Eski örf adetlerimizi tekrardan kazanabiliriz

Öztürk; Bizim eskiden aile meclisimiz vardı ve önemli konularda büyüklerimize danışırdık ve herkes fikrini söylerdi, sonra da karar alınırdı.

Öztürk; Örneğin ben bir kadına boranı yemeğini yap desem, boranı yemeği nedir diye durur düşünür, yapamaz. İçli köfte yap desem belki yapamaz, kelle yemeğini yapamaz ama bunların dışında daha çok basit yemekler yapabiliyorlar, makarna ve hamurlu yemekler yapıyorlar.

Gerçekten de kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor, hakikaten damak tadımız bambaşkadır o tadı insanlara yaşatmak lazım. Eski örf adetlerimizi tekrardan kazanabiliriz,

Veysi Öztürk Şanlıurfa Gazetesine  yaptığı açıklamada;  Bizim eskiden aile meclisimiz vardı ve önemli konularda büyüklerimize danışırdık ve herkes fikrini söylerdi, sonra da karar alınırdı. Tabi bunun dışında bizim vazgeçilmezimiz olan eski Urfa yemeklerimiz var, eski yemeklerimizi yeni nesil pek yapmayı beceremiyorlar, ancak orta yaşlı ve yaşlı kadınlar o yemekleri yapabiliyorlar. Örneğin ben bir kadına boranı yemeğini yap desem, boranı yemeği nedir diye durur düşünür, yapamaz. İçli köfte yap desem belki yapamaz, kelle yemeğini yapamaz ama bunların dışında daha çok basit yemekler yapabiliyorlar, makarna ve hamurlu yemekler yapıyorlar. Gerçekten de kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor, hakikaten damak tadımız bambaşkadır o tadı insanlara yaşatmak lazım. Eski örf adetlerimizi tekrardan kazanabiliriz, örneğin belediye, kültür bakanlığımız ve okullar kültürümüzle ilgili kurslar açmalıdırlar, alanında bilgili öğretmenlerimiz tarafından kurslar verilmelidir ve bu yeni nesil eski kültürümüzü yaşamayı öğrenmelidir.