Eskiden çocuklar polis, doktor olacağım derken şimdi youtuber olacağım diyor

Tırpancı, Kültürümüzü az önce bahsettiğim durumdan itibaren, biz çocuklarımızla ilgilenemiyoruz açıkçası, eskiden olduğu gibi yeni yüzyılda da aile planlamasının yapılması şart.

Tırpancı ; Ailenin, annenin, babanın Müslüman olması veya hıristiyan olup Müslüman geçinen insanlar da var. Anne ve babadan kaynaklı bir şey değil, bunun en büyük sebebi biz gençlerimize dinimizi en iyi şekilde anlatamamız.

 

Bir çocuğun olur ilgilenirsin, 2 çocuğun olur biriyle ilgilenir diğeriyle ilgilenemezsin, 3 çocuğun olur ikisi gider ne olduğu belirsiz şeylere özenir. Bu sorunların temel unsuru yine aileden kaynaklanıyor, bir anne ve baba çocuğuna düzgün dinini, kültürünü aşılamıyorsa bu anne ve babanın sorunudur.

 

Nihat Tırpancı sanliurfagazetesine yaptığı açıklamada; Din, maneviyattır kimseyi zorla Müslüman edemezsin, Yahudi edemezsin, Hıristiyan edemezsin, çocuklarınsa tercihleri kendilerine bağlı bir şeydir. Ailenin, annenin, babanın Müslüman olması veya hıristiyan olup Müslüman geçinen insanlar da var. Anne ve babadan kaynaklı bir şey değil, bunun en büyük sebebi biz gençlerimize dinimizi en iyi şekilde anlatamamız. Dinin ne olduğunun bilincine vardırmamamız, özellikle televizyon programlarında Avrupa’da ki Hıristiyan toplulukların gençlerini yaşam tarzı, bizim gençlere daha ilgi çekici geliyor. Bir nebze de olsa onlara özenip bu tür şeyleri yapıyorlar, bizim kültür ve yaşam tarzımız zaten neredeyse dip seviyelere geldi. Kültürümüzü az önce bahsettiğim durumdan itibaren, biz çocuklarımızla ilgilenemiyoruz açıkçası, eskiden olduğu gibi yeni yüzyılda da aile planlamasının yapılması şart. Bir çocuğun olur ilgilenirsin, 2 çocuğun olur biriyle ilgilenir diğeriyle ilgilenemezsin, 3 çocuğun olur ikisi gider ne olduğu belirsiz şeylere özenir. Bu sorunların temel unsuru yine aileden kaynaklanıyor, bir anne ve baba çocuğuna düzgün dinini, kültürünü aşılamıyorsa bu anne ve babanın sorunudur. Çocukların elinde şuan mevcut cep telefonlarıyla istedikleri dünyanın 4 bir yanından adrenalin, heyecan vs. bir çok videolar izleyip onlara özeniyorlar. Ben karşıyım, bir video kanalında, eskiden çocuğa sorardın ne olacaksın diye doktor olacağım, polis olacağım, avukat olacağım derken şuan da bakıyorsun youtuber olacağım, tiktokçu olacağım diye saçma sapan, ucuzdan, bedavadan çalışmadan para kazanam hırsı oldu. Bu da olunca ne yaşantımız kalır, ne kültürümüz kalır ne de inancımız kalır.dedi.