Geçen sezon inandık, futbolcularımıza güvendik ve şampiyon olduk

Aslan,Futbolun içeriğini iyi bilmek lazım yönetici anlamında bir insanın vizyonu olmalı, bir insan futbol da kendini kanıtlamalı. Baktığımız zaman yapılan transferler manejerlerin tuzağına gelmeden düzgün yapılmalı

Aslan; Davulun sesi uzaktan güzel gelir insanlara, 7 yıl önce biz PTT ligine çıktığımız da kimileri Urfaspor düşer dedi ve 2 sezon kaldıktan sonra da gerçekten de düştü. Futbolun içeriğini iyi bilmek lazım yönetici anlamında bir insanın vizyonu olmalı, bir insan futbol da kendini kanıtlamalı.

Gerek iç saha da, gerek dış saha da biz bir şeye inanmışsak onun sonuna kadar arkasından gitmemiz lazım, son maçlar da Şanlıurfa halkı maçlara daha fazla talep göstermeye başladı. Daha öncesinde 7 bin, 10 bin taraftarla oynuyorduysak son maçlar da 30 bine kadar taraftarlar vardı. Hatta son maçlar da içeriye bile giremeyen taraftarlar vardı, bu ne demek oluyor takım başarılı ise taraftar gelir aslında bu yanlış bir felsefedir, bugün Şanlıurfaspor eğer bu lig de oynuyorsa artık tabiri caiz ise ilçe takımlarıyla değil şehir takımlarıyla mücadele edecek.

Yeni sezondan beklentimiz Şanlıurfasporlu futbolcunun, formayı giyen herkesin, o kutsal formanın hakkını vermesini istiyoruz. 1 kişilik oynayan 2 kişilik mücadele edecek çünkü bu şehrin gerçekten de şampiyonluklara ihtiyacı var, Süper lige çıkmaya ihtiyacı var, 1 şehir olarak biz buna inanmışız.

Şanlıurfaspor taraftarlar derneği olarak herkese açığız, herkese aynı seviyedeyiz, hiçbir fark gözetmeksizin, gencine, yaşlısına aynı seviyedeyiz. Çünkü herkesin bir amacı var ‘Şanlıurfaspor’ bu yüzden farklı bir beklenti, farklı bir menfaat içerisinde değiliz. Şanlıurfaspor taraftarlar derneği 1994 yılından bu yana kurulan bir dernektir. Yıllardır Şanlıurfasporun armasının olduğu, tribünde 12.adam rolünü üstlenmek için elimizden geldiğince takımımıza sahiplenmek için sahaya bunu yansıtıyoruz.

Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Halil Aslan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;Aslında biz geçen sezona başlarken zaten şampiyonluk umuduyla başlamıştık, son haftalar da istenmeyen olaylar münasebetiyle ligden koptuk, belki şampiyon olamaz diye insanlar değerlendirdi. Ama sonrasında yine güzel bir bütünlük sağlanıp Play-Off maçlarında rakiplerimizin maçlarını bekledik, Erzincan rakibimiz oldu, Erzincan’ı mağlup ettikten sonra da final de Konya şehir stadında oynanan maçta rakibimiz Buca’yı mağlup ederek şampiyon olduk. Geçen sezon aslında ilk başlar da çok güzeldi, biz kesin şampiyon olacağımıza zaten inanmıştık, inanç olmayan yerde de hiçbir şey olmaz. Bir söz vardır zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır, biz bu felsefeyle hareket edip taraftar olarak bütün maçlarımız da aynı desteği, aynı güzellikte bütün maçlara yansıttık. Gerek iç saha da gerek dış saha da gittiğimiz deplasman yollarında da hiçbir zaman Şanlıurfaspor’umuzu yalnız bıtakmadık. Biz hep inandık, sonuna kadar da futbolcularımıza güvendik ve nitekim sonunda istediğimizi belki Play-Off maçlarından aldık ama şampiyon olduk.

