İmkanlar dahilinde turist olarak her şehre ve ülkeye gitmeliyiz

Altan, Göbeklitepe, Viranşehir Eyyübnebi,Şanlıurfa Müzesi ve Atatürk Barajı gibi yerlerin gidip görülmesi gerekiyor.

Altan,Göbeklitepe'ye 10 yıl önce ailemle gidip gördüm ama şimdi de son şeklini merak ediyorum, gidip görmek isterim, ilk gittiğimde muhteşem bir yapı olduğunu hissettim, tabi o zamanlar o taşları nasıl getirmişler nasıl yerine koymuşlar insan tabi hayret ediyor.

Şanlıurfa müzesine de 3 – 4 yıl önce gittik ve çok güzel bir müze, şahane bir müze, mükemmel yapılmış ve Şanlıurfa’nın bütün mozaikleri içeride, tarihi orada, gerçekten müze de büyüleyici bir yapıya sahip. Yurt içinden ve yurt dışından insanların gelip görmeleri çok iyi, buraya iki şekilde gelirler birincisi diyorlar ki bizim ülkemizin dışında başka yerler var.

Baraj gölleri de keza tarihi yerler gibi çok güzel, özellikle Atatürk olsun, diğer ufak barajlar olsun onların da hepsi mükemmel bir yapıya sahip, Atatürk barajı bütün insanlığın görmesi gereken ve örnek alınması gereken bir yapıya sahip.

Eyyüp nebiyi de bir 10 yıl önce gördük ama son haliyle göremedik bundan sonra da son haliyle digip görmeyi de arzu ediyorum, Eyyüp nebinin de büyük bir maneviyatı vardı, gerçekten Eyyüp peygamber olsun, Viranşehir yolunda olan Eyyüp nebi olsun tabi din turizmine katkısı var.

Göbeklitepe gerçekten muhteşem bir yapı

Habip Altan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; bilgisayar mühendisiyim üniversitede çalışıyorum.Göbeklitepe'ye 10 yıl önce ailemle gidip gördüm ama şimdi de son şeklini merak ediyorum, gidip görmek isterim, ilk gittiğimde muhteşem bir yapı olduğunu hissettim, tabi o zamanlar o taşları nasıl getirmişler nasıl yerine koymuşlar insan tabi hayret ediyor. Bugün ki teknoloji ile altından kalkabileceğiniz bir yapı, gerçekten muhteşem bir yapı, insanın aklını ve gözünü büyülüyor. Tarihi eserlerin her ülkeye ve memlekete bir katkısı olur, insanlar görmedikleri yerleri başka yerlerden gelip görmek isterler, biz nasıl ki Venedik’e, Fransa’ya Eyfel kulesini görmeye gidiyorsak tabi onlar da buraya görmeye gelecekler. Dünya bir köy gibidir, global dünya ve herkese yakın dolayısıyla uzak bir yer yoktur, aslında dünya hereksindir, biz desek ki Türkiye bizim, başkası Fransa şunların, Amerika bunların dese olmaz, dünya küçülmüş dolayısıyla biz imkanlar dahilinde turist olarak her şehre ve ülkeye gitmeliyiz.

Şanlıurfa müzesine de 3 – 4 yıl önce gittik ve çok güzel bir müze, şahane bir müze

müze, şahane bir müze, mükemmel yapılmış ve Şanlıurfa’nın bütün mozaikleri içeride, tarihi orada, gerçekten müze de büyüleyici bir yapıya sahip. Yurt içinden ve yurt dışından insanların gelip görmeleri çok iyi, buraya iki şekilde gelirler birincisi diyorlar ki bizim ülkemizin dışında başka yerler var gidip bakalım, ikincisi de dünya çoğu zaman yüzyıllar önce el değiştirmiş. Örneğin bundan 1000 yıl önce başka bir ülke bir yere sahip, başka bir uygarlık bir yerde kendi sistemini kurmuş, onların ataları dedeleri buralarda yaşamışlar bizimkiler orada yaşamışlar, insanlar tabi bu anlamda eski yerlerini ve atlarını büyüklerini gelip görmek istiyorlar, eserlerini görmek istiyorlar ve bu da onlara bir mutluluk verir. Bence iki amacı var birincisi dünyada ne var ne yok gidip görelim, bizde ne var karşılaştıralım, ikincisi de atalarımızın miraslarını görelim diyorlar ve buda gayet normal karşılanması gereken bir şey.dedi.

Gezmediğimiz yer bize küsmüş

Altan, Şanlıurfa’nın bütün ilçelerine gittim ve gördüm, tarihi olan her yeri gidip gördüm, 40 yıldır buradayız ve atalarımızın bir sözü vardır ‘Gezmediğimiz yer bize küsmüş’. Baraj gölleri de keza tarihi yerler gibi çok güzel, özellikle Atatürk olsun, diğer ufak barajlar olsun onların da hepsi mükemmel bir yapıya sahip, Atatürk barajı bütün insanlığın görmesi gereken ve örnek alınması gereken bir yapıya sahip.

Eyyüp nebinin de büyük bir maneviyatı var

Altan; Eyyüp nebiyi de bir 10 yıl önce gördük ama son haliyle göremedik bundan sonra da son haliyle digip görmeyi de arzu ediyorum, Eyyüp nebinin de büyük bir maneviyatı vardı, gerçekten Eyyüp peygamber olsun, Viranşehir yolunda olan Eyyüp nebi olsun tabi din turizmine katkısı var. Bizim de ahreti görmeden görmemize yarıyor, bu yapılar ahreti görmemizi içselleştiren yapılardır, tabi din turizmi de önemli. İnsanlığa faydası nedir diye sorarsanız derim ki insanoğlu ahrete gitmeden nasıl içselleştirebilir, onun örneklerini görebilir, nasıl ki Mevlana’yı görmeden yaptıklarını görmek istersiniz, Eyyüp peygamberin de sabrını ancak kendi makamında hissedersiniz, insanlar aslında hissetmek amacıyla oraya gidiyorlar. Yoksa bir taşın veya herhangi bir kabrin maddi değeri yok ama manevi bir değeri var. Bu açıdan insanlığa refah ve huzur getiriyor, huzur getirdiği için de insanlığın gidip oraları görmeleri lazım.dedi.