Genel olarak pazara baktığımızda 1 kilo herhangi bir ürün 10 liradan aşağı değil

Bulut;Kış mevsiminde olsaydık şuan L yumurtanın fiyatı 100 – 120 liraya çıkmıştı, yaz ayında olmamıza rağmen fiyatların bu kadar yüksek olmaması lazım, eskiden yaz aylarında yumurta fiyatları yarı yarıya düşerdi ama bu yıl fiyatlar yükseldi.

Bulut;Ben 33 yıldır yumurta satıyorum ve 34. yılıma gireceğim, daha önceleri kalıpçılık ediyordum ve o mesleği bırakıp pazara girdim. İnsanların şuan yumurtaya ilgisi iyi ama fiyatlar çok pahalı, 80 – 75 lira arasında fiyatlar değişiyo

Bahri Bulut Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Ben 33 yıldır yumurta satıyorum ve 34. yılıma gireceğim, daha önceleri kalıpçılık ediyordum ve o mesleği bırakıp pazara girdim. İnsanların şuan yumurtaya ilgisi iyi ama fiyatlar çok pahalı, 80 – 75 lira arasında fiyatlar değişiyor, örneğin L yumurtanın kolisi 75 lira, XL yumurta 80 lira ve şuan marketlerde L yumurta 85 lira. Kış mevsiminde olsaydık şuan L yumurtanın fiyatı 100 – 120 liraya çıkmıştı, yaz ayında olmamıza rağmen fiyatların bu kadar yüksek olmaması lazım, eskiden yaz aylarında yumurta fiyatları yarı yarıya düşerdi ama bu yıl fiyatlar yükseldi. Gerçekten fiyatlar çok pahalı ve vatandaşlar alamıyorlar, milletin alım gücü yok her şey ateş pahası ve bu soruna ancak hükümet çözüm bulabilir, her gün mazota zam gelse ne olur? Kimse bir şey alamaz, baktığımız zaman bugün mazotun fiyatı 40’a dayandı, yarın ileride 2 lira daha gelecek ve bu gidişle 50 lirayı bulacak. Demek istediğim mazot her şeyi etkiliyor, iğneye kadar etkisi var, vatandaşlar sadece bakıp geçiyorlar ve genel olarak pazara baktığımızda 1 kilo herhangi bir ürün 10 liradan aşağı değil. Eskiden insanlar 100 lira ile gelir sepetini doldururlardı ama şimdi evlerinden çıktıkları zaman 1000 lira ile çıkıyorlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun.