İncirin fiyatı şuan 70 lira ve bir vatandaşın canı incir yemek istese yiyemeyecek

Habip; Şanlıurfa'nın GAP merkezi olmasına rağmen tarım ürünlerini dışarıdan almasının nedeni endüstriyel alanlara yönelmesidir, örneğin fıstık, pamuk gibi ürünlere ağırlık veriyorlar çünkü daha karlı, avantajlı ve bakım gerektirmiyor

Habip; Şuan da fiyatlar ekonomik şartlara göre normal, tabi yaz ayı olunca sebze ve meyve fiyatlarının ucuz olması lazım ama maalesef meyveler istediğimiz düzeyde değil, örneğin şeftali ve kiraz 20 lira olabilirdi ama bakıyoruz fiyatlar 30 – 35 lira. İncirin fiyatı şuan 70 lira ve bir vatandaşın canı incir yemek istese yiyemeyecek, bundan sonra fiyatlarda artış olur mu bilmiyorum.

Ben Şanlıurfalı değilim Adıyamanlı depremzedeyim ama baktığımız zaman bugün fıstığa aşırı bir rağbet var ve insanlar 250 – 300 liradan alıyorlar, böyle olunca da adamlar ne yapacaklar fıstığı, pamuğu tercih edecekler, bakıyoruz adam domatesi koparıyor 2 gün kaldıktan sonra çöpe atıyor çünkü neden?

Mehmet Habip Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Pazar fiyatlarına baktığımız zaman meyve fiyatları pahalı ama sebzeler fiyatları ucuz, meyve yiyemiyoruz örneğin bamyayı öğle saatlerinde sordum kilosuna 75 lira dediler, şeftali fiyatı 30 -35 lira ama domates, patlıcan, karpuz gibi ürünler ucuz. Şuan da fiyatlar ekonomik şartlara göre normal, tabi yaz ayı olunca sebze ve meyve fiyatlarının ucuz olması lazım ama maalesef meyveler istediğimiz düzeyde değil, örneğin şeftali ve kiraz 20 lira olabilirdi ama bakıyoruz fiyatlar 30 – 35 lira. İncirin fiyatı şuan 70 lira ve bir vatandaşın canı incir yemek istese yiyemeyecek, bundan sonra fiyatlarda artış olur mu bilmiyorum ama genelde biliyorsunuz ki yakıtın artması taşımayı zorlaştırıyor ve zorlaştırınca da Adana, Antalya’dan gelen sebze ve meyveler pahalı oluyor. Örneğin pazarcı bir kamyon karpuz getirecek, oradan 5 liraya alıyor ve taşıma parasına da 10 lira veriyor böyle olunca da ne yapacak 5 lira da karını koysun ki satabilsin, demem o ki her şey benzine ve mazota bağlı. Şanlıurfa’nın GAP merkezi olmasına rağmen tarım ürünlerini dışarıdan almasının nedeni endüstriyel alanlara yönelmesidir, örneğin fıstık, pamuk gibi ürünlere ağırlık veriyorlar çünkü daha karlı, avantajlı ve bakım gerektirmiyor. Ben Şanlıurfalı değilim Adıyamanlı depremzedeyim ama baktığımız zaman bugün fıstığa aşırı bir rağbet var ve insanlar 250 – 300 liradan alıyorlar, böyle olunca da adamlar ne yapacaklar fıstığı, pamuğu tercih edecekler, bakıyoruz adam domatesi koparıyor 2 gün kaldıktan sonra çöpe atıyor çünkü neden? Çabuk olgunlaştığı için, bu da vatandaşın şehir dışından ürün getirmesine neden oluyor, yoksa Şanlıurfa’da ki araziler hiçbir yerde yok. Şanlıurfa’nın yüz binlerce dönüm ekilecek arazileri var ama bunu dediğim şekilde değerlendiriyorlar.