Gönüllerde tebessüm bıraktıran proje

Şanlıurfa'da hayata geçirilen ''Yarınlarımıza Sahip Çıkıyoruz'' projesi kapsamında kırsal alanları gezen ekipler, genç yaşlı demeden herkesin gönlüne dokunuyor. 25 kırsal mahallede 190 Kız ve 125 erkek öğrencinin saç kesim ve bakımını yapan ekipler, bakıma muhtaç 35 yaşlı,13 engelli ve 22 hastanın saç sakal bakımı ile ev temizliği yaptı. Ekibin hedefi ise 80 kırsal mahalleye ulaşmak.

Şanlıurfa’da Bozova ilçe kaymakamlığı ile Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile 2023 yılı kasım ayında hayata geçirilen ‘’Yarınlarımıza Sahip Çıkıyoruz’’ projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki okullarda çocukların ve yaşlıların saç sakal kesimi ve tırnak bakımı yapılıyor.
Yarınlarımıza Sahip Çıkıyoruz projesi ile oluşturulan gönüllülük esasına dayalı ekip, kırsal mahallelerdeki okullarda erkek ve kız çocuklarının saç bakımlarını yapıyor. Tek kullanımlık malzemelerin kullanıldığı projede Muhtarlar tarafından belirlenen engelli ve 65 yaş üstü bakıma muhtaç vatandaşların saç ve sakal tıraşı, tırnak bakımı ile ev ihtiyaçları özenle yapılıyor. 
Dip, bucak ev temizliğinin yapıldığı evlerde yüzlerde tebessüm, kalplerde mutluluk eksik olmuyor. Bozova Halk eğitim merkezi müdürü Sait Boybay’ın öncülük ettiği ekip, bugüne kadar 25 kırsal mahalleye gitti. Okullarda190 kız öğrenci ile 125 erkek öğrencinin saç kesim ve bakımı yapıldı. 
Muhtarlar tarafından belirlenen yardıma muhtaç vatandaşların evine giden ekip, 25 mahallede 65 yaş üstü bakıma muhtaç 35 yaşlı,13 engelli ve 22 hastanın saç sakal tıraşı ile ev temizliğini yaptı. Ekibin hedefi ise 80 kırsal mahalleye ulaşmak olacak.
Öğrenci Fatma Zilan Yıldırım: “Çok güzeldi arada sırada gelmelerini çok isterdim ilk kez geldiler çok şaşkın halde kaldım geldim işte lüle yapmasını istedim kızlar için 2 kadın vardı erkekler içinde 1 oğlan vardı saçları kesiyorlardı ben tabi düzleştirmeyi istemiştim düzleştirme doluydu diye benimkini de lüleli yaptılar bende çok beğendim yani” 
Öğrenci Yüsra Ağan: “Saç kesimi filan için geldiler saç bakımı için isteyenlere yapıyorlar istemeyenlere karışmıyorlar zaten ilk defa geliyorlar ve milli eğitim gönderdi milli eğitimin gönderdiklerine göre şey yapıyorlar istedikleri şeyi yapıyorlar ondan dolayı ben de saç kesimi istedim kırık aldıracaklar benden şimdi teşekkür ederim milli eğitime ben saçlarımın kırıklarını aldırmasını istedim”
Öğrenci Mehmet Taş: Benim adım Mehmet soyadım taş burada berberlik yapıyorlar kim istiyorsa beleş ücretsiz yapıyorlar ben de işte kuzenim yaptı diye ben de geldim kuzenim yaptı diye ben de geldim ilk defa görüyorum güzel yaptıkları için ben de geldim çizgi attılar önü düz yaptılar çevremi aldılar çevremi kestiler”
Bakımı yapılan Mehmet Acıoğlu;” Kaymakam bu adamları gönderdi benim sakallarımı kestiler tıraş ettiler beni geldiler gördüler ben eskiden Adapazarı’nda askerdim ben 13. Süvari alayında asker idim ben Ankara’ya gittim Atatürk ün cenazesini kaldırdım dünya yıkıldı”
Bozova halk Eğitim Merkezi Müdürü Sait Boybay;” Bozova kaymakamımız Halil İbrahim Yeşilyurt’un öncülüğünde Bozova’nın 80 köyüne hizmet götürüyoruz bizim beş tane usta öğreticimiz var üç bayan ve iki bay arkadaşla biz gidiyoruz her ay on köye gidiyoruz bu hizmetimizi gittiğimiz köylerde önce okuldaki kız ve erkek öğrencilerin saçlarını tıraşını yapıyoruz daha önce muhtarımızın gösterdiği evlere gidip yaşlılarımızın saç sakal ve tırnak bakımlarını yapıyoruz ayrıca iki arkadaşımızla bu gittiğimiz evlerde temizlik yapılması gerekiyorsa temizliğini yapıyorlar yemek yapılması gerekiyorsa yemeğini yapıyorlar ve gittiğimiz köylerde bize yardımcı olan muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz aynen daha önce önümüzdeki yıl daha geniş bir şekilde sayımızı daha da artırarak gerektiğinde gittiğimiz evlerde işte biraz boya badana mı gerekiyor ufak tefek evlerin bakıma mı ihtiyacı var ekibimizden gidip köylerimizdeki bize ihtiyacı olan devletimizin şefkat elini o evlere dokundurmayı düşünüyoruz böyle bir planımız var”
Yaylak Mahallesi Muhtarı Gaffari Acıoğlu:” Okuldaki fakir öğrencileri okul müdürüyle oturduk şey yaptık tespit yaptık o arkadaşların kızların saçlarını yaptık çocukların saçlarını kestiler ondan sonra köyün içine gittik yaşlı engelli onların tıraşını yaptık bayram öncesi adamların gönlüde de hoş oldu”