Hedefimiz Süper Lig diyorsak transfer konularında çok seçici davranmalıyız

Davulun sesi uzaktan güzel gelir insanlara, 7 yıl önce biz PTT ligine çıktığımız da kimileri Urfaspor düşer dedi ve 2 sezon kaldıktan sonra da gerçekten de düştü. Futbolun içeriğini iyi bilmek lazım yönetici anlamında bir insanın vizyonu olmalı, bir insan futbol da kendini kanıtlamalı. Baktığımız zaman yapılan transferler manejerlerin tuzağına gelmeden düzgün yapılmalı, hoca konusunda seçici olmalı, bir hoca eğer takımı benimsemişse ve futbolcular da o hocayı benimsemişse o hoca da demek ki başarı vardır. Bu sezon son hoca geldi takımın başına Zafer Turan, adam güzel bir hava yakaladı ve takımı şampiyon yaptı. Demekki futbolcular bu adamı benimsemeseydi belki takım şampiyon olamazdı çünkü çok zor bir şey, 1 sezon da 4 tane hoca değiştirip de şampiyon olmak her baba yiğidin harcı değil. Baktığımız zaman PTT liginde kalıcı olmak istiyorsak eğer Şanlıurfaspor’a hedefimiz Süper Lig diyorsak mutlaka ama mutlaka transfer konularında çok seçici davranmamız lazım. Örneğin geçen yıl da biz takımı kurduğumuz zaman insanlar bu kadroyla şampiyon olamaz dediler. Esenler Erokspor ortada, ama Esenler Erokspor ne şampiyon adayıydı ne de Play-Off’tan şampiyon olabildi sonuçta ipi göğüsleyen Şanlıurfaspor oldu. Bu demek değil ki  isim yapmış futbolcuyu takıma getireyim de aslında bu rehavete de kapılır insan. Çünkü futbolcular sahaya çıktığı zaman kanının son damlasına kadar, terinin son damlasına kadar mücadele eder ama bir yerde 6 – 7 tane isimli futbolcu olduğu zaman o takımı karıştırırlar ve ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Bu konuda demek istediğim seçici olmak lazım, akıllı davranmak lazım.

Şanlıurfaspor’un yeri burası değil, bölgede ki tüm takımlar Süperlig’e gidip geldi ama biz hiçbir zaman orayı göremedik

Gerek iç saha da, gerek dış saha da biz bir şeye inanmışsak onun sonuna kadar arkasından gitmemiz lazım, son maçlar da Şanlıurfa halkı maçlara daha fazla talep göstermeye başladı. Daha öncesinde 7 bin, 10 bin taraftarla oynuyorduysak son maçlar da 30 bine kadar taraftarlar vardı. Hatta son maçlar da içeriye bile giremeyen taraftarlar vardı, bu ne demek oluyor takım başarılı ise taraftar gelir aslında bu yanlış bir felsefedir, bugün Şanlıurfaspor eğer bu lig de oynuyorsa artık tabiri caiz ise ilçe takımlarıyla değil şehir takımlarıyla mücadele edecek. İnsanlarımızın bu konuda özellikle taraftarlarımızın pasolig kartı çıkarmaları konusunda biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Gelip biletimi alıp içeri girerim günlerini geri de bıraktık, artık bir gömlek daha bol giymeye başladık o yüzden o gömleği giydiğimiz zaman hakkını vermemiz lazım. Örneğin 5 yıl bu takıma başkanlık yapmış bir isim var Emin Yetim, o bıraktıktan sonra yerine farklı isimler geldi son olarak Haçim İzol başkanlığında Şanlıurfa’da ki bürokratlarımızın, Sayın Valimizin, Belediye Başkanlarımızın büyük katkısı oldu. Bunu söylememek kendimizi ayıplamak demektir, bu gözle görülen bir olay, neticesinde burada bir cenaze varsa o cenazeyi kaldırmak eğer ki bürokrasilere düşüyorsa biz her zaman diyoruz Şanlıurfaspor için elini taşın altına koyanın biz elini öperiz. O yüzden tüm emeği geçen herkesten Allah razı olsun, zaten Şanlıurfaspor’un yeri burası değil, baktığımız zaman bölgede ki tüm takımlar Süperlig’e gidip geldi ama biz hiçbir zaman orayı göremedik, artık bizim tek amacımız, tek hedefimiz Süperlig. Bu konuda da şehrin dinamiklerini, bürokratlara çok büyük iş düşüyor, bu konuda bize yardımcı olmaları lazım, bu takımı hak ettiği yere taşımaları lazım.

