yaklaşık 1 buçuk yıl önce faaliyete geçen Nev Hospıtal hastanesi her geçen gün hizmet ağını ve doktor kadrosunu genişleterek Urfa ve bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bugün sizlerle paylaşmak istediğimiz haberimizin konusu da kıymetli hocamız Doç. Dr. Ali Bey’in transfer hastalarının tedavisi uzmanı olarak aramıza katılmasıyla ilgili. Bildiğiniz üzere ilimizde ki özel hastanelerin içerisinde ilk defa biz bu hizmeti başlatmış bulunuyoruz. Ben bir teşekkürü zikretmek isterim, Sayın Bakanımız Doktor Fahrettin Koca Bey’i, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz İhsan Ateş Bey, İl Sağlık Müdürümüz Abdullah Solmaz Bey, İl Sağlık Müdür Yardımcımız Kemal Aydın Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlere yardımcı oldular, Sayın Bakanımıza da ayrıyeten teşekkür ediyorum, biliyorsunuz kemoterapi hastaları tedavisini erteleyemez çünkü bir tedavi başladığın da kesintiye uğramadan tedavisinin sürekli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. İlimiz de hem kamu anlamında hem özel hastane anlamında bu alan da açık vardı, insanlarımız çevre illere ve büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Sayın Bakanımızla da, Bakanlık yetkililerimizle de bu konuyu görüştük ve hastanemize bu anlamda çalışma izni ile ilgili kıymetli hocamızı çalıştırabilmemiz adına gerekli izinleri hızlı bir şekilde verdiler. Tekrar kendilerine hastane ve şahsım adına teşekkür ediyorum, tabi biz Nev Hospıtal olarak açıldığımız günden beri kendimize edindiğimiz şiar, artık Urfa’nın sezeryan yapan, bademcik ameliyatı yapan bir hastaneye ihtiyacı yok. Bu artık ilde de, bölgeye hitap eden, diğer hastaneler de olmayan, insanların başka illere çeşitli maddi zorluklarla ve sağlıklarını kaybetme pahasına farklı illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak bölümleri açmak istedik biz. Bunların başında daha önce ki hizmetlerimizde, biliyorsunuz ilimizin  çok yoğun doğum oranı var ve bu da beraberinde yüksek riskli gebelikleri, bir takım özürlü, engelli bebekleri bir arada getiriyor. Bu anlamda perinatoloji doçentimizle çalışmaya başladık akabinde Urfa’da hiçbir özel hastane de olmayan bölgeye hitap edebileceğimiz kemoterapi alanı ile ilgili kıymetli hocamız bizimle beraber oldu. İnşallah Urfa’nın ve etraf illerin bu anlamda ki eksiğini kapatacağız ve insanların başka illere gitme zaruriyetini de ortadan kaldıracağız. Akabinde çok hızlı bir şekilde yine ilimiz de önemli bir açık olan kalp cerrahisi ve anjiyo ünitemiz de inşallah çok kısa bir sürede hizmete alacağız.dedi.

Yılmaz, uzun yıllardır birer eksiklik olan Urfa’da ki kanser hastalarının tedavisinin kimi zaman gecikmesi kimi zaman çevre illere gitmek suretiyle olumsuzlukların önüne geçmek utluyuz çünkü biz inanıyoruz ki hastalarımız yollarla uğraşmayacaklar, yollar da zorlanmayacaklar.

Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Ali Yılmaz konuşmasında ; Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bugün burada olmaktan ve Urfa halkına hizmet etmekten son derece mutluyum ve bu mutluluğu yaşamamı sağlayan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bizim aslında burada olmamızın önemli bir gayesi var, belki de uzun yıllardır birer eksiklik olan Urfa’da ki kanser hastalarının tedavisinin kimi zaman gecikmesi kimi zaman çevre illere gitmek suretiyle olumsuzlukların önüne geçmek. Mutluyuz çünkü biz inanıyoruz ki hastalarımız yollarla uğraşmayacaklar, yollar da zorlanmayacaklar. Zaten bizim hastalarımız oldukça kırılgan hastalar biz bu hastalarımızın çevre illere gitmelerini engellemek istiyoruz. Ve bunun da hastalarımızın faydasına olacağına inanıyoruz, bu bağlam da burada olmamı sağlayan, emeği geçen herkese şahsım ve hastanemiz adına çok teşekkür ediyorum.dedi.