Gülpınar,Urfa menfaati ise çok rahat bir şekilde uzlaşabileceğimizi herkes biliyor. (video)

Gülpınar,Saldırarak, atlayarak, zıplayarak siyaset böyle olacağını zannedecek hâlbuki böyle değil, genç bilgisiyle, donanımıyla bizim hikmetli gençler, hikmetli siyasetçiler yetiştirmemiz lazım.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kasım Gülpınar'a ; Sayın Kasım Gülpınar, çıktığınız bu kutlu yolda size başarılar diliyorum, yıllarca babanız da siyasetle uğraştı meclis başkan vekilliği yaptı, siz de milletvekilliği yaptınız. Hem babanız hem siz görev yaptığınız süre içerisinde adınız hiçbir şaibeye karışmadı özellikle ihale takipçiliği, rant, kamu görevlerinin tayinleri ile ilgili devamlı bunlara karşı mücadele ettiniz. Tabi Ak Parti ile yollarınız ayrıldıktan sonra Yeniden Refah Partisine Şanlıurfa’da olduğu gibi Türkiye genelinde de ilgi, alaka var. Genel seçimlerde, kamuoyu altılı masa ve Cumhur ittifakı arasında ikiye bölünmüştü, Cumhur ittifakı ve Millet ittifakına karşı farklı talepler vardı. Ancak yerel seçimler de ben birçok ilde görüyorum ki Ak Partiden ayrılan veya Ak Parti politikalarına tepki gösterenlerin, güçlü isimlerin Yeniden Refah Partisinden aday olduğunu görüyoruz. Siz de Urfa’dan aday oldunuz, aday olduktan sonra kısa sürede Urfa’ya intikal ettiniz. Urfa’ya intikal ettikten sonra miting yaptınız. Mitingler kolay işler değil, Urfa’da Yeniden Refah Partisinin aldığı oy 28 bin civarında ve il genelinde daha belediye başkanları belli olmamış zannediyorum sadece Nihat Çiftçi belli olmuştu. Böyle bir miting yapmak her babayiğidin karı değil, genel başkanların da yapacağı bir miting değil, tabi mitingi yaptıktan sonra Türkiye genelinde çok büyük etkisi oldu. Hatta Gaziantep Belediye Başkanının yaptığı mitingi sizinle kıyaslanmaya başlandı, bu önemli bir olay. Tabi bu yaptığınız mitingden sonra Urfa’da kamuoyunda önemli bir etki yaptı, bu etkinin faydalarını görüyor musunuz? Bilindiği gibi Cumhurbaşkanının yaptığı miting dışında tabi siz benim yapacağım mitingin kıyaslanması benim eşdeğerimle olur diyorsunuz. Ancak bu mitingin büyük bir etkisi oldu, etkisinden dolayı vatandaşda bölgelerde mutlaka kazanma içgüdüsüne etkisi olmuştur. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyasi söylemleriniz de polemiğe girmiyorsunuz, bu da Şanlıurfa’da siyasetin özlenen siyasetin göstergesidir, mutlaka size de sert eleştiriler yapın gibi söylemler oluyordur bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ayrıca belediye başkanı olmanız durumunda ilçe belediyelerden muhalif seçilse bile iş birliği içerisinde ki düşünceleriniz nelerdir? diye soru yönettti.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kasım Gülpınar ise verdiği cevapta;  İş birliği hususunda hiçbir sıkıntı yok, bizim yapımızı, kişiliğimizi birçok arkadaşımız bilir özellikle siyaset çevresi çok iyi biliyor. Ne kadar demokrat bir yaklaşımın içerisinde olacağımızı, söz konusu Urfa menfaati ise çok rahat bir şekilde uzlaşabileceğimizi herkes biliyor. Geçmişten milletvekilliğimiz döneminde de muhalefet partileri ile hiçbir zaman en ufak bir sürtüşmemiz, çakışmamız olmadı. Bizim hiçbir zaman böyle bir anlayışımız olmadı, biz koskoca TBMM’de bile bu anlayışla hareket ettik kaldı ki siz büyükşehir belediye başkanısınız hepsi sizinle beraber ortak hareket edecektir. Söz konusu Urfa’nın menfaati ise zaten onlar da uzlaşmacı davranacaktır, biz de uzlaşmacı davranırız o konuda hiçbir sıkıntı olmaz. Yeter ki bize Urfa’nın, Urfalının menfaatine projeler gelsin, Kasım Gülpınar’a bir şey yaptıramayız diyenlerin inadına ne yaptırmak istediklerini de aslında biliyorum da ben bildiğim halde soruyorum. Ne yaptırmayacaklarını, ne yaptıracaklarını ben çok iyi biliyorum ama endişelerini de biliyorum öyle bir durum söz konusu olmayacağına göre hizmet, proje, yatırım bununla ilgili ne varsa bizim herkese kapımız açık. Hiç siyasi görüşüne bakmayız, yeter ki gelsin desin ki Urfa’nın menfaatine şöyle bir durum söz konusu.

Miting meselesi kartopu misali, ilk başta da bir teveccüh vardı, ben miting yapmadan öncede zaten bizim bu işe girmemizin sebebi o, halkta ki o talebi gördük biz. Biz şaka yapmıyoruz, bazen şaka yapıyoruz zannettiler ki biz kendimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz, halkın gerçekten bir talebi vardı. Mesajlar da, her siyasi görüşe sahip olan insanlardan bende hala kayıtlı olan mesajlar var, partiler de üst düzey görev yapmış, parti milletvekili listesinde yer alan insanlar bu konuda talepte bulundular bizlere. Gel dediler, sıkıntı var dediler, bu da kartopu misali geldik mitingi yaptık ve ondan sonra çığa dönüştü. Her geçen gün bir yönelim, her geçen gün bir katılım, her geçen gün bir teveccüh, biz bunu halkın gözlerinde, halkın duygu ve düşüncelerinde her yerden telefon geliyordu bana. Şurada bu kadar desteğimiz var, şu mahalle de bu kadar desteğimiz var, bu aşiret senin yanında, bu aile senin yanında, bir sürü insan katlanarak devam ediyor.

Polemiğin bir faydası yok, geçmişte bu iftiralardan, dedikodulardan en fazla muzdarip olan biri olarak bende aynı üslubu kullanırsam bu zaten bana yakışmaz. Bizim polemikle fayda sağlayacağımız bir durum söz konusu değil, bu ülke zaten polemiklerden çok zaman kaybetti, çok konuşma değil, çok iş yapma zamanı. Konuşmanın kimseye faydası yok bu iftiralar, belden aşağı vurmaların hiç faydası yok. Gençlere bu konuda da örnek olmamız lazım, gençler bizim yerimizi aldığında hizmet olarak siyasete ama kendi büyükleri siyaseti bu şekilde yaparsa genç zannedecek ki siyaset böyle oluyor. Saldırarak, atlayarak, zıplayarak siyaset böyle olacağını zannedecek hâlbuki böyle değil, genç bilgisiyle, donanımıyla bizim hikmetli gençler, hikmetli siyasetçiler yetiştirmemiz lazım.  Hikmet kavramı biz de rafa kalktı artık, kimse hikmet kavramı ile ilgilenmiyor, hikmetli kavramını en başta siyasetçi kendine şiar etmesi lazım.dedi.