Everest Akademi yüzde 80'lik bir başarı yakaladı (video)

Şanlıurfa Gazetesi Muhabiri Süleyman Güler, Karaköprü Everest Akademi'de Rehber öğretmeni Enes Yeşiltaş ile eğitim üzerine röportaj yaptı.

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

Ben Karaköprü Everest Akademi’de rehber hocasıyım ismim Enes Yeşiltaş öncelikle bu süreçte 9, 10, 11, 12.sınıf ve mezunlar olmak üzere tüm öğrencilerimize eğitim vermekteyiz. Eğitim öğretim süresince yaklaşık 1 yıllık süre zarfı geçti. Yakalamış olduğumuz başarı toplam da 11 tıp öğrencimiz, 16’ya yakın hemşire olacak olan öğrencimiz, yaklaşık 5 tane öğrencimiz de ebelik alanında aynı şekilde, okul öncesi 3 öğrencimiz olmak üzere toplam da yüzde 80’lik bir başarı yakaladık. Bunun da temelinde ne yatıyor sistem, disiplin doğru yönlendirme, koçluk bunların temelinde yatıyor. Biz bu süreçte en iyisini getirip burada öğrencilerimizle  buluşturduk ve bu süreçte öğrencilerimizle güzel bir başarı yakaladık. Aynı sistem de hem koçlukta hem rehberlikte istediğimiz sonuca vardık, şuan 1 buçuk aylık süre zarfında öğrencilerimizle birlikte ücretsiz Urfa’da ki bütün öğrencilerimize tamamıyla türkçe ve matematik ağırlık olmak üzere ücretsiz bir eğitim veriyoruz.

EVEREST AKADEMİ OLARAK ŞANLIURFA’DA Kİ ÖĞRENCİLERE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYORSUNUZ?

Eğitim anlamında özellikle bir hizmet veriyoruz, özellikle 11,12 ve mezunlar ağırlıklı olmak üzere onları en iyi seviyeye getirmektir işimiz burada. Bu süreçte de bunun sonucuna vardık, yaklaşık 300 – 350 kişilik bir çalışma salonumuz ferah, rahat bir ortam öğrencilerimize sunmuşuz. 300 – 350 kişilik fakat biz bu kadar öğrenci almıyoruz yaklaşık 100 – 150 öğrenci alıp daha rahat bir eğitim ortamı sunmak istiyoruz öğrencilerimize. Tıpkı bir ailede ki gibi çocuk sayısının düşünün, 10 çocuklu bir aileye bir baba zorla yetişirken, 2 çocuğu olan bir ailede ise ailesi rahat bir şekilde yetişebiliyor. Biz de bu süreçte kontenjanımızı az tutup daha fazla ilgi ve daha fazla başarı elde etmek istiyoruz bundan dolayı sınırlı sayıda öğrenci alacağız.

ÖĞRETMEN ALIMI YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?

Doğru tercih ve doğru yönlendirme, temelinde aslında bu yatıyor, hocanın ne kadar iyi olması, ne kadar zengin bir yayın olmasından ziyade doğru yönlendirme ve doğru tercih bu süreçte çok önemli. Hoca kalitesi olarak, biz burada mecburiyetten seçici olmak zorundayız, her bir hocamız alanında 10 – 15 – 20 – 25 yıllık hocalar. Aralarından bazı hocalarımız kitap yazarı, bazıları öğretmen adaylarına eğitim veren hocalar ve bazıları da hızlı okuma ve anlama üzerine eğitim veren hocalarımız var.

ÖĞRENCİLERE HANGİ BRANŞLAR DA DERSLER VERİYORSUNUZ?