Şanlıurfasporun Süperlige çıkması Şanlıurfa için gelir demek

Aslında futbolun dışında da, diğer branşlarda da Türkiye şampiyonası olsun, Avrupa şampiyonası olsun gibi örnekler verebiliriz bunlar da Şanlıurfa’da yapıldığı zaman Şanlıurfa’ya ciddi anlam da katkı sunar. Otelcisinden, çaycısından, kahvecisinden, simitçisinden, su satan insan bile cebine parayı koyacak. Bu Şanlıurfaspor için milli gelir demek, Şanlıurfa için gelir demek, çalışmayan insan için bile bir yaşam kaynağı demektir, bu konuda gerçekten de bir üst lige çıktığımız zaman, dışarıdan adam Şanlıurfasporu görmemiş haliyle gelip görmek isteyecek. Örneğin yanı başımız da Gaziantep’i Süperlig de diye İstanbul’un çeşitli semtlerinden insanlar gelip Gaziantep’i görmek istiyor. Gelmişken Şanlıurfa’ya da uğrayayım diyor ama Şanlıurfaspor Süperlig de olduğu zaman Diyarbakır’dan, Batman’dan, Mardin’den buraya gelecekler. O yüzden Şanlıurfaspor bir üst kategoriye çıktığı zaman, Süperlige çıktığı zaman gerçekten de istediğimiz her şey bizim istediğimiz gibi olacak, şehrin istediği gibi olacak.

Passolig alarak takıma sahip çıkalım

Yeni sezondan beklentimiz Şanlıurfasporlu futbolcunun, formayı giyen herkesin, o kutsal formanın hakkını vermesini istiyoruz. 1 kişilik oynayan 2 kişilik mücadele edecek çünkü bu şehrin gerçekten de şampiyonluklara ihtiyacı var, Süper lige çıkmaya ihtiyacı var, 1 şehir olarak biz buna inanmışız. Futbolculardan da bu beklenti içerisindeyiz, inşallah gönlümüzün istediği gibi olur, bütün takımlara da başarılar diliyoruz, Şanlıurfaspor inşallah şampiyonluğa oynayacaktır. Biz geçen sezon o sene bu sene dedik, artık bu sene de tek dernek çatısı altında Şanlıurfaspor taraftarlar derneği olarak, bir bütün olarak Şanlıurfasporun her zaman yanındayız, arkasındayız. Ben kombineleri özellikle passolig olarak belirtiyorum, özellikle passolig için Şanlıurfa halkının bir an önce sahip çıkmasını bekliyoruz. Passolig alarak takıma sahip çıksınlar çünkü passoligi olmayan bir şehrin taraftarı da olmaz. Bu yüzden passolig çıkarsınlar ki Şanlıurfaspora desteklerini belirtsinler ve tribünde de tek çatı altında geçen yıl olduğu gibi yine bu yıl Şanlıurfasporumuza desteğimizi en güzel şekilde yansıtacağız.

Şanlıurfaspor taraftarlar derneğinin amacı gençleri kötü yoldan uzak tutmak

Şanlıurfaspor taraftarlar derneği olarak herkese açığız, herkese aynı seviyedeyiz, hiçbir fark gözetmeksizin, gencine, yaşlısına aynı seviyedeyiz. Çünkü herkesin bir amacı var ‘Şanlıurfaspor’ bu yüzden farklı bir beklenti, farklı bir menfaat içerisinde değiliz. Şanlıurfaspor taraftarlar derneği 1994 yılından bu yana kurulan bir dernektir. Yıllardır Şanlıurfasporun armasının olduğu, tribünde 12.adam rolünü üstlenmek için elimizden geldiğince takımımıza sahiplenmek için sahaya bunu yansıtıyoruz. Derneğimizin amacı, Şanlıurfaspora maçlarında destek vermek, gençleri bir çatı altında toplayıp kahve köşelerinden uzaklaştırmak, taraftarlar derneğinin lokalinde o insanların güzel vakit geçirmeleri, ağabeylerinden sohbetler dinlemeleridir. Zaten taraftar derneği olarak zaten adı üstünde gençlerimizini kötü yollara gitmelerini önlemek, o insanlara bilgilerimizi aktarmak, tecrübelerimizi belirtmek, Şanlıurfaspor için bir güç olarak, taraftarlar derneği olarak Şanlıurfasporumuzun arkasında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.