Tatil yapmak istesem Şanılurfa'da Bozova'ya Fırat nehrine giderim.

Karayılan; Tatil yapmak istesem Bozova'ya Fırat nehrine giderim, tatilimi burada yaparım, benim Antalyalarda ne işim var? Ben hiçbir zaman tatile gitmedim ki şimdi gideyim, ben tatile karşıyım zaten sevmiyorum.

Karayılan;en inşaatta çalışıyorum demirci ustasıyım, akşama kadar demir bağlıyorum ama şuan eleman bulamıyorum, bir eleman 700 lira yevmiyeye çalışıyor,

addi imkânı olmayan insanlar araba ve motosiklet alabilirler mi? Bazı evde 3 kişi yaşıyor 3 kişinin de arabası var, en fakir insanın altında motosiklet var, bugün motosiklet fiyatları nereden baksanız 30 – 40 bin liranın altında değil.

Devletimizin motosiklet kullananlar için de bir önlem alması lazım, örneğin adam motosiklet kullanıyor ehliyeti yok, kaçak motosiklet kullanıyorlar, bu böyle olmaz. Gece saat 12 – 1 arası motosiklet kullananlar gürültü yapıyorlar, bizi rahatsız ediyorlar ve biz evimizde uyuyamıyoruz.

Kılıçdaroğlu 20 yıldır yarışıyor kazanamıyor da Meral Akşener mi yarışa girip kazanacak? Meral Akşener tek başına aday olsaydı daha iyi giderdi, Kılıçdaroğlu’nu geçerdi ama yanlış yaptı, hâlbuki İyi parti önü açık bir parti.

Bilal Karayılan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Bayram alışverişimizi yaptık ve fiyatlar iyi çok pahalı değil, memnunuz. Ben inşaatta çalışıyorum demirci ustasıyım, akşama kadar demir bağlıyorum ama şuan eleman bulamıyorum, bir eleman 700 lira yevmiyeye çalışıyor, her şey ne kadar pahalı olursa olsun bugün 700 lira az bir para değil. 4 yıl üniversite okumuş bir hemşire 14 – 15 bin lira alıyor ama ilkokul mezunu birisi kendi adını dahi yazmak bilmiyor, günlük 700 lira alıyor bu nasıl ekonomik kriz? Herkesin arabası var, en fakir insanın altında motosiklet var. Bayram alışveriş fiyatları geçen yıllara göre normaldir, bayram şekerinin fiyatı geçen yıl 30 – 40 liraydı şimdi 70 – 80 lira, geçen yıla oranla aynı bir sıkıntı yok ama millet kriz var ne yapacağız diye tutturmuş, baksanız hepsinin arabası, motosikleti, evi var. Ben inşaatçıyım akşama kadar demir bağlıyorum ama Allah’a şükür ediyorum.

Kılıçdaroğlu 20 yıldır yarışıyor kazanamıyor

Bilal Karayılan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Meral Akşener en başta 6’lı masaya katılmasaydı çok iyi giderdi ama yanlış yaptı, 6’lı masaya katıldı sonradan çekildi, demem o ki masaya katılıp sonradan çekilmesi masayı o zaman dağıttı, Kılıçdaroğlu 20 yıldır yarışıyor kazanamıyor da Meral Akşener mi yarışa girip kazanacak? Meral Akşener tek başına aday olsaydı daha iyi giderdi, Kılıçdaroğlu’nu geçerdi ama yanlış yaptı, hâlbuki İyi parti önü açık bir parti. İyi parti tek başına ilerlerse daha iyi siyaset yapar ama Ak partinin ayağına çok vurmaması ve karalamaması lazım.

Herkesin de maddi imkânı var, demesinler imkânımız yok tatile gidemiyoruz

Bilal Karayılan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Ben bu yaşıma kadar hiçbir zaman tatile gitmedim, benim Şanlıurfa’da köyüm var, Fırat nehri buraya çok yakın, ailem burada o yüzden tatilde ne işim var? Çok şükür arabam var, evim var, kiraya verdiğim evim var ama ben tatil sevmiyorum. Tatil yapmak istesem Bozova’ya Fırat nehrine giderim, tatilimi burada yaparım, benim Antalyalarda ne işim var? Ben hiçbir zaman tatile gitmedim ki şimdi gideyim, ben tatile karşıyım zaten sevmiyorum. Herkesin de maddi imkânı var, demesinler imkânımız yok tatile gidemiyoruz, kim derse maddi imkânım yok yalan söylüyordur, biz çalıştırmak için eleman bulamıyoruz. İnsanlar kıraathaneye gidiyorlar, evde oturuyorlar, çıkıp geziyorlar ve yeri geldiğinde de maddi imkânımız yok, işimiz yok, asgari ücret az diyorlar.

Devletimizin motosiklet kullananlar için de bir önlem alması lazım

Bilal Karayılan Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada; Maddi imkânı olmayan insanlar araba ve motosiklet alabilirler mi? Bazı evde 3 kişi yaşıyor 3 kişinin de arabası var, en fakir insanın altında motosiklet var, bugün motosiklet fiyatları nereden baksanız 30 – 40 bin liranın altında değil. Devletimizin motosiklet kullananlar için de bir önlem alması lazım, örneğin adam motosiklet kullanıyor ehliyeti yok, kaçak motosiklet kullanıyorlar, bu böyle olmaz. Gece saat 12 – 1 arası motosiklet kullananlar gürültü yapıyorlar, bizi rahatsız ediyorlar ve biz evimizde uyuyamıyoruz. Ehliyeti olmayan bir genç arabaya binip son ses şarkı açıp geziyor, yazık değil mi bu insanlara? Biz evimizde uyuyamıyoruz, bu soruna bir çözüm bulunmalı. Dediğim gibi ekonomik kriz yok herkesin arabası, evi, tarlası var, çalışana her şey var. Ben demirci ustasıyım ve sıfırdan başladım, 20 yıl önce hiçbir şeyim yoktu ama şimdi Allah’a çok şükür her şeyim var, yeter ki iş olsun ben çalışırım.