Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi Şanlıurfa'da coşkulu kutlandı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy sayma işlemlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi Şanlıurfa'ya binlerce kişi ellerinde Türk Bayrağı sokağa çıktı..AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, sevinç gösterilerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy sayma işlemlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi Şanlıurfa’ya binlerce kişi ellerinde Türk Bayrağı  sokağa çıktı..AK Parti Şanılurfa İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, sevinç gösterilerinde bulundu.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği gösterilerde vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığı önünde kurulan dev ekrandan Erdoğan'ın konuşmasını da izledi. AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ise sandıklara giden tüm partililere teşekkür ederek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugünün kendileri için düğün, bayram olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar kazandığını ifade eden Beyazgül, "Hakkıyla kazandı, sizin sevginizle kazandı, duanızla kazandı ve çalışmanızla, gayretinizle, gönlünüzdeki sevgiyle kazandı." dedi.

Kutlamalarda havai fişeklerin dışında havaya silah sıkılması ise vatandaşlara arasında korkuya ve paniğe neden oldu. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı öğrenildi.

Şanlıurfa Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turundaki başarısını kutlama amaçlı silah sıkılmaması yönünde çağrıda bulunuldu. Valilik tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Değerli vatandaşlarımız, ilimizde Cumhurbaşkanı seçimi suhuletle tamamlanmıştır. Lütfen seçim sonrasını da aynı sükûn ortamında geçirelim. Kutlama amaçlı kullandığınız ancak başkalarına zarar verebilecek silah gibi her türlü unsurdan kesinlikle uzak durunuz." ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, kent genelinde de vatandaşlar araçlarla konvoy halinde kutlamalara katıldı.Binlerce araç trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Çok sayıda araç birbirine çarparak kazalar meydana geldi. Yaralamanın olmadığı kazalarda maddi hasar meydana geldi.