Tüm sayısal ve sözel derslerin tamamını veriyoruz fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, edebiyat, matematik gibi bütün derslerin tamamını veriyoruz. Yayın kaynağı olarak özellikle belirleyici bir yayın yok çünkü her öğrencinin seviyesi değişkenlik gösteriyor. Bazı öğrencinin seviyesi tam anlamıyla sıfır o öğrencinin seviyesine göre kitap belirleyip ona göre yönlendiriyoruz. Bazı öğrencilerimiz ise 70 netlerde, 80 netler de olduğu için onun tabi biraz kitabı, kaynakları, denemeleri zor bir yayın belirliyoruz. Hızlı okumadan bahsettik, normal de bir kitabı okuduğu esnada 1 haftalık ya da 2 haftalık süre zarfında okuyor ve ne kadarını anlıyor bizim için önemli olan odur. Bu sayede bizim burada ki hoca bu süreyi en az yarı yarıya indiriyor tabi garantisini veriyor ki biz bu süreçte bunu da yaptık ve güzel sonuçlar aldık. Bazı öğrencilerimiz dakika da 140 kelimeden 980 kelimeye kadar çıkan öğrencilerimiz oldu, hem okuma oranı hem anlama oranı biliyorsunuz Türkiye’nin birçok öğrencisi hem okuma da hem anlama da sıkıntı yaşıyor. Biz de bunlar üzerine biraz yoğunlaştık ve güzel sonuçlar aldık, bunun da sosyal medya da paylaşımlarını yapıyoruz ve yapmaya da aynı şekilde devam edeceğiz.

SINAV KORKUSU YAŞAYAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERİNİZ NEDİR?

Her zaman sakin olsunlar, sınava odaklansınlar, bir hedefleri varsa hedeflerine odaklansınlar, hedefi doğrultusunda ne engel çıkarsa çıksın bunu başarmak ve sonuna kadar mücadele etmek onların elinde olan bir şey. Tabi bunun yine temelinde onu takip edecek rehber hocası ve koçluk önemli bu ikisi zaten düzenli bir şekilde uygulandığı taktir de öğrenci başarıyı elde edecektir. Hocasına inandığı taktir de ve kendisi de inandığı taktir de başarıya ulaşlacaktır. Şuan tercih dönemindeyiz, biliyorsunuz deprem süresince birçok öğrenci sıkıntı yaşadı, geride kaldı, bazı öğrencilerimiz kopma yaşadı, toparlama açısından baya zorlandık. Yüzde 95’ini, 98’ini toparladık, bazı öğrencilerimizin yakınları bu durumdan ciddi şekilde etkilendiği için biraz toparlamamız güç oldu, sınav tarihine kadar baya sıkıntı yaşadık. Aslında dikkat edilmesi gereken husus şu, bu süreçte sıralamaya bakılıyor puan değil sadece sıralama, sıralama da öğrenci gelmesi muhtemel olan bölümleri en başa, gelebilecek olan bölümler orta sıraya, kesin gelebilecek bölümler ise son sıraya koyup toplam da 24 tercihini tamamlayıp işlemi bitirecek. Bu süreçte tabi kendisi bireysel olarak değilde daha çok gelip destek alması gerekiyor ya rehber hocasından ya da eğitim koçlarından destek alması gerekiyor. Destek almadığı taktir de, birçok öğrenci sonradan boşta kalıyor vermiş olduğu 1 yıllık emek tamamıyla boşta kalmış oluyor. Bundan dolayı gelip hocalarından, rehber hocalarından, eğitim koçlarından destek alması o kişi için daha iyi olacak ve daha verimli olacaktır.

VELİLER EVEREST AKADEMİYİ NEDEN TERCİH ETMELİ?

Sınırlı sayıda öğrenci alıyoruz daha fazla ilgilenmek adına, daha fazla başarı odaklı olduğumuz için  ve yayın kalitesi konusunda birçok yayını biz burada kullanıyoruz. Ve hocalarımızın her biri alanında en az 10 – 15 – 20 ve 25 yıllık hocalar, her biri zaten tecrübeli ve deneyimli hocalar. Ayrı yeten burada vermiş olduğumuz eğitimde soru çözümleri sınırsız bir şekilde, birebir dersler sınırsız bir şekilde, yapmış olduğumuz dersler ve tekrar dersleri aynı şekilde yine sınırsız. Öğrencilerimize haftalık olarak sürekli tekrar ve seri denemeler de bütün yayınları kullanıyoruz. Son 1 ay kala ise öğrencilerimize bütün yayınlar da, sınava denk yayınlar da seri deneme yapıyoruz. Her gün birinci oturum ve ikinci oturum olmak üzere seri deneme yapıyoruz.