Şanlıurfa'da araçlar kaldırımda yayalar yolda

Demir;Kaldırımlara, yaya geçitlerine araç park edenler engelli ve yaşlıları düşünmüyorlar

Demir,Bu konuyu trafik polisiyle görüştüm ve bana bu iş belediyeye ait dedi, belediyeye gittim onlar da bana trafik polislerine ait dedi, biz de ne yapacağımızı şaşırdık.

Zaten denetim olmadığı için bu sorunlar ortaya çıkıyor, denetim olsa kaldırımlara park edenlere 1 – 2 tane ceza yazsanız o bir daha kaldırıma park eder mi?

Mehmet Demir Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Ben otopark işletiyorum, insanlar sağda solda araba park ediyorlar, şimdi park ediyorsunuz tamam da yaya geçidinin olduğu yere park ediyorsunuz, orası yaya geçididir hastası olan var, yaşlısı var, engelli olanı var. Ben geçenlerde bir anne ve engelli çocuğunu gördüm kaldırımlara araçlarını park eden insanlar yüzünden yürüyemedi, bağırdı ve ben buradan nasıl geçeceğim dedi. Bu konuyu trafik polisiyle görüştüm ve bana bu iş belediyeye ait dedi, belediyeye gittim onlar da bana trafik polislerine ait dedi, biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bu trafik konusunda, sağlık konusunda, kaldırımlara park eden insanlar konusunda bir çözüm bulunması lazım, trafikte yarım saat boyunca kavga oluyor ve arabalar tıkanıyor. Bu iş trafiğin işidir trafik işini yapmazsa nasıl olacak? Bu sorun insanların bilinçsizliğinden kaynaklanıyor onun dışında bakın her tarafta otoparklar var, sadece otopark parası ödememek için kaldırımlara park ediyorlar, trafik ve emniyet park edenlere ceza yazarsa veya bu konu üzerinde durulursa kimse park edemez. Zaten denetim olmadığı için bu sorunlar ortaya çıkıyor, denetim olsa kaldırımlara park edenlere 1 – 2 tane ceza yazsanız o bir daha kaldırıma park eder mi? Etmez, park edeni denetleyen yok, soran yok o yüzden adam istediği gibi park edip gidiyor.  Arkasında sorun çıkmış, arkasına park eden araç mağdur olmuş diye düşünmüyor, sadece kendi işi görülsün diye arabasını kaldırımın üzerine park ediyor gidiyor. Park eden araca 2 – 3 defa ceza yazarsanız yarın gider doğru düzgün otoparka arabasını park eder ama bakıyor ki herhangi bir sorun yok ben de istediğim yere park ederim diyor.

Haber Kamil Güler