Kanaat önderlerimiz dahi okumuş değil

Tırpancı; Genel olarak geçmişten bu yana kadar ki zaten başımızda ki ağalık sisteminden dolayı başımıza gelmeyen kalmadı zaten. Bu süreçler de sürekli önümüze birilerini getirip buna oy verin, benim önüme getirdikleri şahsa oy vermemle, benim iradem nerede kalıyor?

Tırpancı; Senin seçtiğin ağa sana nasıl hizmet etsin, ağa emreder, ağa çalışmaz ki ağa yemek bekler, ağa hizmet bekler, ağa marabanın etrafında gezmesini bekler. Seçtikleri ağadan maalesef hizmet bekleyen bir topluluğa benim dediğim laf zor olacak ama maraba topluluğu denilir. Halkın iradesi olup da seçilen bir vekilin olması tabi güzel birşey ama ben bunu şuan da hiçbir parti de görmüyorum maalesef.

Çünkü bütün partiler, bizim adayımız budur siz de buna oy vereceksiniz gibi ama gönül isterdi ki örneğin kaç tane semtimiz varsa herkes semtin de okumuş, tecrübeli, zengin olmasın, parası olmasın ve hatta kimse tanımasın bile. Bizim için önemli olan  birilerinin tanınması değil önemli olan vatandaşa, milletin sıkıntılarına çare bulması lazım bu yüzden okumuş önemli bir şeydir.

Nihat Tırpancı Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada ;  Genel olarak baktığımız da maalesef bana kızıyorlar da Şanlıurfa için tabiri caiz değil belki bana kızacaklar ama maraba şehri diyorum ben. Genel olarak geçmişten bu yana kadar ki zaten başımızda ki ağalık sisteminden dolayı başımıza gelmeyen kalmadı zaten. Bu süreçler de sürekli önümüze birilerini getirip buna oy verin, benim önüme getirdikleri şahsa oy vermemle, benim iradem nerede kalıyor? Gönül ister ki her mahalleden okumuş insanları alıp kendi vekillerini, kendi adaylarını çıkartıp onlar da kendi aralarından belediye başkanı gibi, encümen gibi azaları seçip yönetimin halkta olmasını geçmişte zaten yapılan yanlışlar, kim bunlara bu kadar arazi de vermş bilmiyorum. Binlerce dönüm  araziler bunlara teslim edilip ondan sonra onlara bağlı olan köylerde ki insanları bunların maraba olarak adeta kölelik sistemine tutup bu sizin ağanızdır. Yetmedi her halde yıllarca hakkı olan bu topraklar üzerinde ölen insanlara bir karış toprak verilmeyip, bunlara binlerce dönüm arazi yetmemiş, şimdi de bunları önümüze dikip alın size ağaya her şey yakışır vesilesiyle ağayı bir de vekil seçelim, cebimizde ki paralarla da ağaya bir de maaş verelim. Senin seçtiğin ağa sana nasıl hizmet etsin, ağa emreder, ağa çalışmaz ki ağa yemek bekler, ağa hizmet bekler, ağa marabanın etrafında gezmesini bekler. Seçtikleri ağadan maalesef hizmet bekleyen bir topluluğa benim dediğim laf zor olacak ama maraba topluluğu denilir. Halkın iradesi olup da seçilen bir vekilin olması tabi güzel birşey ama ben bunu şuan da hiçbir parti de görmüyorum maalesef. Çünkü bütün partiler, bizim adayımız budur siz de buna oy vereceksiniz gibi ama gönül isterdi ki örneğin kaç tane semtimiz varsa herkes semtin de okumuş, tecrübeli, zengin olmasın, parası olmasın ve hatta kimse tanımasın bile. Bizim için önemli olan  birilerinin tanınması değil önemli olan vatandaşa, milletin sıkıntılarına çare bulması lazım bu yüzden okumuş önemli bir şeydir. Okumuş olması, bir şeyler yapabilmesi baktığın zaman kanaat önderlerimiz dahil hiç biri okumuş değil, kendini ifade edemeyen insanlar bizleri nasıl ifade edecek onu da anlamış değilim. Tabiki okumuş kültürlü, yapılı, çağdaş bir insanın vekillik yapması daha güzel olur.dedi.