Hacı Bekir Yaşar Şehitlik Çamlığa geri döndü (video)

Yaşar, Biz müşterilerimizle her düğün bizim kardeşimizin düğünüymüş gibi hareket ederek hakikaten bir Hacı Bekir olduk. Yoksa bir Hacı Bekir olmak, hizmet etmek şuan da çok zor, salonlara gidiyorsunuz yemek var masada, her şey iyi ama gelen insanlara bakan sevgi yok.

Yaşar; Bizim Amerika’da serüvenimiz oldu, Newyork’da lokanta açtık akabinde Arabistan’da açtık ikisi de pandemiden dolayı kapandı.

Biz müşterilerimizle her düğün bizim kardeşimizin düğünüymüş gibi hareket ederek hakikaten bir Hacı Bekir olduk. Yoksa bir Hacı Bekir olmak, hizmet etmek şuan da çok zor, salonlara gidiyorsunuz yemek var masada, her şey iyi ama gelen insanlara bakan sevgi yok.

Hacı Bekir Yaşar  Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, 1969 Şanlıurfa doğumluyum, Şanlıurfa’da büyüdüm, Şanlıurfa’da okudum, yüksek okulu Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulunda bitirdim. Gözümü açtım açalı hala çalışıyorum ve çalışmaktayım. Benim ilk işim aşağı çarşı da eskici pazarında foracı dükkanımız vardı, ben oranın ahilik kültürünü alarak aslında büyüdüm. Bu kadar insanların beni sevmesinin bir nedeni de oradan gelen ayakkabıların altını diken foracılık vardı, foracılık yapıyordum oradan devam ettim. Daha sonra rahmetlik babam 1979 yılında Şehitlik Çamlığı aldı ve babamı 1992 yılında bir trafik kazasında kaybettik daha sonra bayrağı ben devraldım. O zaman burası çay bahçesi tarzındaydı, sonra 1993 – 1994 yıllarında küçük çaplı sünnet düğünlerine verdik daha sonra düğün aldı ve gitti. Bundan dolayı da Şanlıurfa’da gerçekten çok büyük bir ihtiyaç olan düğün saloun işletmeciliğine başlamış olduk.

HER DÜĞÜN BİZİM KARDEŞİMİZİN DÜĞÜNÜYMÜŞ GİBİ HAREKET EDEREK HACI BEKİR OLDUK

Yaşar; Biz 1996’lardan sonra düğün sektörüne girdik ondan sonra da 2000’li yıllar da Türkiye’de siyaset hızlandığı için önceden de siyaset vardı ama önceden herkes gider oyunu atar ve kimse siyasete karışmazdı. 2000’li yıllardan sonra hep STK’lar yer alırlardı, ben bu salonu ve benim 140 tane plaketim var STK’ların vermiş olduğu teşekkür plaketleri. Neden vermişlerdi, Urfa’da eskiden sinema salonundan başka salon yoktu Valiliğin toplantısı olsun, Milli eğitimin toplantısı olsun, öğretmenlerin olsun, polislerin olsun bunların kendi günlerinde ve 23 Nisan’da çocuklara ben çok ciddi anlam da mekanı açmışımdır. Yemekli, yemeksiz verip ücret almamışımdır, bu hakikaten o dönem de çok önemliydi çünkü yer yoktu, siz fedakarlık edip yerinizi veriyorsunuz bu yüzden bizim sektörümüz o günler de değer kazandı. O dönem insanlar yavaşça düğün salonlarına yöneldi, belki Urfa’da 50 – 60 tane iyi ve 100’den fazla da düğün salonları var, biz sektör açtığımız için biz bu konuda hakikaten mutluyuz, faydalı olmak güzel bir şey bu konuda, bu sektör de gerçekten faydalı olduk ve yolumuza devam ediyoruz.

ÇAMLIK YİNE BİZİM VERMİŞ OLDUĞUMUZ ORTAKLARIMIZ VARDI YİNE ONLARIN OLMAK KAYDIYLA BEN İŞLETMEYİ DEVRALDIM.

Yaşar; Bizim bir ara işlerimiz ters gitti, Rabbim bizi imtihana aldı, Allah, Kuran’da diyor ki ‘’Evladın ve malın senin imtihanındır’’ gerçekten biz ciddi bir imtihana maruz kaldık. Hala devam ediyor ama Allah’a çok şükür bugünleri atlatacağız. Bizim Amerika’da serüvenimiz oldu, Newyork’da lokanta açtık akabinde Arabistan’da açtık ikisi de pandemiden dolayı kapandı. Ankara’da birkaç girişim de bulunduk, Ankara yine devam ediyor, buraya da artık tekrar geri geldik, Çamlık yine bizim vermiş olduğumuz ortaklarımız vardı yine onların olmak kaydıyla ben işletmeyi devraldım. Hakikaten ben bu mesleği çok seviyorum, ben çok özlemiştim hizmet sektörü çok ayrı bir şey. Biz burada insanlar geldiğinde düğün sahibinin nikahını kıymasını ben organize ediyorum takı törenini ben organize ediyorum, misafirlere hoşgeldini ben yapıyorum. Bu benim sevdiğim bir şey, düğün sahibi de diyor ki, hoşgeldine başla, nikahı kıyalım diyorlar. Biz müşterilerimizle her düğün bizim kardeşimizin düğünüymüş gibi hareket ederek hakikaten bir Hacı Bekir olduk. Yoksa bir Hacı Bekir olmak, hizmet etmek şuan da çok zor, salonlara gidiyorsunuz yemek var masada, her şey iyi ama gelen insanlara bakan sevgi yok. Biz o sevgiyi verdik insanlara ve vermeye devam ediyoruz inşallah, çok güzel günler geleceğine inanıyorum.dedi.