Ekmek 6 lira oldu ama 5 lira dahi vatandaşa çoktur

Bahar; Ben anlam veremiyorum çünkü fakirin bir yiyeceği ekmekti o da elinden giderse fakir fukara ne yapsın, Allah yardımcısı olsun.

Bahar; Yine de Harran ovası biz de, Ceylanpınar bizde buğdaya, ekmeğe gelen zam nedir? Ben anlam veremiyorum çünkü fakirin bir yiyeceği ekmekti o da elinden giderse fakir fukara ne yapsın, Allah yardımcısı olsun.

Bir fırının kilit parası için adam 5 milyon, 10 milyon istiyor demek ki para kazanıyor, bir tepsi veriyorsun 5 lira. Urfa’mızın milli yemeği isot ve patlıcan fırına atıyoruz ondan bile 3 – 5 lira alıyorlar en azından isottan ve patlıcandan para almaması gerekir.

İsottan, patlıcandan, tepsiden para alınmaz eğer tepsiden para alıyorsan tepsinin hakkını ver güzel pişir. Ama yine de vatandaş için 6 lira ekmek pahalıdır, kenar mahallelerde ki fırıncılar kazanmayabilir ama şehir merkezinde ki, Karaköprü’de ki fırıncılar para kazanıyor.

Müslüm Bahar Şanlıurfa Gazetesine yaptığı açıklamada;  Güneydoğu’nun incisi olan Şanlıurfa’mız da buğdayın başkentiyiz, Harran ovası buğday üretiyor, Ceylanpınar buğday üretiyor ama ekmeği yine pahalı yiyoruz. 5 lira dahi vatandaşa çoktu ama tabi mazot, benzin, tüp arttı. Yine de Harran ovası biz de, Ceylanpınar bizde buğdaya, ekmeğe gelen zam nedir? Ben anlam veremiyorum çünkü fakirin bir yiyeceği ekmekti o da elinden giderse fakir fukara ne yapsın, Allah yardımcısı olsun. Ben yine de bu zamları iyi karşılamıyorum, devlete ve yetkililere duyurmak istiyorum. Bazı kenar semtteki fırıncılar gerçekten para kazanmıyor ama Karaköprü gibi büyük semtteki fırıncılar kazanıyor. Bir fırının kilit parası için adam 5 milyon, 10 milyon istiyor demek ki para kazanıyor, bir tepsi veriyorsun 5 lira. Urfa’mızın milli yemeği isot ve patlıcan fırına atıyoruz ondan bile 3 – 5 lira alıyorlar en azından isottan ve patlıcandan para almaması gerekir. Tepsiyi de yandırmasınlar bu konuda şikkayetçiyim, ben o tepsiye 300 lira masraf ediyorum, ben tepsimi fırından yanmış alıyorum. Ben 500 liraya çömlek almıştım geçen gün inanın çömleğim yanmıştı, fırıncıya da 10 lira verdim demek ki herkesin işini iyi yapması lazım. İsottan, patlıcandan, tepsiden para alınmaz eğer tepsiden para alıyorsan tepsinin hakkını ver güzel pişir. Ama yine de vatandaş için 6 lira ekmek pahalıdır, kenar mahallelerde ki fırıncılar kazanmayabilir ama şehir merkezinde ki, Karaköprü’de ki fırıncılar para kazanıyor.dedi.